Zahvaljujem na preporuci svakako, jer nisam pratio toliko ovu oblast 'Lawn Mower', i eto tako sam naleteo na ovu mašinicu tako reći spreman šta da tražim.
Danas sam detaljno rasklopio pogon, kao što sam rekao, odlomljeni su kraci viljuške za uključivanje pogona.
To sam polako sastavio i zavario, i viljuška je sada spremna za ugradnju. Sve ostalo u menjaču je bukvalno novo, i nema nikakvih tragova upotrebe.
Sutra ide montaža, ali ću svakako promeniti i semeringe osovine(idu 15x24x5).
Druga viljuška za promenu brzina je potpuno ispravna.
Postaviću slike delova menjača, i montaže.
Što se tiče motora, pali bez trunke dima, pod kanapom i nožom se oseća propisna kompresija, a izmeriću je testerom svakako.
Zameniću ulje(staro je neznatno tamno žuto), ali ću usuti sintetiku 5W30 koju preporučuje Honda, a koju sipam i u ostale motore(koristim Divinol).
Filter je sa zaštitnim sunđerom, očistio sam ga, kompresorom izduvao papirni uložak, takođe imam utisak da sam ga prvi ja čistio. Zameniću ovaj sunđer.
Ventili su u planu da se našteluju, mislim da ću se svakako snaći sa tim.
Moraću skinuti i auspuh da proverim dali imam ugrađen hvatač varnica(spark arrestor), jer ga povremeno treba čistiti.
Imam još da očistim i vreću za travu, ali ću je ipak za početak testirati u radu, pa ću je onda ulickati.
Kao što napisah gore, nož je svakako originalan, i vidi se da nikada nije oštren.
Voleo bih da mašina ima i kvačilo noža, koliko vidim na ovaj moj tip izlaza radilice to nije moguće jednostavno dodati.
Očigledno, je da je ova mašina posle havarije pogona, korištena ograničeno kao gurajuća, tako da mislim da u njoj još ima prilično života.
Nastavak sledi..