Benzinska kosacica

Moj komsija kupio mislim da je manja,ne znam jacinu i koj motor..cim drci stalno znaci radi i zavrsava posao

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Pozdrav svima, bio bih zahvalan za kratak savet (ako je moguce kratak). Trazim kosilicu za sledece uslove:
- povrsina 10ak ari za kosenje (u pitanju je vocnjak, loza i slicno - pa delovi izmedju drveca da se kose...ima i skroz praznih podparcela/poddelova npr. 100kvm nezasadjeno, nego samo trava)
- ukupna povrsina je oko 20ak ari. Za kosenje je samo 10ak (polovina otprilike) jer je ostatak pod lukom, paradajzom itd. (zasadjene druge kulture)
- imamo trimer, koji za sada radi ok, ali moralo bi bukvalno npr. jednom nedeljno da se kosi po ceo dan (ako ne i cesce), pa je ideja da uzmemo kosilicu da olaksamo i ubrzamo delove povrsine koji to dozvoljavaju

Kljucni faktori za izbor (bar kako se meni cini) su sledeci:
1) da moze da radi po relativno neravnom (travnjaci i staze za kosenje nisu idealno poravnati; nije da je u pitanju kosina ili padina, ali jednostavno ima izbocina, onih kao mini polulopti u zemlji itd...); kao i
2) da moze da kosi i visoku travu.

Jasno mi je da mora benziska.

Hvala unapred!

Svaka kosilica ce raditi posao,ja bih uzimao nesto sa vecim tockovima,samohodna i sto jacim motorom.Ako imas puno drveca,nije losa mozda ni ona na 3 tocka....

Svaka kosilica ce raditi posao,ja bih uzimao nesto sa vecim tockovima,samohodna i sto jacim motorom.Ako imas puno drveca,nije losa mozda ni ona na 3 tocka....
Samo me brine da se ne izlomi brzo po neravnom/grbavom terenu i da ne ispadne da ustvari ne moze visoku travu (npr. nekosenu mesec-dva dana) da odradi....

Sta mislis, da li bi ove odgovarale, ili da idem na jeftinije nesto (ove su 50-65 hiljada):
Svaki savet, ko ga ima, je dobrodosao i unapred sam zahvalan! Ne bih da preplatim, a ne bih ni da uzmem nesto "slabije" pa da se kajem....

To je po meni dosta skupo za tako slabe motore 150-170cm3,(ja gledam po kubikazi tj Nm sto je i najbitnije kad je velika trava),i pre neki dan slusam od jednog coveka kako taj Villager bas i nije nesto ,ja licno to mogu potvrditi po brusilici njixovoj koja nije ni garanciju izdrzala i 2 puta se kvarila.
Inace se ne rauzmem u kosilice nista posebno,tj imam dosta iskustva samo sa mojom starom kosilicom,koja nije samohodna,motor joj je bio oko 4.0 ks nov,tj kazem bio,sad je izgubio bar 30% snage i to je meni slabo sad i trazim nesto drugo da kupim a ova stara nek ostane u rezervi.Ako ti ne treba korpa,vidi modele bez istih jeftiniji su malo i laksi,korpa meni licno potpuno beskoristan dodatak.
Ono sto ja licno za mene gledam jeste neka polovna kosilica sa jakim ramom do 150 eura sa 50-52cm nozem,tockovi veci ako tako nesto nadjem a sto se tice motora,koji je po meni 90% kosilice cele,kupim nov montazni motor za kosilice za 20-30 000 dinara 6-7ks tj 190-220cm3,taj ce da kosi sve sto se nadje ispred njega.
Evo npr nzm kakav je Loncin,ovaj deluje jeftino ali ima cm3 i Nm samo tako,ja bih ponovo uzeo B&S motor jer su po meni jako dobri.E sad ima ovi jeftiniji od 6 ks B&S ,a ima i ovaj na treci link ,exi model ,nesto skuplji ,slicne ks imaju mislim ,samo kubikaze drugacije.Kod ovih exi se stalno doliva po malo ulja u motor,tj trose ga.

Ako se trazi nesto polovno valjalo bi naci ovo:
1654654.jpg

Honda HRV194. Imam je vec 15ak godina i tad je placena 140e (1984godiste masina) . Vidio sam je u Nisu na pijaci pre dve godine za iste novce znaci donose ih . Vredi svaku paru i evo zasto. Delova ima odgovaraju od honda motora gv 120(klip karike ventili karb), ima 4ks iako je motor od 120ccm i kosi stvarno visoku travu 20ak cm, ima kardanski prenos (nema kaiseva remenica itd), 1cm debelo aluminijumsko kuciste kompletno, ima dve brzine, trosi sta znam za 4 sata kosenja vocnjaka 1,5l benzina, korpa je nekih 50l, tisa je od briggsa i radi kao sat ipak je to honda.

Samo me brine da se ne izlomi brzo po neravnom/grbavom terenu i da ne ispadne da ustvari ne moze visoku travu (npr. nekosenu mesec-dva dana) da odradi....

Sta mislis, da li bi ove odgovarale, ili da idem na jeftinije nesto (ove su 50-65 hiljada):
Svaki savet, ko ga ima, je dobrodosao i unapred sam zahvalan! Ne bih da preplatim, a ne bih ni da uzmem nesto "slabije" pa da se kajem....
Takvu orange imam ja nije to za mnogo visoku i gustu travu i neravan teren.Uzmi sa sto vecim tockovima i sto jacim motorom.Ova sa hondinim je sigurno najbolja i najskuplja.

Hvala puno svima
Sad mi je na neki nacin jos teze :):(
Uzeo bih i polovno, sad kad bi znao da je dobra itd.

A ja kad kazem da bih da kosi visoku travu, mislim na visoku 50cm i/ili slicno (a ne "samo" 20cm) :)

Hvala jos jednom, i videcu sta da radim, ne znam ni sam gde da jurim i trazim te polovne, a da su dobre...

Zajebi stvar, takve kosilice nisu za košenje trave od pola metra. I 15 cm nekada guši ako se spusti do kraja, dvadesetak obično ide iz dva prolaza. One su namjenjene da se kosi svakih desetak dana, za ostale avanture su veće kosačice i trimeri.
Ja imam SABO,samohodna.Sve je kako si naveo.Jake su one ali za visoku travu su namenjeni trimeri ili kosačice za druge namene.

Za visoku travu ili trimer ili da juris traktor kosilicu.10ari je ozbiljna površina za košenje i taj Villager bi brzo ispustio dušu.

Ja kosim 5ari i to uredjenog travnjaka pa mi nije dobro i jurim preko neki dobar traktorčić,skoro mi izmakao jedan MTD za 600€

Sto kažu pojedini članovi, to bez traktorcica nema ništa. I to 12ks najmanje. Dok sam kosio fudbalski teren sa traktorcicem od 11ks u gustoj ali ne tako visokoj travi, umeo je da zapne i to lepo.

10 ari, neravno i jednom mesečno?
Realan odgovor bi bio, trimer.Dugo sam u poslu, kući imam i ozbiljnu kosačicu (Jonsered, 51 cm), traktor kosačicu (Husqvarna 117 cm), malčer za traktor (140 cm) i trimere...Teren, površina, visina i vrsta trave i interval košenja određuje čime radim.

Nazad
Vrh