Beli luk

Kad ga poredim sa ovim, bosut ima manje glavice, bolje nabijene cenove, cini mi se i jacu aromu. Ali ova sad prodaja mog luka je bazirana na pijacarsku pa kupcima izgleda nije bitna ta aroma i to sto je u njemu nego velicina glavica i cenova, pa je stalno borba sa kupcima do koje velicine je prva klasa luka. ( inace sve preko 3cm u precniku glavice je prva klasa) e sad ako budem menjao kupca u nekog preradjivaca onda mislim da ce biti razlike jer vrv mu nece biti isto da umesto 100 kg bude morao da kupi 120-130. A Jankov Most i Mihajlovo i jesu sela koja su bazirana na svastarenje i pijacarsku prodaju pa onda i gaje ovu sortu sto je krupnija.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
A jel bosut ima ujednacene cenove kao sto kazu? Nema onako sitne u sredini? I kako klasiras luk onako odokativno ili imas nesto da znas da je svaka glavica od 3 cm?

Послато са Moto C Plus помоћу Тапатока
 
Ima ujednacene cenove ako biras kad sadis, ja npr kad se rascenjava spoljasnje cenove odvajam od onih u sredini, i na kraju kad se potrosi to sve sto je bilo "dobro" sipam u masinu i onda posadim uzglavnice i nastavim pa to sejem dok ne potrosim. Po pravilu, samo najbolje i krupne glavice se ostavljaju za seme i samo se spoljasnj cenovi sade. Sad je praksa kod proizvodjaca da se najbolje glavice prodaju a one male, rascvetane i napukle drze kao sadni materijal. Jos sam video da se radi u zadnje vreme i masinsko cemuljanje, meni vise lici na gnecenje jer bukvalno glavice prolaze kroz dva valjka koji ih stiska. Dosta njih se povredi u tom procesu pa eto i odakle toliko bolesti i loseg luka sve to utice..


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Da to si u pravu,uglavnom lepo prodamo a Ono lose ostavimo za seme..a I nakupci gledaju dlaku u jajetu hoce sve najbolje glavice I to za male pare ucenjuju Nas sve vise..ja Sam prve godine probao sve da posejem I one cenove u sredini I mogu ti reci da nije bilo neke razlike,odlican luk je bio,Ali I za seme Sam imao samo prvu klasu..

Послато са Moto C Plus помоћу Тапатока
 
Ko planira da proda u zeleno, da li je čuo nešto oko cene, meni su dvojica bila da gledaju za desetak dana da vadim sa manje površine pa ne znam šta da tražim pošto su me zvali i iz dva marketa kojima sam prodavao mladi ali to mi je komplikovano. Da li ga nema pa već zovu ili ne znam šta se dešava.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
 
Ja nikad nisam prodavao u zeleno..pa mozda ga nece biti zbog ove korone ako ga ne uvezu iz kine..mozda prodjemo I dobro ove godine..

Послато са Moto C Plus помоћу Тапатока
 
Mislim da sam negde cuo 15-18 glavica zrelog luka su 1kg to je onda bas niska cena.. ako se misli na bunt od 60kom


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Niska cena još neće redom nego da se bira pa posle se vraćaš po to što je ostalo. Izmišljaju sitno krupno, pa svako voće i povrće ima sitno i krupno pa ko kako voli ali kila je kila.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
 
Pa hoce krupno jer ih prodaju na glavice,plate glavicu 5 din a posle prodaju minimum 20-30 din..I Jos kazu nemaju racuna..

Послато са Moto C Plus помоћу Тапатока
 
300 dinara po buntu(60glavica),nakupci toliko nude. I ja kazem da je to jako mala cena,ali dzaba,ja ne dajem po tu cenu,ali opet ima ko daje i jeftinije,prosle godine smo pokusavali neku cenu drzati ali bilo je koji su dali i na cak 200 dinara po buntu(luk nije bio los),pitao sam posle coveka zasto je dao na tu cenu on mi odgovori da mu jako trebaju novci,pa ti vidi.Nikoli,ako imas 18 glavica u kilogramu to se vec smatra jako dobrim lukom.Naravno mislim kad je vec osusen,august,septembar ne jun,jul.
 
vosi
mozda tvoji snovi i postanu java,ALI tesko da ce biti veca cena od prosecne..
mozda je i tako najbolje,kada je velika cena onda se mnogi vracaju na proizvodnju a samim tim i cena bude niza naredne godine!
 
Niko se ne žali na sušu ? Kod nas je kiša samo "fajtala" kao da smo Kragujevac. Mislim da ovog proleća nismo imali valjanu kišu, a i snega je bilo malo.

 
Nazad
Vrh