U ataru susednog sela vec par dana vidjam beli kombi kojeg inace nikad nisam vidjao. Uvek smo mi na par duzi razlike pa nikako da se sretnemo i juce se sretnemo... LE tablice Fiat Ducato i troje cigana unutra sede a okolo sve ljudi iz tog sela, mahom stariji ljudi, proizvodjaci belog luka. Taj "glavni" sto vozi kombi on nesto prica ovim ljudima vidi se odma po njemu kako je bahat i kako izigrava spasitelja tim ljudima.. mozda bih i stao da pitam koja je ta cena luka i da vidim kako ide pogodba ali je bio jako bahat i nesto je gundjao kad sam mu svirao da se skloni da mogu da prodjem da traktorom i prikolicama sa vodom. Pricali su mi da je pre dolazio neki mozda je to opet taj mada svi su ono isti,( mislim na nakupce i preprodavce) i dodje tako na njivu pa prvo malo ucenjuje pre nego sto vidi luk onda udje u njivu pa kao dogovori neku tu mizernu cenu kaze dodje za par sati kad ti ljudi to izvade i povezu. Pa se vrati i pravi problem kaze ima jako sitnog i to nece da uzme po toj ceni a luk izvadjen pa moraju da ga daju i za duplo manje od one mizerne cene.. i eto kako je luk jeftin sad, stari su to ljudi, selo je izumrlo, oni njega gledaju kao spasitelja a on zna to sve pa ako je i jos bezobrazan lako cena dodje i 200din za ta dva bunta po 30. A njegova zarada je sigurno 5-6 puta veca.. on je dosao iz Leskovca i ko zna kad ce ici kuci opet, tamo na kvantasu u BG ima druge cigane jadne siromasne sto ciste taj luk vrv za hranu, vezuju pa ga prodaje dalje.
Sent from my iPhone using Tapatalk