Balirka

Dragan18 je napisao(la):
iskreno jedan majstor mi je rekao da su poljakinje jako lose odradjene, da na njima valja samo vezac. nista licno... :ppozdrav:
I meni je jedan majstor rekao..... ma nije važno!

ja sam imao masej ferguson 124 planetarni vezaci ekstra presa samo teska zbog cega sam je i prodao zimus sam kupio welger 52 pa cu da vidim dali sam se zaj.

Dragan18 je napisao(la):
iskreno jedan majstor mi je rekao da su poljakinje jako lose odradjene, da na njima valja samo vezac. nista licno... :ppozdrav:
najveći problem kod njih je zaštita,znači kada obaši zub na automatu vezača odoše igle ::lose::
inače da je presa masivna i prohodna to stoji
mada i dimenzija tunela mi se nesviđa,mnogo je visok

MONTOYA je napisao(la):
Dragan18 je napisao(la):
najveći problem kod njih je zaštita,znači kada obaši zub na automatu vezača odoše igle ::lose::
inače da je presa masivna i prohodna to stoji
mada i dimenzija tunela mi se nesviđa,mnogo je visok
Zato stavis gusane igle i onda ne razmisljas da ce otici vezaci.a kada su celicne igle e onda ce i vezaci otici.a jos je prednost u gusanim iglama sto ih mozes zavariti.i teraj dalje.

Svaka ima svojih prednosti i mana.Poljakinja je bas velike propusne moci a da bi radila najbolje mora da se vozi na malom gasu i nece nikada preskociti i sl.

presa je kod mene 12g i jos ni nije prezupcila.desavalo se je da pukne iglda li bude cvor u kanapu pa neprodje kroz iglu i onda mora da dodje do pucanja.a sto se tice gasa idem na nekih 1400 do nekih 1500 obrtaja.

Ja sam probao da vozim Markant 65 1400-1700 o/min motora sa 577 (znaci do 540 o/min kardana) i radi OK tj. nije problem ako neko ima ostru nogu na gasu zato sto presa ima samo jedan lanac i taj sluzi za pogon pick-upa. Najlepse radi na preporucenoj brzini kardana samo treba voditi racuna ako traktor ima snage kada se uleti u masu hoce da pucaju kanapi na bali ako je pretegnuta znaci treba imati mere i granice kao i sa svakom masinom!!! :cao:

Ja bas i ne volem lance, zato sam i uzeo Markant 65! Taj jedan lanac sto je na njoj se dotegne jednom godisnje i teraj...i cak ako je otpusten malo nije strasno jer on ne mora da bude sinhronizovan sa ostalim radnim pokretnim organima na presi!

Meni nisu problem lanci,mislim ne smetaju mi ako treba malo dospanujem i malo preradjenog ulja i teraj.

na mojoj lifamki isto ima 3 lanca , 1 za pogon ruke jos jedan povezan na drugu stranu sa osovinom vezaca , i 1 koji povezuje 1 i 2 ruke (dodavac mase).

kod mene na welgeru nama lanaca uoste, ustvari ima jedan pozadi sto drzi lim na kraju tunela :haha:

galki je napisao(la):
kod mene na welgeru nama lanaca uoste, ustvari ima jedan pozadi sto drzi lim na kraju tunela :haha:
kod nas nema taj lanac posto kod nas taj lim stoji i sam tj ima kopcu pa nemoramo da vezivamo lim lancima :haha: :haha: :haha:

Bubu je napisao(la):
Ja bas i ne volem lance, zato sam i uzeo Markant 65! Taj jedan lanac sto je na njoj se dotegne jednom godisnje i teraj...i cak ako je otpusten malo nije strasno jer on ne mora da bude sinhronizovan sa ostalim radnim pokretnim organima na presi!
sta pogoni vile na tvojoj presi i koliko ima udara klipa u minuti :cao:

@ognjen74

Vile pogone vratila i zupcanici! Presa ima 93 udarca klipa u minuti na 540 o/min kardana.

@hasic

To ti je u osnovi presa Claas Markant 40 samo drugacije ofarbana. Presa kao model je OK, ima jedna kod mene u selu-covek je vuce sa 539 i bas kvalitetno radi posao! :D

tibor je napisao(la):
samo i jedino johan deer.... sve ostalo je smesno ... naravno ima dobrih ostalih marki, ali on moze da proguta boga..
Ma nemoj, boga ti...
.....verovao ili ne, bas je tako .... :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: .......
Post je spojen: [time]1268735872[/time]

Ta sta kazes? Tako dobra presa? Evo odmah dajem Claas-a u oglase i kupujem John Deere! :haha: :haha: :haha: slobodno prodaj, ja nemam nista protiv.... :D :D :D ....i, naravno kupi johan deer-a ::svaka cast:: ::svaka cast:: ..... :D, i neces se pokajati .... :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: ....evo i ja cu da prodam moju, ali da kupim 459 model.... :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: .... mislim da nema potrebe za recima mrznje, nezadovoljstva :nono: :udri: :zli: .... opusti se kao kad kosis ..... :D :D :D :D
Post je spojen: [time]1268765220[/time]
:haha: :haha: :haha: neznam bas, evo vidim kod mene u N.Beceju bas i nije tako.... evo moj komsija prodao "Jocu Jelena" (kaze smucio mu se) pre nedelju dana i danas mu je stigao Klass Markant 50 ...... al opet kazem ......"Svaki ciga svoga konja hvali" ::svaka cast::
.... to kod mene ne vazi.... ako je nesto lose, lose je.....ako je dobro, dobro je .....a, jeste li moje ili nije ... nebitno je .... nema pristrasnosti... ja samo pricam kakva ja iskustva imam sa tim prikljuckom ....u principu nije ni bitno .... i to mi ga uz kalemegdan, slaze li se ili ne, neko samnom, ja samo govorim iskreno .... i nemam nekih razloga za hvaljenje svog konja....

Nazad
Vrh