sta da ti kazem

, osim da o iskustvima, ukusima, i zeljama je glupo raspravljati ... svako ima neki svoj trip i ubedjenje da je nesto dobro ili lose zbog toga ili onoga, ovoga....ma nebitno... ja se ogradjujem jer izlazem samo svoje misljenje i iskustva, a to sto ovde na forumu se veliki deo komentara zasniva i pocinje sa recenicama tipa ( ima u mom selu neko i zali se, ili poznajem nekog ovde ili onde, pa se i taj zali ili poznajem nekog, ko poznaje nekog, pa se taj zali, i sve tako u nedogled....) to je neka druga prica... (price tipa rekla-kazala).i, odmah se vidi jeste li lik koji komentarise imao iskustva i dodirnih tacaka ili ne sa odredjenim uredjajem...sledeca stavka je pitanje stanja svih tih uredjaja koje ljudi koriste...kako je cuvan, kako odrzavan, koliko pohaban...ovde gde ja zivim je situacija mnogo drugacija nego dole kod vas... mnogim ljudima sam pomagao u izboru kupovine balirke, ali ih nisam navodio da kupe jd, jer je to njegova stvar licna i ja se u to ne mesam.... oni koji su me poslusali i kupili jd ili nesto drugo ali su mene konsultovali, nemaju problema u radu ... i opet kazem ja nisam nikakav expert za masine, ali neke osnovne smernice se moraju ispostovati.... pozovu me pre sezone da je pregledamo i pored toga sto sam im objasnio na koje stvari trebaju da paze i obrate paznju... oni koji nisu poslusali me i kupili su na svoju ruku balirke (a o njima nemaju pojma) kupili su groblja koja su placali neopisivo skupo, a masine su bukvalno satrule... i. posle toga zovu, daj dodji imam problem, nece ovo, nece ono... dok radimo u sezoni, parcela je do parcele, kilave, zastaju, muce se, kao niko i ne zavrse.... pa posle ide fora, daj zavrsi i ovo da ne ostaje...nemam razloga da se hvalim i glupo bi bilo. na teritoriji koju radim imam jos jednog kolegu koji isto radi dobro(Francuz)...ima decko welger,i ne mogu da kazem da je los kad je cuvan i mlad... a ovo ostalo je sve zizljivi grasak i boranija...ima ovde i jacih i mladjih i novijih balirki od moje ... ali ne stignu ljudi ni do pola sezone i upropaste je za sekundu...zadrti seljoberi i fazon ja, pa ja, i opet ja, i posle tri tacke opet ja... i moje je sve extra i naj bolje ... to sto ti kazes da nebi kupio drugu to je i kod mene jer nemam zelje za experimentisanjem sa nekim novim i ko zna kakvim markama, a i ako budem menjao samo nesto sa ulazom velikim i naravno kapacitetom..ali videcemo vec, jer posla je sve manje i pitanje je hoce li ga uopste i biti ... samo sam zeleo da ti opisem kratko zasto i kako stvari ovde funkcionisu kod mene... nista posebno da bih hvalio samo svoje ... mislim jd.