Balirka

Nije kod mene bilo samo sitnih kvarova, bilo je svega i svačega, od gluposti do baš ozbiljnih stvari.Da pišem kako nisam ništa popravljao i uložio lagao bih.Nikada mi nije prezupčila i pokrivila igle već samo taj slučaj Gremlina kada je ta jedna igla stradala.Menjao sam komplet vezač jer sam hteo da pređem sa starog na novi tip kako ne bih morao o istom da razmišljam.Ležajevi klipa i pick up uređaja spadaju u potrošne delove, nož i kontra nož takođe ne mogu večno da traju.Prošle godine mi je pukao glavni kardan, bio pod fabričkom greškom!Od 71-ve je išao sa napuklom viljuškom i jednostavno uvo zinulo, ispao krst i napravio karambol, sva sreća pa radila na malom gasu prazna pa ništa nije stradalo sem jedne viljuške na prvom dodavaču jer ju je stigao klip.Pretprošle godine se desio kvar da me i sada bole srce i duša koliko je koštao a u pitanju je glavni reduktor...
Sve u svemu ja sam sa tom presom završio rad, ima nešto sitno posla tokom godine a uglavnom stoji i skuplja prašinu.Žao mi je da je prodam jer sam dosta i svašta radio sa njom a nemam ni potrebu za time pa neka stoji kao eksponat.
Spas je u rol balirci, mnogo brži i komotniji rad.Ne trebaju mi više radnici za utovar da se natežem sa njima k'o pijan s'gaćama.Danas mogu da izbaliram bala da ne mogu da ih donesem kući nekoliko dana.Ako bale ostanu i pokisnu na njivi nije problem, ne mogu da prokisnu, nema miševa da pregrizu uzicu, nema lopova da ti pomognu i odnesu par redova...

Kako je nasa drzava krenula , stocaratvo je proslost, otud i prese .

Jedino sto mogu loziti male bale pa ce ostati za grejanje

Naporan sam jer ubedjujete ljude da za 2-2500e kupe glupost a za iste pare ili da se doda 400-500 eur uzmu daleko bolju masinu.

Evo u selu kupljena jedna w61 sa skoro novim veznim mehanizmom za 2500e ...

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Kolega.Ti tako pišeš kao da se ta tvoja presa nikad nije kvarila a da se druge kvare.Treba tu imati i malo sreće prilikom kupovine.Naravno da je welger dobra marka.I mnogo zavisi koliko treba ulaganja u te prese o kojima pričaš.

Ево ова је екстра 3500евра тражи човек. Ја би је пазарио да има посла, али ево како је кренуло ни ова ми још мало неће требати.

Fantomik, moj predlog do 2500e.
[/URL]

Послато са S42 помоћу Тапатока
Video sam na oglasima, nego mi nešto deluje poprilično pohabano. Kolko se sećam i da sam se čuo sa vlasnikom reče da ima malo i ulaganja, da poslednje vreme nije radio sa njom a vidim ima četvrtastih bala. Pa ako imaš presu a drugi ti radi sve mi sumnjivo. Što mi reče Dragan Todorović iz Uba svaka iz uvoza ima ulaganja od 300 do 500 evra a seljak teško presu prodaje dok mu krv na popije

Video sam na oglasima, nego mi nešto deluje poprilično pohabano. Kolko se sećam i da sam se čuo sa vlasnikom reče da ima malo i ulaganja, da poslednje vreme nije radio sa njom a vidim ima četvrtastih bala. Pa ako imaš presu a drugi ti radi sve mi sumnjivo. Što mi reče Dragan Todorović iz Uba svaka iz uvoza ima ulaganja od 300 do 500 evra a seljak teško presu prodaje dok mu krv na popije
Što ne vidiš sa Levakom da ti on nađe presu i odradi remont.

Što ne vidiš sa Levakom da ti on nađe presu i odradi remont.
Pitao sam ga i to ali kaže da je ponuda baš slaba ove godine, ranije je bilo i dobre ponude i potražnje ali sada nema. I on mi je savetovao da kažemo za taj novac, neki Galignani, someku ili eventualno new holand. Rekao mi da pogledam kod Raša iz Obrenovca nekog new holanda 271 što ima navodno mu ovaj rekao da je ok. Ja svratih u petak kada sam išao za bg ono stoji neka presa na livadi zarasla u travu, zarđala, vidim jedna igla varena, zupčanici imaju lufta. Sad na oko nešto me nijedan privukla a dragan je taj dan bio u bg nije bio u mogućnosti da ide samnom. Ta varijanta mi bi mi najviše odgovarala da mi neko nadje presu ko ih remontuje. Ili u startu dobru ili neku koja je ok uz neku manji remont da se dovede u red

Vidis Luka , ti na tih 45-60.000 bala popravljas jebavas , ja ne stavim kljuca na nju...Bukvalno.

A veruj mi da je teras kao ja moju na topljenju bi bila davno.

Meni treba masina da se ne okrecem iza sebe a ne da se patim jebavam popravljam itd.

RS se ne moze porediti sa welgerovim vezacem ... imao vozio, jedva cekao da ga se resim.

Progledao kad sam presao na welger, a mogu ti reci i drugi u selu.

Ko iole ista radi, prodao svoju claas, johndeere, poljo itd itd i kupio welger.A sto mislis zasto?

Prsli ljudi eto tako, prodali pa kupili losije a skuplje?
Ne bih rekao!

Ali kome ja pricam, iskreno sam budala sto u opste trosim reci i energiju objasnjavajuci.

Ja hocu da se manje patite , ali ... kad volite patite se.

Kupujte vi sto jeftinije, sta ... isto je to sve

Dane, pa ne bi bilo u redu da stavljas kljuc na nju, s obzirom da svake zime prije sezone zamijenis pola vezaca. Bar si sam ovdje pisao sta sve zamijenis- preventivno. Sa takvim odrzavanjem i nema nekih popravki u sezoni, ne kazem da je to lose, ali covjece dokle ces vise sa tim ''ne stavim kljuc na nju''.

https://www.kupujemprodajem.com/pol...s&utm_campaign=social_share&utm_content=oglas
https://www.kupujemprodajem.com/pol...s&utm_campaign=social_share&utm_content=oglas
https://www.polovniautomobili.com/prikljucne-masine/20563586/ihc-430?
E sad vidim na oglasima i nešto ovako da li je neko imao iskustva sa njima, šta je mana, na šta obratiti pažnju i slično. Za 124 znam da je dobra presa sa njom mi čovek radi uslužno
Ova prva deluje solidno ali je farbana.Druga-ne znam marku.treća ofucana.Obavezno povedi majstora

Dane, pa ne bi bilo u redu da stavljas kljuc na nju, s obzirom da svake zime prije sezone zamijenis pola vezaca. Bar si sam ovdje pisao sta sve zamijenis- preventivno. Sa takvim odrzavanjem i nema nekih popravki u sezoni, ne kazem da je to lose, ali covjece dokle ces vise sa tim ''ne stavim kljuc na nju''.
Ja na moju pored pravljenja nosača: menjao 3x ležajeve na klipu.Oprugu iza vezača.2 skakavice vezača,donosač kanapa,pi kap prste i limove i čauru na zamajcu,bravu.

https://www.polovniautomobili.com/prikljucne-masine/20563586/ihc-430?
E sad vidim na oglasima i nešto ovako da li je neko imao iskustva sa njima, šta je mana, na šta obratiti pažnju i slično. Za 124 znam da je dobra presa sa njom mi čovek radi uslužno
Ova prva jako dobra presa kada je u dobrom stanju velikog kapaciteta je i pravi dobre i pravilne bale, ima svoj tip vezača i pogon vezača je na lanac ima sve potrebne zaštite.
Ova druga Kola je sa rs vezačima mnogo slabija i lakša od mf i ihc a, pogon vezača takodje na lanac, kasnije su te prese prešle u DF.
Ova ihc ima svoj specifični vezač ova 430 ima noviji tip sa pokretnim nožem i radi dobro, pogon kompletan je zupčasti kruta veza ima dobru zaštitu svih elemenata. E sad sve ove tri kad se kupe zahtevace neko ulaganje da se srede da rade bez zastoja, naravno delova za ove vezač ima i da se rešiti svaki problem samo je pitanje da li se isplati ulaganje, nekome da nekome ne, svako kad kupuje sagledava svoje potrebe i mogućnosti. Naravno svi znaju da je bolje kupiti skuplju bolju i jaču presu.

Ja ni jednog momenta ne kazem da je WERMAHT los naprotiv mislim da je odlicna masina
Ali nije jedina u klasi!!!!!
Mislim da ima itekako dobrih masina drugih proizvodja, cak i boljih od WERMAHTa
Iskreno mislim da NH i JD i Claas ne kasne za njim cak su i ispred ili uporedo idu
Ali ne bih da pljujem ni lifam i on radi radnju i sluzi narod
Vec prelazimo na pricu o polovnim automobilima
Dobra je svaka kad sluzi!!!!
Naj gore je kad proizvedes hranu za marvu a nemas balirku i dodje kisa to je tuga i bol to treba izdrzati!!!
Mogu samo reci da je dobra ispravna balirka BANKOMAT u dvoristu!!!!
Odes i pravis cisto 100e na sat jedino sto je stanje nase poljoprivrede takvo da je tesko doci do nove masine a i ona je preskupa 30+000e
Davno meni rece jedan deda sto je imao balirku:" presa je jed i med"!!!
Jed kad se kvari a med kad ide

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Njegova presa je kao Trigerova metla

Ne zamenim svake zime, drzace kanapa samo menjam cim krene dresiti 5-6 bala na 1000.

Na nekih 100.000 bala menjam ih od prilike.

A svake zime izvadim klip napolje, kontrolisem lezajeve posto su sad mala privreda.

A to lomljava, krivljenje igala nosaca itd to nikad a vozim je kao da je drzavna.

Mi smo pred proslu sezonu kupili rol presu pomenute marke Welger.
Kvalitetom izrade nisam previse odusevljen, daleko je to o loseg da se razumemo ali nije to sam vrh.
Postoji slicna presa drugog brenda na kojoj pise: "system patented by Welger", za koju znam da je kvalitetnija od ove, to mi je potvrdilo i par trgovaca i ako nisu ni jednu imali na stanju.
Uvek kazem da svako ima glavu pa nek misli za sebe, da li mu odgovara presa sa zastitom, bez nje itd itd.
Mi imamo bar 20 god DF za male bale, pre se radilo dosta i mnogo je uradila, vodjeno racuna, uvek menjani samo potrosni delovi, tako da je moja preporuka onom ko trazi kvalitetnu presu a recimo ona iskoci povoljno

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Welger kao rol balirka sem što drži cenu nije ni blizu vau presi.Za ono što nudi izvikana skroz.Welger prese koristimo od '86 godine i prvi sam hteo da kupim rolku istog brenda ali kada sam detaljno pregledao aktuelne modele nisam se oduševio ni malo.

Ne sikiraj se ti nista.

Kupujte sto jeftinije, sve je to "isto" !

U rolo se ne mesam, nisam imao, nisam kompetentan i necu ni da komentarisem nesto sto ne znam.

Maticu ne kapiram zasto bi jedan takav brend radio jednu masinu kvalitetno a drugu manje kvalitetnu, kao sto znamo Welger ima mnogo svojih proizvoda, ali nek bude kako si konstatovao.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh