Balirka

Ne znam za druge tipove jer nisam radio sa njima a od 99-e do sada nije zamenjen ni jedan deo na vezaču.

Najjednostavniji su, I ako ne skine par cvora sa petljaca nece se nista desiti samo ih skines rucno I teraj dalje dok kod onih petljaca da masnom ode kljun iz mesta

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Zamotavao se meni kanap na internacionalu pa se nista nije desilo,i čvorova na petljacima,oni zinu i ostanu tako.A zasto ovaj hd 300 nece da veze balu,nekolke sveze pa neku pusti,i sa jedne igle se makne kanap?

Nema sta ko da me laze, gledao uzivo, dva cvora moze da prezivi ali treci nikako
Gresis gledao sam pojedince po 30 kanapa nemozes ih ocistiti sa petljaca I ne pukne kljun
Pa mi dok smo isli coporativno da baliramo table sojine slame bude 6_7_10 balirki to je bio cirkus, alcohol, trkanje u otkosu itd itd
Pa puste muziku I ne okrecu se indijanci, onda ja trubim imam vazdusnu sirenu pa me dobro cuju

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Баш, сам јуче хтео да питам где нам је Лука шта се дешава нема га на форуму одавно.

Sve je stvar ko je na sta navikao, I oko cega naucio da cacka!!
Sad su 4 Wermahta dosla u selo prosle godine I nisam odusevljen uopste
Dok je STARA BABETINA MO u komadu nema zamene!!

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Sta moze biti problem na internacionalu da se sve cesce desava da izbaci balu od 20 30 cm duzine. Poluga koja drzi okidac za igle stoji normalno, i ne znam kako dolazi do paljenja vezanja?

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Ne znam bas konkretno kod tebe kako izgleda ali kod mene je bio zaglavljivao da ga tako nazovem zub koji uzubi u onaj tanjir sto okrece vezace i kad veze balu na kraju kruga treba da izubi ali on ostane zaglavljen i odma vezuje drugu balu iako je poluga spustena, kod mene je tu malo slaba opruga koja treba da ga vrati i u kombinaciji sa prasinom pravio probleme, samo sam ga izduvao kompresorom isprskao naftom i razradio ga

Šta bi bio problem na welger 52, bale slame po meni nisu nabijene muski, vec su malo mekanije, a i nisu onako kockaste kao sapun.
Izgleda se mora rešiti i balirka za svoje potrebe. Izbor bi bio class markant 50 ili poljostroj, šta bi bilo bolji izbor. Moj fond novca bi bio oko 2000 evra, iako radije ne bih rešavao kupovinu balirke.

Samo roll jer čuva leđa a znam da ti se ne isplati.
Znam ja šta je rol presa ali od toga nema ništa
Ne da povećam stado vec treba smanjiti. Slamu jos bi rol i odradila a lucerku jok. Pa šta da radi u 15 ari gde u leto bude 8 bala a najviše 60 bala. Plus jebada sa ranjenjem stoke a pre podne majka je dežurna. Znam da mehanizacija sve odradi kod rolke na njivi ali nisam za nju. I obična presa mi je extra, još kada bi našao nekog što je prešai na rol i hoce da je proda lako i ne mnogo skupo, a da je solidno lepa i skroz ispravna.

Poslednja izmena:
Šta bi bio problem na welger 52, bale slame po meni nisu nabijene muski, vec su malo mekanije, a i nisu onako kockaste kao sapun.
Izgleda se mora rešiti i balirka za svoje potrebe. Izbor bi bio class markant 50 ili poljostroj, šta bi bilo bolji izbor. Moj fond novca bi bio oko 2000 evra, iako radije ne bih rešavao kupovinu balirke.
Imo sam i jdnu i drugu,nesigurne prese ,,uzmi nešto ozbiljnie clasa doiminatora il velger serije 61 il 71 jako mala razlika u ceni.

Nazad
Vrh