Balirka

Ne zanosite se sa tom samoutovarnom za kocke, samo pravo na rolo...u ovom trenutku stvarno treba biti blesav pa dati isto para za tu prikolicu kao za rolo presu.... inace reparacija sistema letva lanac je oko 1000e lezajevi+lanac, novi kaisevi za rolku isto toliko, sa valjcima je jeftinije, samo lezajevi, ali ima problema sa slamom u podne po najvecoj vrucini, hoce da stane bala u komori, tj pocnu da proklizavaju valjci, ali i moja kaisara jd 540, zna da zeza po maznoj livadskoj travi kada je +40, nece uvek da zapocne balu...

Dobra je stvar kada je pickup malo siri bar 1.4m pa navise, i kada presa ima dodavace, da ne nagura masu u cose kada malo masis red, pa nece da uvlaci itd....

Јбг то би било добро да има пећки на рол бале. И ако радиш детелину за продају не иду баш рол бале на ситно.

Ja imam Welger 235 RP specijal na valjke i balirao sam slamu prosle godine u sred bela dana na +40 bez problema 80 bala. Kod kupovine gledajte da ima sirok pick up i ako ima vise da se balira onda je bolji izbor mrezica, posto kod vezivanja mrezicom ti treba 10 sekundi a kanapom minut.

Ja imam Welger 235 RP specijal na valjke i balirao sam slamu prosle godine u sred bela dana na +40 bez problema 80 bala. Kod kupovine gledajte da ima sirok pick up i ako ima vise da se balira onda je bolji izbor mrezica, posto kod vezivanja mrezicom ti treba 10 sekundi a kanapom minut.
Moze u sred bela dana,ali lepse nabije kad je malo rosna slama.

Kolega imao problem sa rp12 i slamom, mada nije balirao odmah posle vrsaja, malo je slama izgorela.... moja kaisara radi slamu danju, ali ja samo po rosi, mnogo bolju balu napravi...

Poslednja izmena:
Sto se rolbala tice,kupite presu koja nekosta 3-4 hiljade eura nego 8+ i radi 60+ bala na sat
Izbalirate dok je hladovina 150-200 bala i to ceo dan nemozete da preterate
Nema potrebe balirati po jakom suncu

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk

U pravu si ratko, baš sam te danas spominjao u razgovoru sa drugarom, i kako bi mi dobro došla presa kao tvoja, mislim da si rekao da izbacuje 50-60 bala na sat... Onda smo konstatovali da nam treba I bar duplo jači traktor....

U pravu si ratko, baš sam te danas spominjao u razgovoru sa drugarom, i kako bi mi dobro došla presa kao tvoja, mislim da si rekao da izbacuje 50-60 bala na sat... Onda smo konstatovali da nam treba I bar duplo jači traktor....
Nisam se mnogo motao oko tih rolo presa al jednom sam imao priliku da vidim kako welger mislim 220, ta neka na valjke ugasi rusa 1025 kao na kljuc.
Testirali smo kardan i namerno je terano kao tudje, poceo je i da se greje traktor kad je i ta neka seskalica uključena i kad je nastelovana do kraja da sabije balu ugasi ga pod punom turazom.
Za ozbiljnu presu treba i ozbiljan delija da je vuce.

Masej 3125 se trese kad zavrsava balu bez secke
120 ks minimum za neki ozbiljni rad

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk

Pa da, to ti kažem.. Mi uglavnom radimo sa upola manjim, ja imam na raspolaganju 45,70 i 80 ks..
Znači dok ne kupimo veći traktor ostaje presa sa fiksnom komorom, bez sečke...

Kanap 25 sekundi, al ajd.. Nek bude i minut, kako bi drugačije zapalio cigar i gucnuo malo piva...
Ja u slami ponesem onaj putni frižider, napunim ga hladnim rogonjom i one kasete zamrznem
Čim napravim 4_5 bala zatrpam ga u bale da duže drži onda kad sam na sred njive pije mi se pivo, ajde sledeći ću krug tamo pa uzeti, pa zaboravim pa tako ukrug u krug, e onda ako neko naidje pa se setim pa ga zaustavim jer kako sam da pijem pivo
Onda se nadam nakon kvaru pa ću tamo do frižidera po pivo, pa nikako pa mi nestane kanapa baš na drugom kraju njive a sad ću piti pivo čim odem na onaj kraj pa odem ono niko da naidje i tako kao u priči "CVRČAK I MRAVI"
Ali ako dvojica baliramo onda imam sa kim
Zato je zmaj majka, uvek frižider u kabini i uvek vise sa stepenica neki majmuni

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Luka kupi pravi traktor pa će biti mesta u kabini za frižider, pa će se manje sekirati gde si ostavio pivo... 👍😁🍻🍻
(pod pravi mislim na rusa, ne tu neki imt😊)

Ma nije do kabine nego do navika sam da pijem pivo na njivi ne ide, jer dok vozim nemam živaca da pijem pivo
A ako naidje mušterija malo nam je frižider i uvek se nosi ona švapska flaša od piva sa patent zatvarač sa rakidžonom za nedaj bože

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Nazad
Vrh