Balirka

Deluje bas sporo.
Po kapacitetu prese rekao bih da moze malo vise gutati..
Traktor sa malim izborom brzina je smrt ko radi dosta.
Torpedo je imao 4 recimo, sto znaci dosta u odnosu na imt sa 3.
Danas presovao slamu neku sa Rajkovicom, 1bh spora 2bh brza, moze 2 ali idem 15m pa malo zadrzim na kvacilu da izguta pa je opet pustim 15m i sve tako ali nije bas laganini pogotovo Rakovica, hoce lamelu da pali kad se zadrzava na kvacilu....
5 brzina ideala,nema sta.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Meni je idealno kad mi je pun pikap i mogu birati izmedju cetvrte i pete sporohod i na 1800 obrtaja traktora, onda ide 1000 bala 75-80 min.
Ali retko kad mi se to potrefi da mogu punim kapacitetom ici, obicno ili presporo ili prebrzo pa mi treba malo duze.

A rus mi nesto nezgrapan za presu, mada treba probati,ima dosta brzina.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Nije isto slično uspoređivali i razlike su.
Osovina glavna nije ista mjera.
Vezači su mi poderani dosta.
Jer nije orginal rs vezač nego su ga iskopirali.
Pa naravno da je vezac modifikovan to se odnosi na debljinu osovine u ipogonski tanjir ali same kukice vezaca pasu od rs originalnog nozici za kanap skidac kanapa i svi zupcanici su isti nista nije menjano.

Pa naravno da je vezac modifikovan to se odnosi na debljinu osovine u ipogonski tanjir ali same kukice vezaca pasu od rs originalnog nozici za kanap skidac kanapa i svi zupcanici su isti nista nije menjano.
Neznam bili u dve trgovine i uspoređivali i ništa nije isto.
Možda je moja baš takva.
Uglavnom ništa nisu mogli nabaviti.
A u Italiji sve ima.

Ne znam druze kakva je tvoja ali svi Sgorbati od 68/69, 131,133, 169,171, 181,233. (mozda ih ima jos) Imaju iste igle i isti vezacki aparat razlika u odnosu na originalni rs je u pogonskom tanjiru i eventualno ako je osovina 28,6 mm ali i za nju postoji telo i pogonski tanjir inace sve ostalo mora biti isto, jedino ako ne zelis delove male privrede nego samo original. A u ostalom dosta se moze i popraviti od orginalnih delova navarivanjem vodjice kanapa na skidacima bregovi na tanjirima obradi se lepo i to radi jos dugo posle bez problema

Uglavnom skinuti dijelovi i u dve trgovine bili i oni ili su glupi.
Šta da rečem nemaju takve dijelove.
Što god su od rs imali ne odgovara.
I da nemogu nabaviti.
Za sad ide ako bude zezala navarivati

Koliko je težak zamajac na Claas-u. Curi ulje na semeringu pa bih ga promenio. Da li se samo skine zamajac da bi se došlo do semeringa?

Jedan dobar ga skine oko 60_70kg
Skineš njega pa potezačku polugu m12 vijak
Onda obavezno uzmi i O ring za potezačku polugu

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Kupio sam na sajmu pre par godina, u pakovanju i semering i O-ring. A potezačka poluga je onaj deo što se spaja sa zamajcem pomoču sigurnosnog vijka.

Nazad
Vrh