Balirka

Уф када се сетим несретне 2012. Ала смо те године ја и отац наштанцали бала балирло се све што се мислило да ће стока јесте. Цео дан на смену отац и ја 542 и класовка нису гашени,а нива пуна нафте,клупчади и врећа за спавање то нам је била куће цело то несретно лето.

Једно стручно питање каква је Велгер 530 преса видео сам једну у огласима јако лепо изгледа јесте мало маснија цена али ако је добра и то може да се преболи? Значи интересује ме у који класу спада хоби или профи?

To ti je naslednica 52-53ke.Ako već hoćeš presu tog tipa uzmi 630 pa i 730 jer koštaju isto a mnogo su brže i moćnije.

Значи да гледам 630 ова 730 је голема као кућа видим има једна у огласима али је моћна,а мени треба да може и у мање парцеле да је окренем. Зато ми је та 530 запала за око али не знам о њој ништа па зато боље искусније да питам.

Ko nema mnogo da radi jos ako je u brdu,po meni 42 idealna.
Laka a i bale nisu teske za utovar.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Mi smo hteli pred ovu sezonu uzeti ali nismo nasli da nam odgovara a i cene su nagojene-nerealne.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Cene su skočile skoro pa duplo u odnosu na prošlu godinu.Ekspanzija, traže se, ide prodaja i sve jedno drugo vuče.Tako je bilo i sa klasičnim presama tamo krajem devedesetih i početkom dvehiljadite.

Malo ce cvakalo danas 4500 bala, nestalo spage, jos bi 1500 lagano.
383e555790692c18bd4bf221e4cf0a39.jpg

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Sad urađeno 4500 bala, zanima ne da li staješ da podmazeš balirku s obzirom na broj urađenih.Ja svoju svakih 1000 bala komplet podmazujem.

Brate kad izadjem iz traktora napolje , napolju lepo hladno
Nmg otvoriti vrata ubi prasina, a kad se zatvorim ubi sunce kroz stakla i jos greje motor i menjac.
Popijem za 6-7h 7-8l vode.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

U srećno vreme toliko bala se radilo skoro na dnevnom nivou.To vreme je prošlo, nema više kome da se radi.
Nisam nikad pre žitne slame imao 6_7k bala
Žitne bude 5_7_10 000
Soje bude strašno mnogo 40_60 k bala smo dvojica radili
A sad mene svi zovu kao da sam jedini u selu
Trenutno u selu ima oko 35 malih balirki i 2 Roll
Uzeo bi i ja rol balirku ali mi fali tmr mixer

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Nazad
Vrh