Balirka

Izgleda je onda to razlog zato što spustim baš do zemlje, reko da ne ostaje iza balirke ništa. Inače skoro sam počeo raditi balirkom.
Samo pokupi detelinu kako treba i prste našteluješ da su par santimetara iznad zemlje.Malo se okreneš i gledaš nazad pa ako je malo neravan teren spuštaš ili podižeš.Naučićeš ti to, polako samo.

Tako je tole.
Imali smo pre problema sa jednim, nismo mu mogli nikako to objasniti.
I nama je skupljao pa sam sebi morao uzeti balerinu a drugima nek skuplja kako hoce.
Ruzno mi u tudjoj njivi kad ostane po zemlji, (nije neka mnogota ali ruzno)
Gazda ce reci da je do mene, da stedim presu, nisam hteo da spustim dovoljno pik up itd itd...
U mojoj kad je ostajalo nije mi zao ali nije uredno uradjeno!!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ako se ne pograbi kako treba možeš sve opruge iskidati i opet će lucerka ostati na zemlji, pogotovo ako pokisne jednom ili više puta, onda se baš zalepi za zemlju..
Hoće i u kišnijim godinama da zeza i u slamu, kad presa upada u zemlju, ove godine ne bi trebalo

Za neravane njive najbolji je kopirni točak. Mnogo pomaže, ali u nekim slučajevima i on ne pomaže. Ja sam u ugradio hidro klip na grablje. Jer na gallignaniju je pogon pick upa preko lamela.

Neki dan stavio nove te opruge iliti žice i opet se prepliću, znači nisu krive pa da zbog toga se mješaju.
Ako cesu o limove dok rade kad udju u onaj deo iza gde nema limova pomere se malo i ne mogu da pogode na izlazu sa donje strane prorez nego udare u lim i krenu da struzu i da se uvijaju i izadjgu na drugu stranu ovo je baš slučaj kad se stave nove opruge gde su krajnje ivice ostre i samo li malo promase i zapnu u lim vise nece da skliznu nazad u prorez. Moras svaku proveriti da li cese o lim dog ide navise na perednjoj strani i svaku koja cese saviti u stranu tako da slobodno prolazi izmedju limova bez dodirivanja a kasnije ce se krajevi zaobliti i ici ce to dobro.

Jutros odem da vidim šta je sa jednom poljostroj
Jesenas sam mu sredio vezače i kaže desna strana ne radi
Ono u njoj plavi kanap onaj reciklirani tip 500 iz odžaka
I dok pravi balu kanap je oslonjen na rog dodavača i kad zaveže čvor i treba da ga svuče sa petlića on pukne baš tu gde je bio oslonjen što bude tik uz čvor
Odvežem čvor ono ima parče
Ubacim belu manilu tip 400 i balirka ide bez greške!!
Ta reciklirana je veliki problem!!??

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Danas svrarim da uzmem dva klupka u lokalnoj radnji, ima neke slame.
Koliko je stajala napolju na suncu, ona slova nestala sa folije
Prekoturam malo i nadjem dva koja su manje bila izlozena suncu, da sam uzeo one pa pocne presa da vrci, odneo bi mu u radnju da ih pojede.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ми смо данас носили наше петљаче и апарате да их деда Света из Оџака нацентрира. Бога молим да му подари још једно 10 година живота.

Nazad
Vrh