Balirka

Ma sto veci traktor to bolje ides na manje obrtaja i manje se lupa presa ,ferguson mora jaci gas kar god udari klip salje dimne signale ko indijanac ,presa ima lamelu i zastite svejedno je koja snaga traktora

Ako joj je suđeno da se skrlja ne pomaže joj ni Sveti Petar a ne manji traktor.Poljakinju recimo moraš da vučeš većim traktorom i voziš na malom gasu ako misliš da ide a mali i slabiji traktor ne može da je pogoni tako jer se davi i hoće da cikne.Sve to ima svoje prednosti i mane.

Da vidim koji bi ferdzo napumpao 1000 bala za 1.5-2h , pogotovo slame i sa njegove 3 brzine.Smesno pomisliti a ne pricati o tome.

Na 549 mi obrtaji variraju 200-300 obrtaja gore dole i to ga drzim na 1800-1900 obrtaja motora

A sto se tice potrosnje oko 8l u detelini i 9-10l u slami jer je bolesnicki stegnuto ( na presi sve do kraja i opruge i bocni stezaci) na 1000 bala.

Imt 558 oko 10L isto u slami, mislio sam da ce vise ali me je iznenadio.

Imas ujutru sat vremena za idealno baliranje deteline, kad bi stigao sa ferdzom i 1200 obrtaja 4 jutra zavrsiti?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Postoje koliko ja znam razne veličine presa po kategorijama, spram toga je i deklarisana snaga traktora...
Svemogući ferguson je sve samo ne kadar da tera prese najveće kategorije, pogotovo na 1200 obrtaja...
Pa jbm mu lebac ovu moju na zapadu teraju sa 100 plus konja, znala je da mi ugasi rusa kad je krvnički poteram...

Puno znaci i velicina zamajca, sa 542 sam baliro sa klasom markant 50 i drma cima u vecoj masi,posle zakacim velger 71 i ide puno lakse,mislim onako odokativno da je 3 puta tezi zamajac na velgeru.

Ali to nisi ti sigurno, a ko bude prepoznacu ga kad prokomentarise jer cu iz komentara videti jel u materiji ili ne!

Ko nije u materiji moje komentare smatra merenjem ciji je duzi i lupeta iz ne iskustva!

Vec duze vreme u ovoj temi pokusavas biti dominantan,mozda postoji neko ko radi presom vise od tebe, razmisli o tome.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Nisu mi interesantne tvoje price i hvalospevi, ta velger 61 izgleda najbolja ikad napravljena baliraka
Mozda sam vise pobalirao od tebe a ne volim da se isticem...

Nisu mi interesantne tvoje price i hvalospevi, ta velger 61 izgleda najbolja ikad napravljena baliraka
Mozda sam vise pobalirao od tebe a ne volim da se isticem...

Da jesi video bih iz nekog ozbiljnijeg komentara,ali posto toga u tvojim postovima nema... samo cinizam i podjebavanje.

Jel imao neko od vas neki alat, odeću obuću koju je obožavao????
Tako i ja sa CLAAS petljačem, ima boljih verujem ali ja kad pogledam drugi vezač pomislim na učenje!!!!
A moram mnogo da učim oko ovih kamiona i forvardera tako da šta ne moram ne želim!!!!
Iskreno moj poljostroj vredi možda 900-1000e svake godine zaradi sebe 3_4_7 puta i sluzi me!!!!!
Imam nekih drugih ulaganja, a i razmišljam o roll pa bi njega ostavio za grejanje i usluge!!
E sad treba tmr mixer, objekat, čuda, ova mlada se pripitomljava možda ću morat kući sprat renovirati??
Jbg naj više bi voleo novu pa makar i turkinju ili indijku, ali jbg želje su jedno mogućnosti drugo i tako to!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Za mene najgora masina danas.
Nekad ja i burazer terali na smenu, ja imao 16-17 god a on mladji od mene 2 god.
Nekoliko sela drzali, nismo gasili traktor, jbg, presa nije bilo toliko, moglo se zaraditi!
Matori napuni rezervoar Torpeda, izdrzi skoro 2 dana, transport ubijao.
5-6god radili, brali kukuruz, nutovi na vretenu dosli na 2mm!!
Kistra sa alatom u kabinu i gas!
Drugar i njegov brat takodje ubili pare tih godina, clas 40, bila nova, i torpedo 45, ali isli sporije dosta od nas, stalno imali zastoje...
Slamu uglavnom radili, 1-2bh laganini.
Prvi put kad je stala, dosao neki majstor da popravi, iskrivili iglu, upao panj, odrao nas, posle toga sami odrzavali, nismo znali nista ali muka na sve natera.
Al bilo love!!

Nisam imao alat odecu i obucu, ali sam imao auto koji sam obozavao i znao ga na pamet i nisam hteo menjati jer sam mladost proveo i njemu i taman kad sam ga sredio za svoju dusu neki idiot mi ga zapali razumem je sta znaci sentimentalno vezan.

Sad bih se najradije sentimentalno vezao za jednu ap730 ali nije stigao rebalans budzeta jos do toga 🤣🤣🤣🤣🤣

Nisam imao alat odecu i obucu, ali sam imao auto koji sam obozavao i znao ga na pamet i nisam hteo menjati jer sam mladost proveo i njemu i taman kad sam ga sredio za svoju dusu neki idiot mi ga zapali razumem je sta znaci sentimentalno vezan.

Sad bih se najradije sentimentalno vezao za jednu ap730 ali nije stigao rebalans budzeta jos do toga

Jedan drugar kaparisao preključe ap730
I neki armatrack 70_80ks
Nisam pitao za cenu balirke ali mogu misliti, kad 63 košta 3_3,5k
Marve u selu sve manje, balirki sve više ne vidim ekonomsku isplativost tog poduhvata????
Svi mi koji širimo marvu (ovce) imamo svoje mašine, a govedari izumiru, ko je mislio grejanje na bale uradio je!
Trenutno je naj bolja opcija opravljati balirke po selu ( ljudi kupuju krševe a nemaju pojma)

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Govedari prelaze na rolo, nema ljudi u selu pa se javlja prob da nemas sa kim pokupiti i dovuci.
Ja sam 2019 mnogo vise sena mogao da uspremim, kod mene ima daju da kosis samo da ne korovi njiva, bacis djubrivo i kosis!
Al nemam sa kim pokupiti.
E sad resis jedan prob, javlja se drugi, mix prikolica, objekat...
Sve ima svoje!

Nazad
Vrh