Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
majstor imam isto lifam presu i imam isti problem sa nejednakih bala,samo mi malo nije jasno gde treba da dude taj razmak 3do 5 mmcisto sumnjam da ces dobiti nesto sa navarivanjem,jer kod lifamki problem nejednakih bala je u tome sto nazubljenu polugu treba precizno podesiti tako da kad je podigne ekscentar ili takozvani bubreg mora da ima prostora 3-5 mm kako bi se stigla na vreme spustiti u početni položaj.Kada je taj zazor mali letva se svaki put ne spusti do kraja pa ponekad se uzupči na drugi ili treći zub od kraja pa iz tog razloga nemogu bale biti iste dužine.Podesi tako da dobijes sto veći zazor a da pri tom isključivač radi .Ako ga pomeriš previše napred desiće se da neće zaustavljati igle nego će se vezivanje nastavljati sto dovodi do namatanja kanapa na petljač i može i da pukne jer lastin rep ne može da skine labav kanap.Eksperimentiši malo sa polugom jer ona je 95% razlog nejednake bale kod male lifamke.
majstor imam isto lifam presu i imam isti problem sa nejednakih bala,samo mi malo nije jasno gde treba da dude taj razmak 3do 5 mm
i to treba da se podesi na okidacu,ja tu nemogu da podesim jel mije do kraja povucen
Meni je zbog te kocnice na jd-u kilao sigurnosni na prazno. Ja pitam majstora kaze pritegni malo kocnicu, za po krug i jer se ne vrate igle do kraja, odradi sigurnosna kocnica i pukne sigurnosni saraf. Prema tome sam i stezao kocnicu.Mico, nas kolega Carapan pita za kocnicu nosaca igala, a ne za kocnicu vratila vezaca.Dakle dole one dvije obloge sto stezu onaj polu mjesec koji je zavaren za nosac igala, inace se to zove ''kocnica zamahivaca igala'' i funkcija mu je da se igle ne zalijecu.
Carapan, tu bi trebalo da stoje dva srafa koji povezuju te obloge oko polumjeseca i oni prolaze ujedno kroz opruge. Samim stezanjem matica sabijas opruge i vecom silom obloge stezu polumjesec, samim tim nosac i igle se teze krecu na svom putu i obrnuto. Bar je na claas_u tako, i tu se steze toliko da opruge budu duzine 25mm.
Kakva je presa u pitanju, marka?
na koji vijak mislisDa možda nije pohaban valjak u sistemu okidanja?
na koji vijak mislis
Da li se kočnice za igle stežu od prilike i kolko bi to bilo, ili se stežu moment ključem?
majstor,al treba da povucem onaj lager sto se okrece oko bubrega da bih dobijo tih 3-5mm[/IMG]
Kod JD kad se igle ne vraćaju do kraja nije problem u pritezanju kočnice vratila petljača ako se igle ne vraćaju u početni položaj onda je u pitanju zaobljenost uključivača ili opruge uključivača.Kod tebe je bio problem što je kočnica vratila vezača bila labava pa se igle (zbog zamaha) vrate u početni položaj i još pređu u ponovo podizanje što dovodi do aktiviranja poluge kočnice i kidanje sigurnjaka, a ovo je još izrazitije kad se vozi pod većim brojem obrtaja.Ako je kočnica pritegnuta previše onda nakon isključivanja breg na zupčaniku će svaki put dodirivati uključivač što dovodi do habanja istog.Inače kočnice se ne pritežu moment ključem nego svaka presa ima drugačiju dužinu opruge,debljinu žice i prečnik opruge te se one podešavaju na određenu dužinu koja se dobija stezanjem vijaka.Meni je zbog te kocnice na jd-u kilao sigurnosni na prazno. Ja pitam majstora kaze pritegni malo kocnicu, za po krug i jer se ne vrate igle do kraja, odradi sigurnosna kocnica i pukne sigurnosni saraf. Prema tome sam i stezao kocnicu.
Jel pukne kanap, i onda krene da kupi na petljac. Ako je to skini sanke i tamo gdje se oslanja kanap se stvorio ''ajnzec'', popuni taj dio varenjem, obrusi, malo uglacaj brusnim papirom i to je to.Sova,a meni se ponekad desi obrnut slucaj,ne skine sa kljuna,pa nabaci sledecu i otkine?