Balirka

Hvala na odgovoru ,interesovalo bi me s kojim traktorom je vucete? Koje su razlike medju vase i 336 ,ako se ne varam bale su im iste velicine 36*46cm ,a i pick-up 1.5m.

Vucem je sa Vladimircom. Ima ogroman zamajac i veliki kapacitet tako da je svaki traktor moze vuci pa i oni bez dvostepenog kvacila. Vizuelno gabaritmo je veca, sira, vece gume idu, sto se sirine pikapa i demenzija bala tice to nikada nisam merio. Ako hoces mogu izmeriti pa ti napisati sutra.

vece su bale u 342 ,kod 336 i kod 332 su iste bale i pick-up 142cm , razlika je sto 336 ima dugu rudu i nacin podizanja pick-upa i 336a ima centralno podmazivanje.

342 ima takodje dugacku rudu, lomljenje kardana na sredini, centralno podmazivanje, mada sam to skinuo i nabacio klasicne mazalice.

Koji je razlog ukidanja centralnog podmazivanja?

Princip je odlican,brzo i efikasno, ali kao sto rece Milan971 moze doci do zacepljenja i pucanja dovodne cevcice, zatim dok nisam to skinuo nisam mogao ocistiti petljace od prasine, jer kada sam kupio balirku imalo ih je dosta u selu pa i JD ali ovo je prva balirka koja je imala centralno i svako ko bi joj prisao morao je se uveriti da taj sistem funkcionise i umesto jednom ili dva puta pumpicu pritiska po desetak puta i tako se mast mesa sa prasinom ili je tacnije skuplja i sliva niz petljace. E sad zamisli kada se pojavi danas 5-6 takvih... Tako da sam ubacio klasicne mazalice i njihovo podmazivanje traje ne vise od 2 min.

kolega Hornyik>
Izvinjavam se sto ovoliko kasnim sa odgovorom ,posla preko glave. Prosle godine sam lifam presu zamenio sa JD 336 i zadovoljan sam sa njom. Presa je bila uvezena iz CH u dobrom stanju ,imalo je par sitnica da se resi i sada ovaj lezaj ali sve je to u sklopu redovnog odrzavanja i zamene potrosnog materijala. Licno mislim da skoro svaka presa moze dobro da sluzi ako se redovno odrzava i pravilno koristi.

Kolega iz temerina ima 342ku menjao lezajeve na klipu ove godine u prolece ,ako se ne varam ima 3 lezaja ,platio 80EVRA. Zar to nije malo puno? Na mom ima 12KOMADA i to svako ima posebno kuciste + semering ,poseban zastitni lim sve to me je kostalo 7800din pre 2-3 godine kad je menjano.

Hornyik Pa ako pogledas koliko desetina hiljada bala je uradjeno pre zamene lezaja to i nije puno. A JD je dosta poznata marka u svetu, a sve ima svoju cenu.

Ma ja je imam vec 3,4 god ,balirka jeste spora nema sta ,najsporija od claas ,ali radi lepo ,kad je sve utegnuto radi lepo,samo eto spora je,ali za sebe samo radim,i platio sam je 1400 e u Krusevcu...:ppozdrav:

i ja imam class trabant dobra za male parcele ja imam probleme sa desnim pertlacem ponekad odveze lijevi pertlac nije nikada odvezao i nozevi nisu nikada naostreni a razmak izmedu njih je i centimetar a i vile koje donose masu su se istrosile ali presa napravi godisnje oko 5000 bala

- - - - - - - - - -

Možda je već ovo bila tema, ali ako bi mi mogli pomoć, bio bih zahvalan. Imam balirku klas markant i pojavljuje mi se sljedeći problem: Jedan kanap mi se odvezuje svakih 10- 15 bala, a ta strana mi pravi manji čvor u odnosu na drugu stranu, i kad je bala stegnutija obično popusti vez. nekad se desi da već svezana bala nakon par minuta se odveže. Šta da radim? Hvala unaprijed.

poz imam isti problem naclaas trabamt

Ima u Kosjeriću ,dolazi čovek u Rumu terećeg i šalje poštom

Rafailović Radovan 014 62 115
014 3422 115
063 255 183
065 255 18 30

Nazad
Vrh