Balirka

bgur0k.jpg

21mezxj.jpg

vxyz4o.jpg

i da li mozda zavisi koliko mase ulazi na pick up, pa onda zbog toga prebrzo okrene zvijezdu pa ne uklopi vezače, ili bude presporo pa igle udare dva i više puta.

kako sam ja razumio salgiju da se nejmu uključi vezanje i neće da se isključi pa zato lupi vezanje dva puta

salgija i u mene je rivijera ali nije ovakav sistem opaljivanja , sličan je ali ne i isti

ja bih potražio kvar u onome hepeku koji treba da isključi okretanje osovine za petljače , znači kada se pokrene paljenje onda osovina petljača treba samo da napravi jedan krug i isključi se , u tebe je problem što se ne isključi
ovdje bi možda (ali samo možda pošto i ja slabo razumijem ove mašine) mogao biti problem u nekoj od piksni na vilama , ili kočnici , jer ako je preveliki otpor u kretanju vila ili osovine petljača onda možda taj mehanizam ostaje napregnut i nemože da se isključi

ali ja bih najprije pogledao taj pipak koji treba da isključi petljače nakon jednog kruga osovine petljača

ne bih rekao da količina ulazne mase igra ulogu ovdje

Ma sve je uredu, izgleda da je do opruga, jer ne mogu da nađem adekvatne opruge za ovaj mehanzam, treba biti neki odnos koji ja ne mogu da skontam koji je, a nemam bas ni neki izbor opruga kod sebe, a ne znam gdje mogu da nabavim! kod nas ovdje na Tuzlanskom kantonu, ja nisam nasao jos da ima neka radnja da prodaje opruge, svaki savjet bi mi dobro dosao kako u vezi balirke tako i u vezi radnje gdje mogu da kupim opruge :):ppozdrav:

Opruge igraju veliku ulogu kod presa pa se mora gledati da se stavljaju adekvatne opruge-primetio sam da si na jednom mestu sastavio 2 opruge a tu sigurno treba 1 veća,
Ja sam imao taj problem prošle godine,jedno 200 bala sam ja išao iza prese i uključivao ručno vezače (kod mene je drugačiji sistem)-dok nisam popizdeo i opalio čekićem i pomerio nazubljeni točak gde se šeta poluga za dužinu bala i ona sada radi ko singerica,Kvara tu u suštini ni nema,u pitanju je bilo pola santimetra pomeranja i to je to,a dok to vidiš odoše živci

i ja sam opalio vilama po tome mehanizmu, više mi zivce pojede, ne znam sta da radim, i kao to da napravim, opruga ni za lijeka

Verujem ti,nemoćan si,obrati pažnju na te opruge što su vezane za mehanizam,probaj da ih nategliš dok ne rešiš pitanje ali nemoj ako radi dobro da tako i ostane jer drugi put možda nećeš moći da je istegliš

opruge su u redu kvar je u mehanizmu za okidanje to je onaj deo na trecoj slici gde je provucena nova rascepka kroz osovinicu i to je zapeklo unutra ali da se razradi mora da se izvadi vezacka osovina a ti tio sam ne mozes da uradis sigurno

opruge su u redu kvar je u mehanizmu za okidanje to je onaj deo na trecoj slici gde je provucena nova rascepka kroz osovinicu i to je zapeklo unutra ali da se razradi mora da se izvadi vezacka osovina a ti tio sam ne mozes da uradis sigurno

to sam ja izvadio i razradio, sada samo (kako ja mislim) da opruge treba adekvatne staviti, ostalo je sve urađeno kod strugara, napravljena nova osovinica na klackalici i postavljena, to sad leti, samo onaj dole kljun sto aktivira tu klackalicu ostane dole, nikako ne mogu da podesim da radi kako treba, nekad radi dobro a nekad nece, nekad kasni da isklopi, a nekada radi samo tako, ima li neka treca opcija

Koliko vremena treba na klasovoj presi da se sredi nož. Ima lufta između noževa oko 1 cm pa bih to sredio čim prva kiša padne ako to može da se uradi za dan-dva

@ levak, prije nego sto krenem da stelujem opaljivanje vezaca, da li mora sve da bude utegnuto bez lufta, i zanima me da li onaj tamo disk na kraju osovine vezača mora biti dobro spregnut tj. da dobro koči i ublažava okretanje. i još da li mora uvijek u milimetar da dođe položaj igala i onog meganizma sto pokrece igle?

Nazad
Vrh