Balirka

Ma ljudi nekoristite te ikulante oni sadrze do 90% soli i da vidite posle par godina na sta ce vam liciti balirke na gomilu starog gvozdja

ljudi koliko naplacujete baliranje ove godine a koliko ste prosle? ja sam prosle isao sa 25,00 a ove sam hteo 30,00, ali ... ??(videcemo)

pitanje za one sto baliraju sa imt-539 : koliko nafte trosite na 1000 bala ? ako je neko racunao

sto se kanapa tice ja trosim oko 15kg na 1000 bala, jel ima neko da trosi manje?
nafta za koji dan 125,00 kanap 240,00kg i ajd ti onda nadji cenu da isplacujes masine i svoj rad a da se onaj kome radis ne hvata za glavu
Mi smo prosle radili po 20 a ove nadam se 22 ali bune se. Kosenje i grabljenje 7500 prvi kos a drugi i dalje 7000. kanap jutros kupio drvoplast 210din kg. Sa 15kg mogu malo vise od 1000 bala ali ne mnogo, a za naftu nikad nisam merio.

2lk8ll0.jpg

Da li ovaj produžetak spušta balu u jednu stranu ? Meni se dešava da kada završavam poslednji red (u sredini) ne mogu da prođem od bala , pa onda moram da ih sklanjam.

danas sam izbalirao 450 bala i na 3-4 bale mi je pukla spaga iza cvora,zbog cega bi to moglo bit?

Poslednja izmena:
Da li ovaj produžetak spušta balu u jednu stranu ? Meni se dešava da kada završavam poslednji red (u sredini) ne mogu da prođem od bala , pa onda moram da ih sklanjam.

Da jeste , i onda vidis i prvu balu kaja ispadne .
2 prebroj redove i nemoras uzeti prve otkose sa strane uzmes recimo 1 i srednji ili 5 svedi
prazan hod okretanja na minimum

Ja počinjem uvek u srednjim redom tj. prvi red pored srednjeg sa desne strane i vraćam se poslednjim redom sa leve strane . Tako da mi je razmak između redova uvek . Sa tim da mi je problem skretanje u desnu stranu zbog kardana (u levu mogu i sa uključenim kardanom ako je ponekad potrebno) . E sad problem je kad završavam jer u sredini gde sam počinjao bale je balirka izbacila u levu stranu , pa kad radim poslednji red iz suprotnog smera ne mogu uvek da prođem (recimo kad onaj što grabi napravi suviše mali razmak ili zbog velike mase mora da pravi puno redova).

Kiki probaj isto to samo levom strano, kreni da ti baca bale na medju i uvek ces imati mesta , a i nemoras ici redom mozes 1, 6 ,91 nemoras ko sa tanjiracom ili setvospremacem pratiti jednio do drugog

Nazad
Vrh