Balirka

kod nas je d2 122 din kanap drvoplast 1250 din klupce,a nafta ide jos za 2-3 dinara gore za neki dan.
Pa ako cemo u detalj, nafta vam je skuplja 10%, a kanap oko 14%, a baliranje oko 22% znaci nema reciprociteta. Da ne govorim sto se ovdje dosta uradi i po cijeni od 4 za 1 marku sto mu dodje 12,2 dinara po bali (laksa baliranja, vece kolicine itd.)

1/2 litra specijalno za podmazivanje poljoprivrednih lanaca 1200 din , sa tim sprejem je potrebno podmazati samo jednom godisnje , al mora svaka rolnica ponaosob da se podmaze

ima svaka radnja koja se bavi prodajom dijelova za motocikle ali je kod njih vjerovatno skuplji
ja sam našao u jednoj radnji gdje se prodaju :semerinzi,lezajevi,lanci,osigurači i ...........................
za cijenu nisam pitao, javit ću kada ga kupim
Jel to Savo, u codexu tamo kod MUP_a u Bijeljini.

jeste , kod njih je

nego danas bio kod drugara koji je skoro uzeo 42ku velgericu , kao lutka , platio 3100 savremenih novaca

Pozz svima, zanima me da li neko ima na svojoj presi za seno aplikator za dodavanje praska koji spreceva kvarenje i budjanje zelene lucerke? Lucerka moze da se balira samo dan posle kosenja ali mora da u jednoj bali ima bar 1 kasika tog praska. Inace taj prasak je oko 9000 din 20 kilograma a aplikator oko 500 evra i imaga samo u pionir institutu...

Ja sam naso jedan utovarivac koji moze sam da penje bale u prikolicu , a ima na njemu mali Honda motor. Radi tako sto se fiksira na prikolicu i traktor u pokretu njime skuplja bale i on ih pomocu lanca penje u prik.

da al i ta detelina se kosi sa kosacicom shto ima gnjecilicu ....i da se ubaci neshto da se ne kvari detelina ... pa ko bi je vozio tako "laganu" :D

Nazad
Vrh