Balirka

Moja je danas sa vezivom 500 odvezala jednu balu izbalirao sam 850bala i nemam pojma zasto je odvezala kaze mi ovaj sto sam im balirao jednu sam nasao zasukanu vezivo se odvezalo ali nema veze nego da znas radi sebe.Ma sigurno nisam poprskao potljace sa tekucinom iz drakstora :haha: :haha: :haha: ali zato sam prekojuce dobro je naspricao.

care baci presu jesi li uradi sto sam ti rekao sa punicom ili da ja palim opela i dolazim ako ne smes ja dnevno predjem po 300 kilometara pa mi nece biti tesko

levak, ti kazs da to otjeram sa basce, ali ide ona dobro, samo sto ostane lijeva strana ne odsječna, tj, ostane zavzana sa balom koju je vec prije svezalo, i vuče je tako dok ne otkne iz mehanizma, ne znam sta bi to moglo biti, a sve je
RS (germany)

levak
pali opela i kod moje punice ako ti da bas me zaboli a u dzepu ponesi kljunic za jd a vas se dvoje dogovarajte ja cu dijecu paziti ta 2 sata ako vam je previse sta bi vam ja :haha: :haha: :haha:

rekreativac je napisao(la):
pozdrav narode
evo jednom da i ja nemam neki problem nego sam podesio presu i komsija mi pokazao kako da je teram pa sada prosto guta do sada sam isao 2 spora a sada 3 spora ili 1 brza prosto letim po njivi teram sa imt 539 gas na 1200 obrtaja presa class 60
Pa reci i nama sta ti je rekao komsija?I ja teram CLAAS 50.... :cao:

@ levak
Danas izbalirao sa welger Ap 41 96kom, 5-6 ispustile pa 2 njive po 60 opet po 2-3 ispuste pa onda dotegnem oba drzaca kanapa za po cetvrt kruga pa uradim 184 kom pa tek 1 se odveze...
Zamenim kanap, posto se prethodni istrosio i stavim Drvoplast tip 320, i izbaliram jos 250 kom bez i jedne odvezane, sad se pitam da li je do kanapa da mu **greška mater?
Sutra nastavljam pa javljam.

A sa tip 500 ti se dešava da ispusti neku a sa 320 ide bez problema ako sam dobro razumeo!
Ako je tako onda je definitivno istrošen(pojeden)držač kanapa a pošto je 320 deblja može da je predrži i lepo veže.

francuz
suhi petljaci treba presu malo tekucinom zaliti za "kisne gliste" a taj sprej kosta 100-tinjak eura i vezace brate samo tako.Pa 320 400bala i odose 2 klupka :zli: onda bolje levaka za brkove i nek ti to rijesi pa koristi 400-500 vezivo. :D
Post je spojen: [time]1279313927[/time]
pa daj naostri te nozeve ti ga jebao kakve veze ima sto je svabo moze biti i kinez ali ako nevalja onda nevalja,skini klip skini stojeci noz naostri to na tocilo ako znas sta je ili fleksom ali dobro i radice.Pa jel mogu tupe makaze šišati?nastelaj zazor noza i radice kako treba ako ne opel se pali i eto covijeka u Tuzlu ::svaka cast:: najvvijerovatnije.
Post je spojen: [time]1279346971[/time]
taj komsija mora da je zavrsio 5 fakulteta,a ako na 1250baliras onda razvezuje :haha: a sta ako ides prva direkt na 1800 onda veze duple cvoreve ili sta,daj nebudalasi nego levaka za brk nek ti to nastela i ond kazi komsi koliko je glup da ni sam nezna.Pa ja sam juce tijerao na 2100 obrtaja sa prvom direkt i samo je jednu razvezala od 850 bala sa vezivom 500 a to je bila mekota(kod nas se kaze kad 3 godine zaredom tu bude zito onda se pusti u livadu) a to su stabljike za popizditi na mijestima.

Ma nema veze vezivanje sa brzinom,ideš tom brzinom kojom ti masa dozvoljava a ako ti na 850 bala jednu odveže,ne diraj ništa i ja sam zbog jedne raštelovao graničnik i sada treba da se zajebavam

Zdravo svima,iscitao sam cijeli forum,medutim ja jos nisam siguran u jednu stvar.Radim sa imt 539 i welger 45,na 1300 obrtaja motora,mada me kod nas jedan majstor koji radi na odrzavanju presa ubjeduje da vrtim prebrzo,vi svi na forumu tvrdite da cak i brze terate.Na presi pise preporuceno 540 o/min sto je,svi znamo,1500 o/mot.Majstor kod nas preporucuje maksimalno 1100 o/mot.Radim uglavnom sijeno,interesuje me sta levakkaze o ovome da jednom za svagda resim tu dilemu.Inace on preporucuje te brzine uglavnom time sto kaze da je"zdravije"za masinu,kao teze dolazi do havarije tim sistemom rada i nema potrebe za preporucenom brzinom rada jer cekic kaze on samo bezveze udara,Levak unaprijed hvala,i sretno na ovim vrucinama.

terajte prese na 540 obrtaja pustite price znaci imt 539 1500 1600 obrtaja toliko je fabrika propisala a ona ako oce da polomi polomice i na 800 obrtaja isto to nema presa na manjem gasu inerciju posebno velgeri jer ih pogone kaisevi nemojte mlatiti i da obrtaji imaju veze sa vezanjem posebno klas njemu kad je sve u redu mozes terati kako oces nesme da dresi
Post je spojen: [time]1279359339[/time]

Hvala na brzom odgovoru levak .Upravo sam se i ja rukovodio tom preporukom fabrike,ali meni nazovi strucnjaci usade sumnju brzo_Od danas parim 1500 obr.i to je to.

Momci,kod mene obrtomer ne radi,bitno je terati na 540 obrtaja kardana ako nekoima više solucija a brzinu i broj obrtaja ti diktira masa,ubacivači treba da imaju 90 udara u minuti.Valjda se vidi i čuje kako mašina radi :ppozdrav:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zavDOkOSqUw[/youtube]

imam jedno pitanje za levaka i sve koji mogu da pomognu , menjao sam kuku za vezivanje na levom vezacu kod lifamke i izgleda sam rastelovao malko levi vezac, naime, desi mi se da kad presujem odradim 60 bala bez greske i onda odjednom nece da skine kanap sa kuke i razveze mi naredne 2 bale ako ne primetim odma ... pregledao sam polugu noza i ona radi identicno kao i desna strana s kojom nemam problema . Da napomenem, vezaci su Rasspe . Da li problem moze biti u kanapu i u stelovanju one oprugice koja pritiska kuku za vezivanje ?? ili da obratim paznju na jos nesto? ( ovaj kanap koristim prvi put, rec je o SPRINGER kanapu iz Odzaka tip 500 , dosta je los a dobio sam ga za dug)

kad je gazda skrt a takva je vecina i neda pive onda se kaze da je treba pospricati :ppozdrav:

@Dragane ja takođe koristim Springer ove godine i prezadovoljan sam njime.Do sada sam potrošio nešto malo preko 60 klupčadi i nikakvih problema nije bilo i još da dodam isteram 100 bala više sa 2 klupčeta Springera za razliku od Drvoplasta,Springer je tanji i mekši. :D

Nazad
Vrh