Balirka

Nas "majstor" nas takoder savjetuje da ne podmazujemo trostruki lanac na zamajcu jer se kako kaze skuplja prasina te se tako nagomila i moze doveesti do pucanja ili iskakanja lanca,sto mi je isto malo sumnjivo,ja koliko znam jos od vremena voznje bicikla lanci su se uvijek podmazivali,sta Vi mislite?

Dragan18 je napisao(la):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zavDOkOSqUw[/youtube]

imam jedno pitanje za levaka i sve koji mogu da pomognu , menjao sam kuku za vezivanje na levom vezacu kod lifamke i izgleda sam rastelovao malko levi vezac, naime, desi mi se da kad presujem odradim 60 bala bez greske i onda odjednom nece da skine kanap sa kuke i razveze mi naredne 2 bale ako ne primetim odma ... pregledao sam polugu noza i ona radi identicno kao i desna strana s kojom nemam problema . Da napomenem, vezaci su Rasspe . Da li problem moze biti u kanapu i u stelovanju one oprugice koja pritiska kuku za vezivanje ?? ili da obratim paznju na jos nesto? ( ovaj kanap koristim prvi put, rec je o SPRINGER kanapu iz Odzaka tip 500 , dosta je los a dobio sam ga za dug)
i ja isto imam taj problem, ali ja koristim kanap tip 500 neki iz makdonije, identičan problem kao u dragana

nije u kuki za vezivanje dotegnite hvatac kanapa i naostrite noz i pogledajte koliko vam skidac kanapaide preko kuke treba11 do13 mm
Post je spojen: [time]1279378788[/time]

@farmer bob
sve sam rekao u postu ja sam do sada terao 2 sporom a komsija mi je rekao (bio samnom na njivi) da teram slobodno 3 spora i kad dodje redja slame 1 brza

@car
nema veze broj obrtaja sa ne vezivanjem bala ja sam samo rekao sa kolikim gasom teram i sada posto je sve nastelovano kako treba prosto guta masu

levak je napisao(la):
terajte prese na 540 obrtaja pustite price znaci imt 539 1500 1600 obrtaja toliko je fabrika propisala a ona ako oce da polomi polomice i na 800 obrtaja isto to nema presa na manjem gasu inerciju posebno velgeri jer ih pogone kaisevi nemojte mlatiti i da obrtaji imaju veze sa vezanjem posebno klas njemu kad je sve u redu mozes terati kako oces nesme da dresi
Post je spojen: [time]1279326939[/time]

juce uradio biksne na zamajcu i vezao oko 250 bala sena bez greske i presao u slamu i zategao one federe pozadi i pokrsi mi 10 srafova,a inace nova biksna ispade pri prvom pucanju srafa, a sraf se zakrivi nisam mogao da ga izvadim i stavim staru koja se sjebala nacisto i poce jad
inace ni jednu ne dresi, ali kad sam otpustio federe pozadi ide samo bije, ajd sad budi pametan, covek bi rekao slama, em suva :sta:

Zoran0230 je napisao(la):
Ja lance podmazivam sa prljavim uljem,ne znam da li je to dobro
naspi malo inafte bolje spira prasinu
Post je spojen: [time]1279369298[/time]
juce uradio biksne na zamajcu i vezao oko 250 bala sena bez greske i presao u slamu i zategao one federe pozadi i pokrsi mi 10 srafova,a inace nova biksna ispade pri prvom pucanju srafa, a sraf se zakrivi nisam mogao da ga izvadim i stavim staru koja se sjebala nacisto i poce jad
inace ni jednu ne dresi, ali kad sam otpustio federe pozadi ide samo bije, ajd sad budi pametan, covek bi rekao slama, em suva :sta:
cim ti traktor odseca gas popustaj federe polomices nesto nemoj toliko, stezati moze da pukne i reduktor
Post je spojen: [time]1279401935[/time]

levak
pa ti mene jebuckas ali sta ces nije beda ko nezna da primi nemoze ni dati jesam u pravu?ma nek je ceska ko oce ja imam njenu cer koju ceskam a sutim da mi ovo dijece pripazi dok nesredim ljetinu a iducu godinu je druga prica.Stas sa dijetetom od mijesec dana malo veca od dvolitre piva.Punica je cangrizljiva ali kcer je obrlati i sve bude ok.
Post je spojen: [time]1279403407[/time]
Ma ja sam i danas svoju tijerao kao budala prva direkt na 2100 obrtaja a ni necuje se da radi i bale vrcaju metar iza nje nema sanse da dresi ali tko maze taj i vozi sta bi se reklo zato svakih parsto bala masti nefali i naftom petljace mazem a drmala ga je danas ja mislio kicmu ce mi slomiti a tek poslje kad smo tovarili jedva smo dizali bale ruke otrnule nam nisu ispod 18kg,

u
CAR je napisao(la):
levak
pa ti mene jebuckas ali sta ces nije beda ko nezna da primi nemoze ni dati jesam u pravu?ma nek je ceska ko oce ja imam njenu cer koju ceskam a sutim da mi ovo dijece pripazi dok nesredim ljetinu a iducu godinu je druga prica.Stas sa dijetetom od mijesec dana malo veca od dvolitre piva.Punica je cangrizljiva ali kcer je obrlati i sve bude ok.
Post je spojen: [time]1279371007[/time]
Ma ja sam i danas svoju tijerao kao budala prva direkt na 2100 obrtaja a ni necuje se da radi i bale vrcaju metar iza nje nema sanse da dresi ali tko maze taj i vozi sta bi se reklo zato svakih parsto bala masti nefali i naftom petljace mazem a drmala ga je danas ja mislio kicmu ce mi slomiti a tek poslje kad smo tovarili jedva smo dizali bale ruke otrnule nam nisu ispod 18kg,
ravu si care smo trpaj masti svu u vezace zato ti ide

Evo malo slika prese Transformers-a da vidite sta iz nje moze da ispadne... :D :haha:

...salio sam se malo, naravno, da razbijem ozbiljnost u temi!

Evo i jednog snimka baliranja gde sam malo omasio otkos jer nisam imao pomocnika u snimanju...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-57K3QgIAmw[/youtube]

ma covijek je gladan i zedan cijeli dan se przi na suncu pa presa nemoze ni raditi kad nemoze razmisljati jer kako se kaze prazna vreca nestoji

francuz je napisao(la):
levak je napisao(la):
doso sakuci malo pre odradio sam dve veceras kad zaladi jos dve i dosta svraticu po paradaiz naberi pocrkasmo gladni
Pa reci mi da li stvarno u Srbiji nema 'leba ili su ti domacini kod kojih radis tolike stipse da te ne ponude dorucak ili sta vec??
::lose:: ::lose:: ::lose::
ma jok brate nego ovaj topalovic stipsa neda pare samo paradaiz duguje mi vec 2 tone
Post je spojen: [time]1279404429[/time]

pa slanina ide uz paradajz jel tako
levak ja mazem sa grafitnom crnom masti jel to valja ova mi se cini nekako rijetka?

da gladujem ne bih imao 110 kg
Post je spojen: [time]1279404575[/time]
samo grafitnom i na dva kljuceta kanapa trpaj pola kg i gas

Nazad
Vrh