AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ako nekom treba,moj drugar pravi kodirane i smart kljuceve...

Pitati na pp:cool:
 
Poslednja izmena od urednika:
Bas tako a nema sta nije sve moguce jer se ljudi dovijaju svakakvim resenjima. Ima nekoliko slicnih na ruskim sajtovima koji se koriste
 
Sajtne moraš kupiti jer teško da ih majstor savije da budu kao orginal, a i jeftinije će da te izađe to da kupiš, nego on da savija. a patos mora krpiti jer je teško to naći jedino sa drugog negde iseći.
 
Ako se menjaju celi delovi moras kupiti i pragove i rubove,(firma Golas Krnjaca Beograd)a ako su delovi malo negde i negde otrulili a generalno vecinski deo je zdrav onda izvrsiti krpljaenje tog parcialnog dela.Iseci lim,zavariti drugi(pocinkovani od starih delova npr.ostecenih vrata,krila)to ima svaki majstor,ofarbari i zastititi voskom.
 
Patos kao patos naravno može se raditi, ali sajtne..? Elem, neki limari prave počev od patosa pa do sajtne "po meri" ugrađuju, zaštićuju i sve to od milimetar-dva debljeg lima. Baš zato sam hteo pitati da li neko od kolega ima iskustava sa tim i koliko je to uopšte realno.?
 
Poslednja izmena:
Patos kao patos naravno može se raditi, ali sajtne..? Elem, neki limari prave počev od patosa pa do sajtne "po meri" ugrađuju, zaštićuju i sve to od milimetar-dva debljeg lima. Baš zato sam hteo pitati da li neko od kolega ima iskustava sa tim i koliko je to uopšte realno.?

Lepo sam ti odgovorio sta da radis,sajtne se kupuju ako su trule,jedino ako imas na jednom mestu eventualno dva rupu to se parcialno okrpi,pod uslovom da je ostatak zdrav(ima takvih slucajeva npr. mercedes 190,124, truli samo deo oko nosaca dizalice).To svijanje je obicna glupost jer se ne moze dobro saviti,a ovi sto se kupuju nisu skupi(20-30 eura/kom).Inace vise od 1mm debljine se ne moze saviti prag a tek 2mm.Mnogo je kvalitetni orginalni lim 0,8 mm,nego ti deblji koje kupuju za savijanje.Ovo je moje strucno misljenje iz iskustva 15 godina rada.
 
Gde mi živimo [h=1]СРАМОТА: Држава не дозвољава да се производи српско електрично возило![/h]
 
Majstori....da li je ovo moguce?

Duško ništa novo.To se zovu Sauggas motori,odavno su se koristili većinom u traktorima,kamionima,stabilnim motorima a ređe u putničkim automobilima zbog glomaznosti.Ja sam o tome pisao na forumu,ali evo rećiću ukratko.Nedovoljnim sagorevanjem drveta,dobija se plin koji se u skruberu prerađuje i filtrira.Nadam se sve je jasno,vozilo se kao sada na TNG,samo što su u ovom slučaju sami šoferi proizvodili taj plin,sagorevanjem drva.Jedno punjenje peći imalo je ograničen domet,max.do 80-100 km.Tada je morao stati da ponovo napuni peć i malo sačeka da se vatra razgori,da bi mogao nastaviti dalje.U Šabačkoj H.I.Zorka,jedan takav kamion bio je do 80-setih u lokalu fabričkog kruga,i obavljao svakodnevno poslove.
 
Pezo 206 u pitanju. Prvo sam mislio da haluciniram kad sam pri izlasku iz auta posle voznje osetio peckanje na stubu vrata ili tu negde,ali danas drug izlazio na suvozaceva i njega pecne struja,ostalo radi normalno.Sta bi moglo biti ?
 
Statički elekricitet, sjedište su od neke plastike a i vaša odjeća pa se naelektrišu.

Usput, ima li neko Opel Zafira, kakvo je to auto? Gledao sam neko nedavno, uvoz i jako mi se svidja zbog prostora jer ima 7 sjedišta što mi treba jer ću dobiti još jedno dijete.
 
Nazad
Vrh