jbrtka
Član
Ako nekom treba,moj drugar pravi kodirane i smart kljuceve...
Pitati na pp
Pitati na pp

Poslednja izmena od urednika:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije to nista novo samo malo modernije u ratu su Madjarski kamioni koristili tu vrstu pogona dalje takodje traktori jer je bila nestasica goriva.To su zvali saugas.Majstori....da li je ovo moguce?
Patos kao patos naravno može se raditi, ali sajtne..? Elem, neki limari prave počev od patosa pa do sajtne "po meri" ugrađuju, zaštićuju i sve to od milimetar-dva debljeg lima. Baš zato sam hteo pitati da li neko od kolega ima iskustava sa tim i koliko je to uopšte realno.?
Duško ništa novo.To se zovu Sauggas motori,odavno su se koristili većinom u traktorima,kamionima,stabilnim motorima a ređe u putničkim automobilima zbog glomaznosti.Ja sam o tome pisao na forumu,ali evo rećiću ukratko.Nedovoljnim sagorevanjem drveta,dobija se plin koji se u skruberu prerađuje i filtrira.Nadam se sve je jasno,vozilo se kao sada na TNG,samo što su u ovom slučaju sami šoferi proizvodili taj plin,sagorevanjem drva.Jedno punjenje peći imalo je ograničen domet,max.do 80-100 km.Tada je morao stati da ponovo napuni peć i malo sačeka da se vatra razgori,da bi mogao nastaviti dalje.U Šabačkoj H.I.Zorka,jedan takav kamion bio je do 80-setih u lokalu fabričkog kruga,i obavljao svakodnevno poslove.Majstori....da li je ovo moguce?