AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ta elektronska kocnica je sranje , a tek kad se ukljuci elektronska pomoc u voznji , za nekog tko se uci da vozi to je vjerojatno jako dobro ali za starije vozace to dovodi do zivcanog sloma.:haha:

Sto se tice servisa , tu je bolji od starijih mozete bez dijagnostike i servisera da resetujete servis zamjene ulja i filtera motora , i namjestate kilometrazu na koliko se radi servis. Kod starijih auta je to malo komplikovanije ako zelite da resetujete sami servis da vam ne iskace upozorenje kod starta motora.

Ali postoji i ono da ukljuci neku zutu lampicu ,upozorenje da postoji neki problem , mozete da vozate auto i to nekada i jako dugo ali to ce vjerojatno zavrsiti vecinom jako lose po auto ili motor, i sa bilo kakvom zutom lampicom ovdje nema prolaska tehnickog.

Takodje mozete i sami da promjenite akumulator , ali ne samo da otvorite haubu i skinete prvo minus pa plus.

Morate da objasnite autu da cete promjeniti akumulator ne treba dijagnostika, otkljucate auto ,otvorite vrata sednete ne zatvarate vrata , date kontakt ,otvorite haubu, iskljucite kontakt i ne zatvarate vrata 10 tak sekundi onda mozete skidati akumulator , iskljucuje sve elektronske sisteme u autu.
Ako bez "najave" promjenite akumulator nekoliko dana izvodi kojekakve gluposti vecinom dok je ugasen i u garazi zato sto nije pravilno ugasio elektroniku, recimo iz cista mira moze spustiti sva staklanocu ili slicno:haha: ne pitajte kako znam za ovo :haha:

Једном приликом сам морао користити ручну кочницу кад је пукло цријево на предњим клијештима . Кратко, десетак километара, али је ишло.

Други пут од Травника до БЛ преко Влашића. Тек почео радити, отишао седмицу на терен и у повратку сконтам да су предње плочице потрошене. Шкрипе, иде метал на метал, па је спуштање са планине било уз кочење моторим. До БЛ само два пута закочио ножном, кад сам морао стајати на семафорима радила је ручна.

А иначе, не знам како би замислио теренску вожњу без класичне ручне. Џаба сви системи помоћи кочења, кад се иде са камена на камен или вијугаш уским серпентинама без класичне ручне нема проласка.

Dali si nekad probao da povuces rucnu u voznji, ja sam probao da vidim kako hvata i za malo omasio banderu nije to badava smisljeno da ne reaguje u voznji, pri nekoj maloj brzini i ok ali malo brze nebi ti preporucio
Pa pri maloj brzini sam i mislio,ako otkaze nozna mozes slobodno rucnom da se zaustavis... Pa i ovako kad vozis brze nije pozeljno obicnu rucnu podignuti

Послато са 23090RA98G помоћу Тапатока

Pretprošle godine na tehničkom pregledu opali mi crevo prednje leve kočnice.
Ajde polako kući na popravku a kočenje ručnom mehaničkom, jako, jako nezgodno.

Nazad
Vrh