AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Doskora sam koristio ekstra dobre gume ,povoljne ,a malo.poznate ,Platin . Ali ove godine su im dosta digli cijenu.

Šta god da kupujem moram da utrošim skoro toliko vremena na biranje koliko mi je trebalo da zaradim te pare.
Dobro, možda sam malo preterao ali se informišeš, čitaš forume i kojekakva iskustva, pa još ako se desi da umeš da čitaš na stranim jezicima postaje baš veselo ...
Nisi preterao. To je to. :) Koliko sati moraš da radiš da bi kupio neku stvar, toliko isto trba da čitaš, pretražuješ, gledaš youtube.
Ovo pogotovo važi za nas sa nižim radnim satom. Em što je manje para moj sat nego što ima ne znam neki budža u Hemofarmu, em ću ja duže da tražim nego on da bih našao jeftinije. :)

Ne daj bože da krenem u kupovinu stana nekog luksuznijeg. Neću ni dočekati da se uselim :)

Misliš. To me pitanje večito muči. Nekako se uvek odlučim za Letnje zimske iz niže kategorije. :)
Ali više ne. Treba da menjam na Dačiji Duster. Koje uzeti? Najverovatnije će opet ići MS. Vidim ima gomila proizvođača. Koje uzeti i koliko para izdvojiti. a da to valja nečemu, da ne budu kao ove fabričke što su na njemu plastične ko đavo. Ne valjaju ni zimi ni leti.
Jel menjaš leto - zima ili voziš cele godine?

Ja bih izbegavao u širokom luku gume za sve vremenske uslove. Tigar letnje gume a i za zimu imaju prilično dobar rejting na zapadu Evrope ...
Prvi put sam kupio gume za sve sezone, pazario mali auto žena da se uči i da upiše školu kad završim setvu i zimsko pa mi je puno i za njega da imam duple felne. Za jedan auto imam Mišelin letnje - Dunlop zimske, za drugi Mišelin letnje - Nokian zimske, na ovom malom bile Kontinental letnje ali su lošije pa sam uzeo Barum all sezon da vidim šta kažu.

Kada su uvedene obavezne zimske gume imao sam auto sa senzorima pritiska i billo mi je mnogo skupo da kupujem komplet felni sa sve senzorima koji vrše direktno merenje pritiska i tada sam počeo da menjam letnje i zimske gume sa prestankom sezone. Već prve godine video sam da to i nije mnogo skupo već da ima i vrlo dobrih strana - dva puta godišnje se vrši pregled felni i guma a točkovi su uvek balansirani prema stanju guma. To je neki trošak od nekih 6-7000 dinara/godišnje za gume od 17-18 cola.
Kasnije, sa drugim autom su došle gume od 20 cola i tu je nešto skuplja montaža - 8000 godišnje za dve zamene. Ipak, sve mi to ispada povoljnije nego da kupujem još jedan komplet felni.

Nazad
Vrh