AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Koliko razumem to je PUMPA DIZNA sistem kod nas je sva 3 klašična bosch pumpa ka traktor!!

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom
 
Imam problem na Golfu III 1.9 td curi mi gorivna na boch pumpi gde je ona okrugla gumena zaštita sa oduškom, sa desne srane gledano ka akumulatoru. Kako to rešiti dali je neko imao takav problem.
 
To mi isto rekao jedan majstor da je verovatno to u pitanju. Dali je isplativo odraditi ovu postojeću ili uzeti drugu polovnu.
 
Imam problem na Golfu III 1.9 td curi mi gorivna na boch pumpi gde je ona okrugla gumena zaštita sa oduškom, sa desne srane gledano ka akumulatoru. Kako to rešiti dali je neko imao takav problem.
Imao isti prob samo ne secam se gde je tacno pustala...
Mora kod bosiste 50€ me kostalo.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока
 
Niti vozim dobra niti nova auta, ali francuza više nikad, imao sam rumuskog citroena, i sad ima sestra twingo 1,2l 16v
Čim stoji 5 dana problemi
Ako voziš svaki dan ništa
Ali stvarno!!! Od kad smo to shvatili mnogo nam lakše
Sad ga voze svaki dan ide kao grom!!! A seat stoji njemu ne smeta da stoji!!


Prodao sam 'levator, šaljem spiralom
 
Имам југа са пежо мотором, за 6 година генерално механичких проблема са мотором 0. Али зато струја... Сад ми стоји већ 3 недеље изгледа рачунар мотора или шта је већ је цркао(барем сам тако мислио). Убацили смо гориво директно у магистралу и ауто је упалио на 3-4 секунде. Не пали се лампица за мотор нити мотор лер гаса. Лудило.
Кад нађем времена шлепам код мајстора да се бори са њим.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Opel je dobar kompromis. Jetfiniji je od VW a nema te gluposti sa strujom kao francuzi. Sada je i Opel pod PSA tako da verovatno ce ubacivati svoje delove sve vise i verujem da ce ta pouzdanost struje i instalacija generalni biti na novou Pezo/Cit
 
Imao isti prob samo ne secam se gde je tacno pustala...
Mora kod bosiste 50€ me kostalo.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока
Gore bude po neka kap a baš kaplje dole tu je ako sam dobro svatio regulator gasa(on je od plastike). Dali se on može zamenuti bez skidanja pumpe.
 
Koji su samo vicevi napisani na racun Alfe a citam sad koliko se problema ima sa francuzima.
Vozio sam Alfu 156 1,9 jtd 8 V i bas sam se navozao,odlican motor udobnost ma sve za 5 jedino vesanje malo osetljivo ali i to sam sredio jeftino, nazalost morao se rastat,zelja mi je nekad kupit Alfu 159 SW dizel ali kako kod nas sad dolaze u obzir samo auta sa Euro 5 normom bice tesko naci nesto po povoljnoj ceni
 
JTD je naj bolji dizel motor ikad napravljen!!!
E sad sve zavisi u šta ga ubace????

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom
 
Gde li se proizveo moj C5 (2002 god 2,0HDI) ne znam ali kad vidim vase komentare pomisljam da nije u Nemackoj. Imam ga 10g udobnost bogovska presao kod mene 110 000 sad je na 240000km, od delova vezanih za struju riknuo regler, stop automat, 3 sijalice za kratka svetla, jedna za stop svetlo, 2 za migavce i zamenjena 2 akumulatora za tih 10g. Izbacivao gresku za airbag ali mi je elektronicar rekao da naprskam kontakt sprejem dzekove ispod vozacevog i suvozacevog sedista i od tad nema problema. Od mehanickih delova plivajuci nakon crkavanja zamenjen fiksnim zamajcem, prednji diskovi i plocice i zadnje plocice, brava vozacevih vrata, odradjeni delovi trapa pre 4 godine i standardni veliki i mali servisi. Bez nekih ostalih kvarova. Ono sto bi rekli neki standardni potrosni delovi.
Takodje posedujem i Citroen Jumpy 2.0hdi 2008 god, on je tek 4 god kod mene ali isto bez nekih problema za sad, neko je pomenuo slabo vesanje kod Francuskih pikapova, ako neko sjebe vesanje tako lako na Jumpy cija je nosivost 950kg defitnivo nije za nista drugo sem za tenk. Normalno stalnim opterecenjem vremenom ce morati nesto da se odradi ali ne toliko brzo. Jedan sto drzi veleprodaju voca i povrca ima 2 komada i ganja ih vec 10tak godina, da nisu dobri resio bi ih se do sad.

Sestra ima 5-6 godina Pezo 206 1,4hdi 270k presao, ja ga vozim kod mog majstora na odrzavanje pa sam upucen da nije bilo kvarova oko elektronike ali je radjena Bosch pumpa uz ostale osnove stvari.

Ujak vozi 12 godina Pezo 307, uvezao mu ga kum iz CH 2 godine starog prosao zbog posla Srbiju uzduz i popreko plus inostranstvo. Prezadovoljan, a on je sto se tice auta previse pedantan.
Imam jos par primera gde su se odlicno pokazali Citroen i Pezo, ima i par slucajeva gde je bilo dosta problema ali tu je ona narodna koliko para toliko muzike.

Od proslog proleca imam Tiguana 2.0tdi 2011god. Videcemo kako ce se on pokazati. Ali defitivno mu udobnost nije kao u C5. Kad bi se premestila sedista i vesanje bio bi perfektan :osmeh: :haha::haha:
 
Nije problem u JTD ili HDI ili... ja zadnjih 15tak godina nisam imao priliku da čujem da je neko u mojoj okolini radio motor. Motori su dovedeni do savršenstva, sad su problem senzori... davači... primači... čipovi... za cenu jednog seta za generalnu motora 20tak kg gvožđa fabrika proda jedan senzor od 20tak gr...
 
Nazad
Vrh