AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Meni nikako nije jasno sto su uopste ugradjivali taj plivajuci zamajac kad oko njega ima vise sranja nego na celim autu.Posle toga jos FAP filter i EGR ventil.Skines ih i auto ide ....a prave zesce sranje.

Pa zato sto su poceli motori sa vecim KS i obicnu lamelu bi skrljao kad bi bio zesci na gasu,otkine srce kao pi..

Znam ja to.Kad trazis resenje za neki problem gledas da to bude resenje a ne jos veci problem.

Pa nije problem,potrošan je deo al je problem što kod nas dolaze automobili sa dosta pređenih km pa je zamajc na kraju radnog veka.Inače zamajac je jeftiniji od menjača koji bi stradao od tolikog obrtnog momenta koliki imaju moderni dizeli.

Poceli su da ugradjuju te plivajuce zamajce da bi uzimali ljudima pare. Motor od nekih 80-90 konjica nije nikakva snaga, a ne veca, a ipak imaju te plivajuce zamajce. Ranije je bilo mnogo jacih kola pa nisu imali to cudo.

Pa konjaza i nije problem nego obrti moment.Evo moja Astra 1.9 imala samo 100 konja ali zato imala obrtni moment 280Nm.O Insigniji ni da ne pričam ona ima 350Nm to ni jedan menjač ne bi izdržao na duže staze.

To sto mi nemamo naviku za redovno odrzavanje je nas problem a ne konstruktora,ti zamajci i lamele izdrze isto kao i klasika,skuplji su ali cuvaju menjac.

Da li neko zna ko popravlja komresore klime, probio je na nekom dihtungu i tu gubi gas? Ili je mozda resenje da se postavi drugi kompresor, al opet, ko zna u kakvom je stanju i on. U pitnaju je vektra b, benzin, 1.6
Klima servis Viktor Novi sad 0616619108 jako dobri i korektni majstori za preporuku.

Poslednja izmena od urednika:
Zna li neko kolika je cena kaiseva, spanera i vodene pumpe za Pasata 5,5, unapred zahvaljujem.

Zavisi od mnogo čega,dal ćeš da uzmeš neki kvalitet ili neku malu privredu.Ali ako se ne rasipaš može veliki servis da se uradi za nekih 300€,sa delovima solidnog kvaliteta

Na 120000km me veliki servis izasao oko 550e, sada menujam samo kaise na 200000km, ulje i sve filtere sam vec zamenio a spremam se za Grcku pa nebih sa kaisima pred istek. Inace auto je 2001god sa pravom kilometrazom. Da napomenem skoro smo mu menjali gumice na diznama, auto bukvalno drugacije radi, bas mu prijalo.

Imam problem sa kontakt bravom na Opel Astri G 1.7 DTI 2001.god. Pre neki dan je pocela da ne vrati kljuc kada vrerglam i nije iskljucila anlaser sve dok nisam ja vratio kljuc,medjutim od sinoc nece vise ni da vergla, dajem kontakt sve normalo i kad hocu verglati ne desava se nista. Imao sam isti problem na Golf 2 i zamenio sam elektricni deo na kontakt bravi, sad neznam kakav se sistem na Astri i dal je bolje kupiti novi deo ili polovan, jer ako je nov onda je najverovatnije made in china...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na Golfu je iz dva dela, kako kazes ulozak gde ulazi kljuc i ispod je taj elektricni deo, to me zanima dal mogu menjati samo taj ili moram komplet i drugi kljuc?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na svakoj bravici su odvojeni ulozak brave od same bravice i neznam sto bi astra bila nesto posebno. Zamenis ulozak bravice i miran si jer najverovatnije on i nevraca kljuc kad se pusti sa alnasovanja jer je zalepio na kontaktima. Sad kakvog kvaliteta ces naci ulozak je vec drugo pitanje ali probaj naci nesto kvalitetnije ako se moze mata i to je na papiru koji trpi sve a deo radjen ko zna gde. Za opela ima dosta delova koji se i u Rusiji rade

Uložak brave i jeste taj električni deo.Mučio sam muku sa time na Audiju 80.Kupovao nove tunge munge kvaliteta pa poručivao iz originala,uzimao polovne i jok.Onda sam ubacio taster i jedno vreme palio tako dok uložak nije skroz otišao.Kupim opet nov uložak za 200 dinara i evo već godinama radi kao sat.Valjda se potrefilo.

Nazad
Vrh