AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Sam radim. Kako proveriti solje ?
Pajser pod točak i nategni kao da hoćeš da sabiješ amortizer, ne bi trebalo nikakav zvuk da čuješ.Ležaj proveriš tako što motaš u mestu, ako okida oprugu onda je zaribao.Sve to proveravaš dok je auto na zemlji pod opterećenjem.Proveri i odbojne gume dal su na mestu i dal su čitave, hoće i od njih da lupa kad sabije amortizer do kraja,kad penješ na ivičnjak ili ležeći.

Šta se dešava pa menjaš šolje?

Pajser pod točak i nategni kao da hoćeš da sabiješ amortizer, ne bi trebalo nikakav zvuk da čuješ.Ležaj proveriš tako što motaš u mestu, ako okida oprugu onda je zaribao.Sve to proveravaš dok je auto na zemlji pod opterećenjem.Proveri i odbojne gume dal su na mestu i dal su čitave, hoće i od njih da lupa kad sabije amortizer do kraja,kad penješ na ivičnjak ili ležeći.

Šta se dešava pa menjaš šolje?
Nema zvuka, odbojne gume i one prahobrane sam stavio nove kyb to sam naso na netu.

Amortizeri bilstajn b4.

Skinuti amortizeri su bas krs , i odbojne gume i prahobrani se pokidali.

Ostalo mi jedna manzetna na poluosovini, kugle sam naso na netu ima lemforder 2400 komad.

Борислав, што са коња на магарца. Разлика минимум 1000 € ако не и више.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Не бих да мрачим и претерујем али ваљда се зна шта вас чека када купујете било коју премијум марку аутомобила а да је пунолетан.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Nema zvuka, odbojne gume i one prahobrane sam stavio nove kyb to sam naso na netu.

Amortizeri bilstajn b4.

Skinuti amortizeri su bas krs , i odbojne gume i prahobrani se pokidali.

Ostalo mi jedna manzetna na poluosovini, kugle sam naso na netu ima lemforder 2400 komad.
Ako nema zvukova i ako je ležaj dobar onda vrati stare, svakako će duže da traju od kineskih sranja koje danas prodaju.Svakako šolje uvek menjaj u paru, i ako je samo jedna ispustila dušu.Nema kod šolje neke velike filozofije ili valja ili ne, nemaš tu šta da pogrešiš pri proceni.

Kad vraćaš šolje obavezno očisti otvore na koševima, nakupi se tu svega i svačega što zna da cvili :D

A kad već radiš sam, gde god je veza guma na metal, kupi silikonsko ulje, špric i igla i podmaži.Kvalitet novih gumenih delova je blagi očaj, pa hoće to da krene da cvili i ako je sve ispravno.

Nazad
Vrh