AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

A ne znam sta ti je tu cudno sto spusti, burazer je leti kad mu zaglavi nekad termo davac od ventilatora u Beogradu u guzvi palio grejanje da spusti temp motora da ne prokuva, jes da on u kabini prokuva al sacuvao motor, a zamisli sad kad je napolju -4-5 naravno da ce spustiti temperaturu. A jesi li ti siguran da ti je i sat i termodavac 100% ispravni?
I koja je astra u pitanju ?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ja sam to radio na mercedesu. Kad ga derem uz brdo ili pod teretom pocne dizat blago preko 90 i kad pustim grijanje spusti na dobrih 60ak stepeni celzijusa.

Meni se ovo prvi put desava leti mi spusti 1-2 stepena ne znam sutra zovem majstora da vidim sta ce on da mi kaze,ali msm da je najvecu problem u meni posto imam automatks klomu i me znam kako da radim sa njom,onjasnjavali su mi neki momci nesto ali ja nisam ja to nisam shvatio,a inace dok ne ukljucim grejanje temperatura je 90 stepeni.
http://www.blauertacho.de/doc/opel/astrag/klimaautomatik/klima-automatik1.jpg
Ovakva je klima kod mene ako neko zna na kom principi radi bio bih mu zahvalan.Inace radi se o opel astr g 2.0 dti.

Ja imam sledeći problem na peugeotu 306 1.6 benz:
Skoro sam radio grijanje (crijeva malog hladnjaka, mali hladnjak i ventilator kabine). Naime nakon te popravke desava mi se da skala temperature nabije do kraja u voznji. Hladnjak uopste ne bude vreo to znaci da se ne pregrijava i ne prokuvava. Termostat nije jer grijanje funkcionise odlicno. Pri vecim brzinama se temperatura smanji ali ne mnogo. Senzor sam mjenjao (plava pecurka). Ventilatori rade minut nakon vadjenja kljuca iz brave i iskljuce se, ali kad se stavi kljuc i okrene kontakt oni se pale iako motor bude hladan i opet se ugase nakon minut. Sve mi nekako vuce na problem sa strujom, ali niko ne znam. Molim za pomoc.
Hvala unaprijed.

Hvala ljudi na pomoci izgleda mi da ja nisam usamljen slucaj necu nista da diram da ne napravim neko vece sranje zadovaljan sam sa temperaturom motora na ovim mrazevima a sto se tice grejanja malo cu vise da se obucem i resen problem.

Taj auto ima slabih tacaka na transmisiji(kardani, razvodnik pogona) i nije namenjen za ekstremne uspone vec za ravan teren,. Takodje, je dosta visok i ja bih ga izbegao. Izmedju njega i Puch-a je mrtva trka u skupoci odrzavanja..

Ja sam to radio na mercedesu. Kad ga derem uz brdo ili pod teretom pocne dizat blago preko 90 i kad pustim grijanje spusti na dobrih 60ak stepeni celzijusa.
I koji je na kraju bio uzrok problema sto je dizao temperaturu? Forsiranje motora ili nesto drugo. Meni kada je ukljuceno grejanje i ventilator na 1 (najslabije) drzi temperaturu na 85C a kada ukljucim na 2 ili jace temperatura spadne na 65C ako ga ne opterecujem. Cim motor dobije malo gasa i opterecenja vrati se temperatura na radnu.

Ima li neko iskustva sa Land Rover Discavery 1996?
Kakvo je to auto, za prevoz voća, lov , odlazak na planinu?

Nemoj ocekivati da je svemoguc, ali za ove nase krajeve je ok... Dobro ga obuj i nema zime... Za onaj na slici sto si pitao je 2000. godiste i ja nemam zamjerki, a Zelengora, Borac, Piva, su mu svakodnevne rute ;)

E hvala ti. Ma meni i treba za lov a i planinarim Zelengora naravno, jednom sedmično u toku ljeta.
Samo me brine to održavanje ali vidjeti ćemo.

Prijatelju ne znam da li si pratio celu prepisku mene zeza grejanje jer kad ukljicim spusti temperaturu a kad ugasim grejanje vrati da radnu,a sto se tiče temerature motora sve dok ne ukljucim grejanje temeratura stoji zakucana na 90 i ne pomera ni levo ni desno.A mozes li mi objasniti sta znavi da se ozraci sistem?

Izvini,nisam citao celu prepisku. Ozraciti znaci ispustiti vazduh iz sistema. Kad je dobro ozracen i nema vazduha u sistemu,ne seta temperatura. Ako je sve ostalo Ok.

Ja danas puko 70 evrica...Sinoc zavirim pod auto posto mi se auspuh poceo cut kad....kapa benzin iz ajnspric pumpe....Na plinu odem jutros do obliznjeg otpada i nabacimo drugu,prespojimo crijeva koja nisu pasala i auto upali,odradi malo dok ga nisam ugasio...poslije nema sanse upalit....Vratimo moju i ono opet nece...gotovo izverglamo akumulator.....hoce momci nesto da cackaju oko KA glave...nisam dao vec otjeram do grada,kupim novu i ugrade je dobri majstori za 10 evra.....Pumpa...55 evra,ugradnja 10 evra i 5 evrica krpanje auspuha.....

Mnogo automobila od ove hladnoce ne moze da upali bez obzira da li je benzinac ili dizelas. Medju njima i moja vektra. Moram malo da dopunim akumulator onda kresne.

Nazad
Vrh