AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ustanovili smo kvar ipak je letva, desni kraj "šeta" i lupa kad smo podigli na dizalicu. Pod teretom zablokira.

Edit: Da li neko zna, da li pasuje mehanička letva volana sa Fiat punto mk1 1.1benz?

Ustanovili smo kvar ipak je letva, desni kraj "šeta" i lupa kad smo podigli na dizalicu. Pod teretom zablokira.

Edit: Da li neko zna, da li pasuje mehanička letva volana sa Fiat punto mk1 1.1benz?
Nakon upoređivanja stare i nove letve, zaaključio sam da su identične. Nova namontirana, a staru dam remontovati pa neka stoji u rezervi.
65b484975f58074ae6eb840d6ec3bb48.jpg

Послато са SM-A145R помоћу Тапатока

Da li odgovara Boš pumpa visokog pritiska od Punta 1.3 jtd na Corsu 1.3 cdti? Na Corsi se dešava kada je zagrejana teško pali, dosta vergla. Dijagnostika kaže greška P1191 i P0093.

Da li odgovara Boš pumpa visokog pritiska od Punta 1.3 jtd na Corsu 1.3 cdti? Na Corsi se dešava kada je zagrejana teško pali, dosta vergla. Dijagnostika kaže greška P1191 i P0093.
Najsigurnija varijanta je da uzmete OEM verziju delova​
s-l1200.jpg

Samo da vas pripremim cene su malo skuplje ali je sigurnije da uzmete original zamenski deo, nego da uzmete za drugi auto pa da ponovo imate isti problem.

P0093 Senzor pritiska goriva

V24-72-0196_02.JPG
Cene se kreću od
P1191 Rail pumpa za gorivo
opel-corsa-combo-1.3cdti-pumpa-visokog-pritiska-visokotlacna-55185549-slika-132074263.jpg
Cene se kreću od

Može da se reši problem zamenom membrana ali je najbolje uzeti novu ili polovnu (Očuvanu i u dobrom stanju ❗)
OPEL-MEMBRANEN-Z22YH-P1191-Hochdruckpumpe-Zafira-Vectra-22.webp

Poslednja izmena:
Najsigurnija varijanta je da uzmete OEM verziju delova​
s-l1200.jpg

Samo da vas pripremim cene su malo skuplje ali je sigurnije da uzmete original zamenski deo, nego da uzmete za drugi auto pa da ponovo imate isti problem.

Cene se kreću od

Cene se kreću od

Može da se reši problem zamenom membrana ali je najbolje uzeti novu ili polovnu (Očuvanu i u dobrom stanju ❗)
OPEL-MEMBRANEN-Z22YH-P1191-Hochdruckpumpe-Zafira-Vectra-22.webp
Dopuna objave​

Možda je neko crevo u pitanju, idite kod majstora pa će vam tačno reći šta i kako da odradite. Da imate original Opelovu Dijagnostiku (Tačno možete da vidite diagram od pumpe i senzora kako se ponaša).

Da ova dijagnostika pokaže pritisak u vodu 25Mpa,što dođe 250 bari i to bi trebalo biti ok, ali dizne ne pokazuje. Opel je specifičan, samo njegova dijagnostika. Više funkcija radi na Audiju a6 2010 god. nego na Corsi 2005 god.

Da li se nekom desilo da zameni lezaj tocka i da se novi lezaj cuje?
Pre par dana sam menjao i tacno mi se opet cuje lezaj, samo manje nego onaj stari. Evo par dana pratim i proveravam nema sta drugo da bude, a opet mi neverovatno deluje.

Da sam promasio stranu iskljuceno jer mi nije prvi put da menjam.
Naravno da sam pomislio da se cuje jos neki koji se zbog ovog bas loseg nije cuo, medjutim i to je malo verovatno.
Zamenio sam prednji desni, kad je desna krivina on se rastereti i manje se cuje, medjuti posle zamene jeste manja buka, ali u desnu krivinu se opet smanjuje buka i auto postaje tisi.
Zadnji desni sam zamenio pre jedno 3-4 meseca.
Sad ovaj lezaj sam uzeo jeftin neki, mislim da je TOPRAN, te mi se zbog toga javlja sumnja da je fabricki los.

Bila je serija prije par godina kineskih noname lezajeva , a ima ih i pod vise jeftinih brendova , da su dosli totalno nepodmazani . Zasto , niko nezna , kad se skontalo pricali smo svima da otvore prije ugradnje i podmazu ,dok se nije istrosila ta serija .

Da li se nekom desilo da zameni lezaj tocka i da se novi lezaj cuje?
Pre par dana sam menjao i tacno mi se opet cuje lezaj, samo manje nego onaj stari. Evo par dana pratim i proveravam nema sta drugo da bude, a opet mi neverovatno deluje.
Podignete zadnje točkove u vazduh, i prodrmajte svaki točak pojedinačno (Tako uradite i sa prednjim točkovima). Ako ima lufta u glavčini tj ležaju, zreli su za zamenu, ne treba vam nikakvo dodatno brujanje.

Ležaj može da bruji i ako nema lufta

Lezaj najčešće bruji kad ima mali ris/parnicu na nekom mestu, a taj ris obično nastane ako uđe prljavština u unutrašnjost ležaja - Recimo zrno peska ili bilo čega drugog.

Ležaj može da bruji jako dugo, sve više i više, hiljadama i hiljadama kilometara, a da se luft još uvek ne pojavi.

Uzmite samo originalni OEM ležaj za vaš auto (Naravno cena im je 😱😲😳)

Aco podigni auto zavrti svaki točak posebno i samo će ti se reći koji je. Ne verujem da je toliko loš kvalitet ležaja da se odmah čuje.

Da li je netko imao problem da se auto vozi par km tj.kad dodje do neke radne temperature i onda nema vise snage da vuce ali radi u leru normalno?Lada niva 1,7benzin. 2003 godina?Spajan na dijagnostiku i ne pokazuje nista od greski.Imao je plin ali je plin izvadjen van jer se mislilo da on smeta.

Sutra ako dobijem vreme da ga podignem i da vrtim tockove da budem bas siguran, mada mi se sve cini da sam lose srece i da cu ponovo da rasturam sve iznova.

isti slucaj pre par godina menjao prednji lezaj ako se secam SKF na Bori i posle par dana opet se cuo ne kao stari al nije bio ispravan zainatio se pa skinuo lezaj odneo u prodavnicu oni poslali kao na neku proveru i stigne odgovor reklamacija se ne priznaje proslo je 30 dana i kao kozna koliko sam ja proso km pa se opet cuje epilog svega kupio opet nov i eto 7-8go radi odlicno verovatno fabricka greska koju oni nece nikad priznati

Nazad
Vrh