Овај форум представља једну од светлих тачака српске пољопривреде и ономе ко га је осмислио о осмелио да га постави скидам капу
Неминовно је постао место на коме (с правом исфрустрирани) постављају своје ставове и крајње јалове расправе. На тај начин, мало-мало па нека тема оде под кључ, а
невероватна енергија и време непотребно и неповратно одлазе у ветар.
Иако нисам модератор, нити члан руководства АСПа, али сам неко ко покушава да преживи од пољопривреде и да сачува своју дедовину. Зато све молим да сву своју енергију, па чак и бес, исканалишу, да дају
конкретне идеје шта, како учинити, са ким разговарати, какав став да заузму они који ће у наше име да разговарају са представницима власти или великих компанија. Овако Сви нешто бучимо, дречимо једни на друге,
прочитам 5 страница једне теме и не прочитам ништа. 95%корисника су пољопривредници, има оних које само занима пољопривреда, а има и оних који само заподену свађу и нестану. Управо због ових задњих то и пишем. Уместо да се међусобно свађамо, па неки и вређају, нека свако седне и сам са собом се договори шта је оно шта њему смета, али и нека потроши још брдо енергије да осмисли како да то реши, па тек онда нека са својим идејама изађе на форум да ту идеја доживи неко "финално брушење". Уз дужно поштовање ни Провац ни Бане, ни Богдан нису божански, свевидећи, свезнајући, свемогући, већ људи који су смогли много више храбрости и снаге од већине нас да подвуку црту и подугну глас. На нама је да им помогнемо, конструктивно, правим идејама, да им олакшамо борбу, ппре свега кроз преговоре, јер ће на тај начин моћи да се изборе да свима нама буде боље.
Надам се да имам подршку свих по овом ставу...