Мој комшија Поцерац од тих предлога нема ништа , предлаже се где ћемо да идемо на пецање у кафану итд , а са њима може да се разговара само ЗАХТЕВИМА. ако? како они тврде хоћемо у европу? онда морамо и ми да се понашамо европски-демократски, лепо им поставимо захтеве ?Нећете да испуните е онда следе демократске методе борбе "протести" лепо као Белгијанци проспемо млеко или пшеницу у Саву или довеземо 10 так камиона са свињама испред министарства па да виде како то лепо мирише. ето тако се то ради у европи , а код нас кад желиш да покажеш своје незадовољство ти си хулиган.но није то циљ мог одговора циљ је уједињење сељака да постанемо оно што никада нисмо били СНАГА не у смислу јачине или ти силе већ снага у бројности које ће се они на неки начин плашити, а то значи да ће нас и уважавати што је наш циљ.е онда ћемо лепо од њих да тражимо да људи из пољопривреде одлучују о пољопривреди, а не из фотеље или из џипа.е у том случају ће АПС изабрати између чланова људе који то заслужују али по принципу ЧИСТОГ ОБРАЗА и ДОБРОГ ДОМАЋИНА хвала богу још увек има таквих међу нама.Не знам колико си упознат са пролећним протестима када су сељаци масовно изашли у 20так места , што села што градова да изразе своје незадовољство а ми смо то организовали у само 5 а остало су се све сами људи путем форума путем локалних медија информисали ( јер су државни медији били под тоталном блокадом) е а ти сада замисли када се ова наша прича прошири од суботице до врања па кад из сваког места изадје по 50 так трактора синхронизовано јер мислиш да постоји та полиција која то мозе да спреци.мислим немој нико да ме погршно схвати да смо се ми основали као асоцијација само да би протестовали -напротив ми смо стотину пута разговарали , преговарали молили али кад све те методе не помажу зна се ,, свесни смо ми да је криза и да држава нема пара , али кад је тако дај да се та погача равномерно подели па да сви поднесемо терет а не, неко да трпи а други да се расипају, није срамота изаћи пред народ и раћи истину , већи је грех лагати , јер како другачије да протумачиш оно око млека , овај каже ово, онај каже оно, сви криви, и шта би на крају НЕМА КРАВА, па то да су питали мало дете у обданишту оно би им исто рекло, е та манипулација боли и вређа, сви знају све( није више сељак ни глуп ни неписмен ово је 21 в, погледај колико људи код тебе у селу има интернет) а ти изађеш и кажеш да није тако, ем те лаже ем те прави будалом.позззз