ASOCIJACIJA POLjOPRIVREDNIKA SRBIJE

pocerina je napisao(la):
Ja imam 21 godinu, i ja sam za to da mi mladji treba prvi da krenemo. Ako drzava nastavi sa ovakvom agrarnom politikom, sve ce manje biti mladih kao ja tj, da su ostali na selu i da u poljoprivredi vide svoju buducnost. Sto pre nesto treba da se promeni, inace nam se lose pise. I ja sam clan Sabackog udruzenja proizvodjaca mleka
:bravo: :bravo: :ppozdrav: ja imam 25 god al izgleda da cu morati otici iz sela

ништа не бих никога могао да саветујем али добро знам да нигде није добро,,,ама баш нигде, дошао пре неки дан неки младић код мене хоће да сади боровницу па ме пита неке појединости ,,,,и тако се на крају испотави да младић вози у италији камион за некога и то баш то бобичаво воће и човек лепо каже немој да вам случајно падне на памет да улазите у било какве аранжмане са италијанима тамо је луда кућа,,нико никоме ништа не плаћа,,, ето је је само један од показатеља да нигде не цветају руже али ја се ипак држим паметнијих и ученијих људи од нас који лепо кажу да ће ускоро бити велики проблем и храна и вода.шта ћеш сада да си у граду, свако јутро узмеш 10 еур и бациш кроз прозор.толико те кошта превоз , паркинг, доручак и недај боже да седнеш негде и попијеш са другарима пиће или те казни полиција или ти однесе паук ауто јеб... си јежа у леђа.овако имаш свој доручак не бринеш о паркингу не бринеш о комуналијама ,пиће у кафани тродупло јефтиније(бар код мене пиво 70 кафа 30 дин) и млого лакше се подноси криза, ја чим одем до бгда одмах чекам да се вратим...све напето све у минут ,сви живчани ,пуно лудака, гужва итд тако да ти је мој савет за сада седи где јеси видиш како ће сада ови из либије једва живу главу извући. боља је и кора леба у руци него прасе на грани.ја лично нисам песимиста али свако јутро кад помислим да има горе ја сам задовољан( имас своју храну која бар није затрована па бар ћемо преживети, а шта ће они у граду , да претурају по контејнерима е и ту је конкуренција велика богами....позззззз.јесте ван теме али је животно питање па ваљда нико неће замерити јер нити се свађамо нити вређамо већ само диванимо

Браво за Банета Ивкова. Остали паметују углавном, коментари који нису никоме на част ,нити од користи. Како имате времена за оваква препуцавања? Бане најмлађи, а најконкретнији и још привређује.

Коментар се односио на општи утисак о томе како се полемише на форуму, не на појединце као што се Ви: члан Поцерина

Млади колега,овај форум треба да пружа корисне информације произвођачима. Изношење мишљења је у реду, али ако од тога нема опште и стручне користи то је обично паметовање. Ћаскајте приватно. Ако неко оре цео дан , и нађе мало времена да посети овакав форум, зато треба да има мотив.

pa ocigledno ovoliko broj ljudi ima motiv da poseti forum, a forum kvare iskljucivo ovakva pametovanja koja vode u :off_topic:

postoji tema chat ili kako da poljoinfo bude jos bolji pa tamo iznosite svoje kritike i sugestije.. :ppozdrav:

север 71 ако имаш шта да кажеш поводом асоцијације пољопривредника Србије изволи реци а , то шта ми причамо и шта ћемо да причамо није твоја ствар. нисмо ми у приватној новинарској кући па да си нам ти уредник па да нам ти одлучујеш шта ћемо ми писати , ако хоћеш да се укључиш у дискусију нечим конкретним изволи а ако ти је циљ да друге учиш памети ХВАЛА таквих нам је доста и ја бих ѕамолио некога од уредника да се мало обрати пажња на посетиоце форума чије намере нису баш најчистије да се опомену,, на крају ајо ти се не свиђа тема једноставно је промениш(мој покојни деда је увек говорио кад ми се није свиђало јело, лепо пољубиш, па устанеш).толико .поз ѕа пријатеље и љубитеље форума

Ako se bude i dalje pravio pametan, javite mi da ga podučimo ponašanju na forumu.

Tema je stvarno otisla u off i previse, ja se izvinjavam posto sam ja prvi odlutao od teme, ali morao sam da dam komentar zbog pomenutog pametovanja. Pozdrav svima i da se mi vratimo na temu ::svaka cast::

Pitaju Provca šta je uradio,kao da je u vlasti par godina a čovek pokušava da nas nekako skupi na gromilu da bi tako mogli na neki način da utičemo na poboljšanje položaja poljoprivrednika u državi.
Ko misli da NE političko udruživanje poljoprivrednika nije dobro-poštujem svačije mišljenje-taj neka ne posećuje teme vezane za asocijacije i udruženja

Мој комшија Поцерац од тих предлога нема ништа , предлаже се где ћемо да идемо на пецање у кафану итд , а са њима може да се разговара само ЗАХТЕВИМА. ако? како они тврде хоћемо у европу? онда морамо и ми да се понашамо европски-демократски, лепо им поставимо захтеве ?Нећете да испуните е онда следе демократске методе борбе "протести" лепо као Белгијанци проспемо млеко или пшеницу у Саву или довеземо 10 так камиона са свињама испред министарства па да виде како то лепо мирише. ето тако се то ради у европи , а код нас кад желиш да покажеш своје незадовољство ти си хулиган.но није то циљ мог одговора циљ је уједињење сељака да постанемо оно што никада нисмо били СНАГА не у смислу јачине или ти силе већ снага у бројности које ће се они на неки начин плашити, а то значи да ће нас и уважавати што је наш циљ.е онда ћемо лепо од њих да тражимо да људи из пољопривреде одлучују о пољопривреди, а не из фотеље или из џипа.е у том случају ће АПС изабрати између чланова људе који то заслужују али по принципу ЧИСТОГ ОБРАЗА и ДОБРОГ ДОМАЋИНА хвала богу још увек има таквих међу нама.Не знам колико си упознат са пролећним протестима када су сељаци масовно изашли у 20так места , што села што градова да изразе своје незадовољство а ми смо то организовали у само 5 а остало су се све сами људи путем форума путем локалних медија информисали ( јер су државни медији били под тоталном блокадом) е а ти сада замисли када се ова наша прича прошири од суботице до врања па кад из сваког места изадје по 50 так трактора синхронизовано јер мислиш да постоји та полиција која то мозе да спреци.мислим немој нико да ме погршно схвати да смо се ми основали као асоцијација само да би протестовали -напротив ми смо стотину пута разговарали , преговарали молили али кад све те методе не помажу зна се ,, свесни смо ми да је криза и да држава нема пара , али кад је тако дај да се та погача равномерно подели па да сви поднесемо терет а не, неко да трпи а други да се расипају, није срамота изаћи пред народ и раћи истину , већи је грех лагати , јер како другачије да протумачиш оно око млека , овај каже ово, онај каже оно, сви криви, и шта би на крају НЕМА КРАВА, па то да су питали мало дете у обданишту оно би им исто рекло, е та манипулација боли и вређа, сви знају све( није више сељак ни глуп ни неписмен ово је 21 в, погледај колико људи код тебе у селу има интернет) а ти изађеш и кажеш да није тако, ем те лаже ем те прави будалом.позззз

U pravu si, ja sam se pogresno izrazio, treba da postavljamo zahteve a ne predloge. Sve ja to znam i u potpunosti te podrzavam. Ali sta cemo kada smo neslozni, sto bi rekli kao rogovi u vreci smo. A za te proteste stvarno nisam cuo, niko o tome nije ni pricao.

Зашто је потребно да прочитам или напишем 1000 постова да бих стекла право да нешто кажем на ову тему. Радим у пољопривреди десет година, од тога живим и увек сам на страни пољопривредника. У својој пракси увек настојим да се чује реч произвођача. Није ми јасно зашто сам изазвала код Вас, чланова форумаша овакву негативну реакцију? Имала сам прилике да упознам колеге који воде АПС. Дакле, кад сам се огласила на форуму, урадила сам то потпуно добронамерно!

Nazad
Vrh