ASOCIJACIJA POLjOPRIVREDNIKA SRBIJE

mi imamo generalno predlog da se registracija polj masina ako moze odlozi bar za god dana a ako je neizvodljivo onda da probamo da se sve masine u jednom poljop domacinstvu vode na jednu polisu a ne 5 masina 5 polisa pa to onda znaci da treba 1000e da registrujess masineriju sto je mnogo mnogo a da se tehnicki i registracija obavljaju na 3god iovako i onako taj tehnicki pregled je samo otimanje para jer ga samo platis a ne vozis masinu(pa ko ce kombajnu da uradi teh pregled).mislim da im treba traziti sto vise da bi se dobilo bar pola od toga .ako ima nekih predloga slobodno pisite mi sutra podnosimo zahtev za susret sa Dacicem.pppoooooozzzzz

Predlozite da se masine bez papira registruju sa dva svedoka ( da daju rok barem 6 meseci).

Овај предлог за једним осигурањем је добар и промењује се у ЕУ за путничка возила - један власник а више возила > осигурање се плаћа за оно најскупље возило,а јефтинија осигурања иду "под њега". Тако се може и овде - платиш осигурање за највећи трактор, а мањи ништа.
Али се поставља питање зашто обавезно осигурати трактор:haha: То није возило које се обавезно креће путем који користе и путничка возила!!! Наши трактори раде 8месеци годишње, када раде на њиви проведу 10-12 сато дневно, а на путу 10-15-20 минута. Како може да се трактор изједначи са камионом , такси возилом или комбијем? Која је могућност да трактор буде учесник (заправо кривац) ауто несреће због које је неопходно осигурање:haha: Мој ауто годишње пређе 20.000км , путем, разуме се, платим осигурање 8.000дин, а за трактор требам платити исто толико а на путем пређе 100км. Нема логике.

Ево конкретног предлога - ако већ МОРА дасе осигура трактор, нека се тај новац рефундира (повраћај, субвенција) као код осигурања стоке и ратарских култура, али за сва регистрована газдиснтва, а не само они који остварују право на субвенције !!! > наравно, најпре учинити све да се ни не плати осигурање.

provac je napisao(la):
mi imamo generalno predlog da se registracija polj masina ako moze odlozi bar za god dana a ako je neizvodljivo onda da probamo da se sve masine u jednom poljop domacinstvu vode na jednu polisu a ne 5 masina 5 polisa pa to onda znaci da treba 1000e da registrujess masineriju sto je mnogo mnogo a da se tehnicki i registracija obavljaju na 3god iovako i onako taj tehnicki pregled je samo otimanje para jer ga samo platis a ne vozis masinu(pa ko ce kombajnu da uradi teh pregled).mislim da im treba traziti sto vise da bi se dobilo bar pola od toga .ako ima nekih predloga slobodno pisite mi sutra podnosimo zahtev za susret sa Dacicem.pppoooooozzzzz

Slažem se da treba pokušati ali novac od osiguranja traktora oni su već namenuli tako da če to teško ići.

Ne znam da li je glupo ali možda treba dovesti u pitanje zakonski osnov tog zakona jer su traktori,kombajni i prikolice po zakonu trajno registrovani što i imamo i mi po dozvolama overeno,e sad da li su prvo bili u obavezi da ponište prethodni zakon-možda treba konsultovati advokate.
Možda je glupo a možda i ne :sta:

Konkretan predlog da se kombajni registruju (ako već mora ) na pola godine.Razlog :Kombajni u 99% slučajeva do žetve pšenice se nevoze .

ja bih predlozio da kombajni budu izuzeti ili da na njih bude uradjen samo tehnicki pregled, a registracija trajna, zbog malog broja radnih dana iskoriscenja i aktivnosti masine

Slažem se da treba pokušati ali novac od osiguranja traktora oni su već namenuli tako da če to teško ići.

Ne znam da li je glupo ali možda treba dovesti u pitanje zakonski osnov tog zakona jer su traktori,kombajni i prikolice po zakonu trajno registrovani što i imamo i mi po dozvolama overeno,e sad da li su prvo bili u obavezi da ponište prethodni zakon-možda treba konsultovati advokate.
Možda je glupo a možda i ne :sta:
[/quote]
Ti se bre stalno nesto bunis.
Ako ne osiguramo vozilo ko ce da nam pokriva troskove u slucaju saobracajne nesrece?U cemu je razlika izmedju mog kamiona u saobracaju i mog traktora?Registracija kamiona i poluprikolice me izadje oko 110000 pa se niko nebuni.

Разлика између твог камиона и твог трактора је у томе што камион свој рад остварује на путу, а трактор на њиви. Колико сати твој камион проведе годишње у саобраћају, а колико трактор? Уосталом цена регистрације улази у цену услуге транспостра, заједно са осталим трошковима, зар не?

Још нешто - не терају те да осигураш трактор због тебе, него због оног другог у не дај Боже саобраћајки, јер штету плаћа осигурање кривца, а то је најчешће тракториста...

Goran IHC je napisao(la):
Jel ti letis do njive ili ga vozis putem?Mislim da i na letnjem putu takodje ucestvujes u saobracaju. :ppozdrav:
u vel.britaniji, vozac moze i tenk da vozi po "letnjem" putu neregistrovan,zapravo bilo sta.
kad izadje na asfalt,to je druga prica.

da citiram samog sebe :
> Мој ауто годишње пређе 20.000км , путем, разуме се, платим осигурање 8.000дин, а за трактор требам платити исто толико а на путем пређе 100км. Нема логике.

Sto se tice letnjeg puta - reci iskreno da li IKADA video saobracajku na letnjem putu :sta: :sta: :sta:

Gorane -što misliš da se ja stalno bunim -ti plati za tvoj kamion a traktore ostavi na miru,ni do sada se nisu osiguravali pa ko je plaćao odštetu.Ti si ovde izgleda jedini koji podržava ovu pljačku

ne znam ko je predlozio ali mislim da je predlog odlican :da se novac za registraciju refundira .jer je stvarno glupo da za predjenih par km po asfaltu placamo kao za auto.oni su izmislili kao foru da je veliki broj nesreca nemoguce naplatiti ako su ucesnici i izazivaci udesa vozaci polj masina. cekaj a sta onda sa biciklistima i svima ostalima kao na primer sa zapregama jel ce i konji i volovi na teh pregled.da znate jednu pojedinost koju sam slucajno saznao.sudari se moj kum sa inspektorima supa koji su prosli na crveno i sto posto krivi.sta mislite da li su imali polisu?. ne polisa se vadi na dan sudara i to retroaktivno za juce .pa sto i mi ne bi mogli tako npr.deda jovo snimak je na temi reg polj masina.pozzz svima .ja konkretno nemam potrebe da reg traktor jer uopste nemam potrebe izlaska na reg put ali se borim za sve nas.

Допунићу свој предлог, који је такође изводљив :

ако им је (власти), ал,и и нама ЕУ неки узор, нека и јединствена полиса буде решење, јер не можеш да возиш истовремено оба своја трактора или све своје тракторе (зависи колико их имаш). Зашто онда не би могла да се ту примени полиса од путничког аутомобила?? Дакле платиш ону која је најскупља (да ли за ауто или тактор), а друга возила се подведу под њу.
Можда је јединствена полиса заиста најбоље компромисно решење??

Ima raznih mogucnosti da s to uradi na nacin koji odgovara korisnicima-seljaku.Ivanm je dao interesantan primer "grupnog" osiguranja.
Ima i sistem koji se zove "fond za auto osiguranje".Radi po sledecem:korisnik koji ima vise motornih vozila na odredjeni racun (koji je njegov licno) uplacuje sumu koju mu odredi MUP,za osiguranje od auto-odgovornosti.Taj racun sluzi samo za to-namenski,i nemoze se podizati gotovina sa njega.
I ako,na pocetku god uplatite,npr. 100 000 din.I ako cele god niste imali nezgode,taj novac tu stoji.Ako imate nezgodu,i vi budete krivi,osteceni vozi auto u servis,radi opravku i vi onda sa tog racuna placate opravku.Na pocetku god uplatite ono sto ste skinuli predhodne,i tako u krug.
Na slican nacin funkcionise osiguranje vozila MUP-a i VS.Ali takav nacin neodgovara osiguravajucim kucama jer nemaju profit od prodatih polisa.

provac je napisao(la):
ne znam ko je predlozio ali mislim da je predlog odlican :da se novac za registraciju refundira .jer je stvarno glupo da za predjenih par km po asfaltu placamo kao za auto.oni su izmislili kao foru da je veliki broj nesreca nemoguce naplatiti ako su ucesnici i izazivaci udesa vozaci polj masina. cekaj a sta onda sa biciklistima i svima ostalima kao na primer sa zapregama jel ce i konji i volovi na teh pregled.da znate jednu pojedinost koju sam slucajno saznao.sudari se moj kum sa inspektorima supa koji su prosli na crveno i sto posto krivi.sta mislite da li su imali polisu?. ne polisa se vadi na dan sudara i to retroaktivno za juce .pa sto i mi ne bi mogli tako npr.deda jovo snimak je na temi reg polj masina.pozzz svima .ja konkretno nemam potrebe da reg traktor jer uopste nemam potrebe izlaska na reg put ali se borim za sve nas.

i sa tim se slažem ali onda hobisti opet vise a ima nas 90%

Nazad
Vrh