provac
Član
pa to je ocigledno da sit gladnom ne veruje.nismo mi naravili asocijaciju da bi nam sutra bilo bolje vec da bi uopste bilo bolje ako je moguce, svesni smo mi ekonomske situacije ali ne mora bas sve preko nase grbace, neka svi zarade, i treba tako ali ne da nama ostaje 1/3 .ako postoji ta neka trzisna utakmica ne moramo mi uvek biti na klupi vec da se i mi malo ukljucimo u igru, jer bez obzira na subvencije i podsticajna sredstva opet je vecina poljorivrednika samofinansirala svoju proizvodnju i onda dodje neko i kaze ja ti nedam vise od 120din za kg svinje jer ima iz uvoza jeftinije?a ko je dozvolio taj uvoz?e to je jedno od milion pitanja.prvo se unisti stocni fond ,a onda se podstice ,pa zasto je to dozvoljeno kada se zna koliko je grla manje u toku jedne godine,e to je ono za sta hocemo i mi da se pitamo, pa da zanm sta cu da gajim , sta cu da sejem koliko da orem itd itd.verujte da u asocijaciji ima mladih ljudi i ispod 30 god koji su extra i bogati i opremljni kako masinama tako i kolicinom zemljista, ali su ipak uz nas jer uvek moze bolje, a i nima niko ne garantuje STA CE BITI SUTRA, jer ocigledno je da nemamo ni dugorocni plan ni program tako da samim rikljucenjem EU mnogi mogu biti zbrisani sa karte poljoprivrednih proizv, kao sto se desilo u madjarskoj ,rumuniji, bugarskoj, a sam pokazatelj toga je unistenje nasih velikih polj giganata do te mere da ih vise i nema, da ne pricamo o kombinatima i zadrugama.e otuda je nas strah sta ce biti sa svima nama ne suta vec za 5 10 god jer niko se od nas ne bavi ovom granom samo na god dana, vec na duze.pozzzz