ASOCIJACIJA POLjOPRIVREDNIKA SRBIJE

Марко па зар до сада у животу ниси провалио шта је политика ,,КУРВА,, иде од једног до другог.Па зар ти није јасно као 1 и 1 да је њима у интересу да имају сто асоцијација! а не једну која ће својим чланством моћи да угрози чак и одлуке владе ,,јер када би ( а даће Бог да и буде )постојала таква орг. онда би им била угрожена свака уредба , а то њима не одговара па су зато спречили асоцијацију војводине да приђе АПС или свеједно ми мсмо нудили да приђемо њима ,али они су то одбили са образложењем да морају да питају чланство (шије ми га ђура) а то чланство је у ствари био Данијел Ковачић саветник мин Драгина који је вукао те удбашке конце и потезе.Е ти сада само замисли шта би ми представљали у Србији да смо се ујединили што је и био наш циљ ,да ли би сада могла влада овако да се понаша према нама.Желим само да вам појасним неке ствари и то баш онима који нас пљују да знају кога треба да пљују јер наш образ је чист, а ти који су одбили ту сарадњу опет по налогу истих особа које и даље владају из сенке јер имају новац и моћ , е они сада нападају новог мин као кобојаги брини за сељака ,а у ствари су угрожени појединци који више неће моћи да раде шта хоће е ту стоји одговор .Не кажемо ни ми да смо задовољни садашњим стањем али оно је изазвано ранијим деловањем министра а не овог који је ту 2 месеца.Ако и овај буде певао исту песму зна се наш одговор.поззз

а то њима не одговара па су зато спречили асоцијацију војводине да приђе АПС или свеједно ми мсмо нудили да приђемо њима ,али они су то одбили са образложењем да морају да питају чланство (шије ми га ђура) а то чланство је у ствари био Данијел Ковачић саветник мин Драгина који је вукао те удбашке конце и потезе

Ja imam informaciju da su pitali članstvo, tj predstavnike svih malih udruženja koja čine APV, i glasanjem je odlučeno da neće da se pripoje APS-u. Nije jedan čovek odlučio. Da ste vi hteli da se pripojite njima, možda bi vas i primili?

Свака част Зоки драго ми је да си тако добро инф. Ето видиш ја имам инф да није тако како ти кажеш већ да је паприкаш спреман у другом котлићу ,али ајде нека буде тако како ти кажеш,,али шта ћемо са овом другом понудом ,,зашто она није прихваћена.Зоки не буди дете,,коме одговара јако сељачко удружење сем нас самих,,размисли мало .Него то је прошлост; ајде да се вратимо садашњој ситуацији..јел могу они сами да покрену неку већу акцију:haha::haha::haha::haha:Ми можемо!!!!!!!!!!!У чему је разлика каз ће ти се само .толико од мене.поззззз

Mene interesuje zašto se u ovoj temi javlja tako malo ljudi? I jedna i druga asocijacija imaju puno članova, ima ih verovatno mnogo i na forumu.
Što se tiče toga da li je dobro da bude jedna ili dve asocijacije, ja mislim je bolje da budu dve: Prvo, zbog opasnosti od korupcije (koja je jako prisutna u našoj državi), teže će se "prodati" dva rukovodstva nego jedno. Drugo, šta god da uspe jedna asocijacija da uradi za poljoprivrednike to će se primenjivati na svim poljoprivrednicima iz cele države bez obzira da li su članovi ove ili one asocijacije.
Naravno i jedna i druga asocijacija bi trebalo da imaju iste ciljeve, poboljšanje života poljoprivrednicima.

Predlog Ministarstva poljoprivrede da se sa 14.000 dinara po hekataru, subvencionišu mali proizvođači pomoćiće da oni prežive, jer su u jako teškoj situaciji i zato Asocijacija poljoprivrednika Srbije podržava tu meru, izjavio je danas za Tanjug predstavnik Unije voćara iz Župe Dragan Nedeljković.

Podržavamo te mere, pogotovo što su mali proizvođači i sela u centralnoj Srbija gotovo uništena, jer su prethodne vladine podsticajne mere bile okrenute samo velikim proizvođačima, objasnio je Nedeljković.

On smatra da je to pravi korak da prežive mali poljoprivredni proizvođači, kojih ima 90 odsto i koji su dovedeni do ruba egzistencije, a kad bude dovoljno novca u budžetu, to će svima pomoci.

Nedeljković je podsetio da su podržavani veliki, koji imaju 100 hektara svoje zemlje, uz koju su uzimali u zakup još toliko, što privatnog, što državnog zemljišta, pa su sa subvencijama mogli lako da "plivaju". S druge strane jedan seljak sa tri - četiri krave je morao da na kraju godine proda jednu, da bi platio sve obaveze prema državi. "Znači, on je već u gubitku i iduće godine opet tako, što znači, da je doveden do propasti, a da ne pričam o onima koji su u kreditima. Imamo dosta voćara koji su zaduženi i nisu dobili ni subvencije, ni podsticaje, upravo zbog tih selekcionisanih davanja, koja su upućena velikima", zaključio je Nedeljković.

izvor (Tanjug - Ekos)
Jel ovo "ta" organizacija od koje većina očekuje neke poteze.E moji seljaci(doslovce).

Niste uopste trebali da sumnjate da ce odnekud da se pojavi neko ko podrzava nove mere. Nije ni bitno odakle je taj, on je i onako nevazan i taj ne treba da nas zanima. Nama su interesantne komunjare koje guraju nekog ispred sebe.

Ало бре диклофен опусти се мало човече,,где си био прошле године када је тај твој исти мистер носач џакова делио субвенције и шаком и капом ЗНА СЕ КОМЕ,, према томе баш ми пуца прслук за такве као што си ти што си сада угрожен и што ћеш и даље седети код куће и подржавати протесте али да ти не учествујеш у њима јел знаш колико ме занимају твоји коментари као лањски снег.ја мислим када би се појавили талибани да ти дају субвенције ти би се и њима приклонио јер твој став у животу је,, циљ не бира средство,, и крај је приче са таквима као што си ти.паметни људи који су увидели колика је направда нанета малом пољопривреднику су се повукли и ћуте а ти само лепршаш као лептир,,,кад смо се ми борили прошле године ти и теби слични сте ликовали и ругали нам се типе :ма ви не знате да се бавите пољопривредом ,,не треба се бунити треба применити европске стандарде и тако да сте ми се згадили, А САДА кад је догорело до ноката ајмода протестујемо .ДОбро прочитај моје постове и запамти једном за увек ,,НИЧИЈА ДО ЗОРЕ НИЈЕ ГОРЕЛА,, И ЕТО ВИДИШ ТО СЕ ОБИСТИНИЛО.

Provac, da nije prerano za radovanje? Još nisu objavljeni uslovi za dobijanje subvencija, i niko nije rekao da PIO nije obavezan, i za velike i za male.

Ало бре диклофен опусти се мало човече,,где си био прошле године када је тај твој исти мистер носач џакова делио субвенције и шаком и капом ЗНА СЕ КОМЕ,, према томе баш ми пуца прслук за такве као што си ти што си сада угрожен и што ћеш и даље седети код куће и подржавати протесте али да ти не учествујеш у њима јел знаш колико ме занимају твоји коментари као лањски снег.ја мислим када би се појавили талибани да ти дају субвенције ти би се и њима приклонио јер твој став у животу је,, циљ не бира средство,, и крај је приче са таквима као што си ти.паметни људи који су увидели колика је направда нанета малом пољопривреднику су се повукли и ћуте а ти само лепршаш као лептир,,,кад смо се ми борили прошле године ти и теби слични сте ликовали и ругали нам се типе :ма ви не знате да се бавите пољопривредом ,,не треба се бунити треба применити европске стандарде и тако да сте ми се згадили, А САДА кад је догорело до ноката ајмода протестујемо .ДОбро прочитај моје постове и запамти једном за увек ,,НИЧИЈА ДО ЗОРЕ НИЈЕ ГОРЕЛА,, И ЕТО ВИДИШ ТО СЕ ОБИСТИНИЛО.

A ti si inace neki faktor u toj Asocijaciji i navodno zastupas interese poljporivrednika u koje verovatno spada i Diklofen? Ili se tvoje zastupanje svodi na clanove koji se u svemu slazu sa tobom, a ostali treba da izvise?!

Uostalom daj navedi sta je ta vasa (namerno kazem vasa, jer moja nije) Asocijacija ucinila i postigla za ovo vreme koliko postoji?

Извините господине Сорин да ли можда желите реферат или можда да напишем књигу.Одакле бре теби право да ти некога прозиваш да теби положи рачуне-ко си бре ти .Ниси члан асоцијације и према томе прочитај тему од почетка па се укључи у дискусију ,а не да наступаш са неким прохтевима.Извини а шта си ти до сада урадио за пољ Србије.Пођи увек прво од себе јер ђубре се прво почисти испред свог дворишта.Каквог смо министра имали ми смо много урадили ,,ни овај није бољи али од оног горег није било ни да га је маргарет тачер поставила не би више упропастио српску пољ.јел ти довољно.поззз; Зоран циле ја се за разлику од вас неколико на овом форуму никада нисам радовао туђој несрећи и према томе немој да се бавиш неком пропагандом која ти није овог тренутка на месту.Ја поставих вама 1000 пута исто питање ал нико да одговори:ГДЕ СТЕ БИЛИ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ;За на даље можемо да причамо само ако ми дате искрен одговор у противном не одговарам на провокације.позззз

Provac, da nije prerano za radovanje? Još nisu objavljeni uslovi za dobijanje subvencija, i niko nije rekao da PIO nije obavezan, i za velike i za male.
PIO bi trebalo da je obavezan i za velike i male i to ne isti nego po ktegorijama kao u privredi plus porez na dobit jer taj koji ima 100Ha kasira momentalno 1.400.000 netto a plati 43.000 PIO kao i onaj sa 3Ha

@kicca

Onaj ko za 100 ha inkasira 1.400.000 je pre toga ulozio 1.700.000 u repromaterijal (seme, vestak, naftu) sto inije mala cifra.

@Provac

Ako je smena Dragina nesto na cega se ponosis, stvarno nema sta da objasnjavas. Sjasi Kurta da uzjasi Murta!
A to "ko si bre ti", za razliku od tebe neko ko se ne gura svuda, radim svoj posao najbolje sto znam, ali mrzim i da pomislim da takvi slicni tebi i POMISLE da zasupaju moje interese i brane moje stavove! Nista bolji nisi od sve ove garniture koji unistavaju ovu zemlju koja je i MOJA domovina, a ne samo vasa prcija!

kicca jel ti znas koliko je 100h i koje su ulaganja na 100h dodji i ti iz beca pa radi 100h i kasiraj 1400000 :osmeh:

I on nema nikakvu zaradu nego radi samo za subvencije :sta: i zato je zemlja u toliko poskupela u zadnjih par godina jer nema zarade i sta to znaci dodji ti pa radi tebi je logicno da placaju isto PIO neko ko obradjuje 3 ha I neko ko obradjuje 100Ha

Nazad
Vrh