provac
Član
Најгоре од свега је што је у овом приступном периоду Србија добила пуно новца и што је тај новац мало подељен и пољопривредницима, па су се људи толико обезобразили да сада и неће да сеју ако нема неких субвенција.Па чекајте људи ,па ни пре нису биле субвенције па смо сејали, мислим да су се неки мало избезобразили или ти размазили,, није то поента пољопривредне производње ,већ је поента да те та производња што мање кошта и да се применом најбољих агротехничких мера произведе јефтино и што је најбитније да се обезбеди сигуран и гарантоване цене пласман.нисам је сада против субвенција или подстицајних средстава ,боже сачувај , већ ја лично мислим да би ми сви имали вишеструко више користи када би нам инпути били бар за 30-40 % мањи ,е то би била права ствар онда ми њихове паре и не требају већ да плаћам нафту и дјубриво,семе и заштиту по некој цени коју ће држава субвенционисати произвођачима, на тај начин би једнако био подстицан сваки сељак и не би било више расправе око пио или било које неправилности.( ја мислим да је ово веома паметан предлог који знам да постоји од раније али никако да се спроведе јер тиме би се избегле манипулације типа добијања субвенција на нпр 350 х а тамо расте коров ,брига њега важно је да је он добио паре сејо не сејо ,е ту би дошло до тога да буду награђени они који стварно обрађују земљу а не само фиктивно )