ASOCIJACIJA POLjOPRIVREDNIKA SRBIJE

<p> </p>
<p> </p><p>Opet se tema nepotrebno raspinjuje. Provac je u potpunosti u pravu sa svojim stavovima - ako neko kudi, neka da konkretan kontra argument i konkretan kontra predlog, a ne samo "to ne valja" i gotovo. Uostalom i sam sam dao nekoliko predloga, pa ne mora d abude ni jedan sproveden ili prihvaćen, ali ljudi, dajte malo sami neđto učinite za sebe same. Ja bih bio prezadovoljan kada ne bih subveciju dobijao na ruke,nego vaučer (bon) pa ti sa njim imaš popust, a prodavac neka vadi oči sa državom oko naplate. Ovako ili da prodam u bescenje odmah u berbi ili vršidbi da bih dobio sirov dinar ili da se zadužujem kod ovih kanibal banaka koje mi za kredit od 3-4000eura preturaju po escajgu u kući da vide koliko čega imam da bi mogli da što brže naplate potraživanja. Nama je interes profit, ako je niža cena inputa (bez obzira kako se dolazi do niže cene) mogu i d aprodam i ja po nižoj ceni ili da sa dobrom ceno da ekstra zaradim.</p><p>Što se tiče Šiptara sa Kosova, komšija, sve je legalno ako je on mogao d adodje kod mene kući i da plati za preuzetu robu, ako to država dozvoljava, što bih ja bio veči katolik od pape?</p><p>Cela zemlja je u velikim problemima koji se samo nasledjuju, a ne rešavaju, zato i rešenja moraju da budu sistemska i tu stojim iza izjava ministra, ali i Provac je 500% u pravu da je za taj posao potreban ceo mandat, a ne nekoliko meseci, najviše 1 godina. </p>

Grešiš, bili bi zadovoljni ovi što do sad nisu dobijali,ali ne zbog velike sume novca već zbog činjenice da ni oni koji su dosad dobijali više ne dobijaju!! :cao:

Zorancile pa ja tek sada vidim da si iz Basaida a i moj pasa je iz basaida ,al je za razliku od tebe mnogo pitomiji jer si ti nesto uvek anti protivan,,ponovicu ti cile jos samo jednom ..u svakom mom postu sam stavio MOJE MISLJENJE..a ne stav APS tako da moras malo da razlikujes jer ja vrlo dobro vodim racuna sta cu da kazem a da ne narusavam ugled moje asocijacije ,iako znam da bi to mnogi jedva docekali.Stavovi asocijacije su davno deklarisani i izneti proslom ministru i sada pripremamo nove za novog ministra i ja cu to okaciti da se i vi upoznate jer mi sve radimo javno za razliku,,,,,poz za Basaid

Moj predlog je da se zalazemo da parlament(sve stranke) donese neki vid rezolucije(kao na primer za Kosovo)
o strategiji razvoja poljoprivrede u narednih 20godina pa de ne bude bitno ko je i odakle je ministar.
Recimo uslov za dobijanje subvencije u narednih 20godina je taj,taj i taj itd.itd.

шта нам то вреди земљак кад ми прво немамо правну државу већ како ко дође на власт он поставља своје законе и своје људе тако да ће јошпуно воде протећи дунавом док ми не постанем стварно права и утемељена држава у којо ће закони трајти и бити исти ма ко дошао од партија на власт као нпр у енглеској или немачкој ма колико се ми противили њиховим ставовима по питању нас али јеб..га они су зато и јаки.на нам је да покушамо да мењамо па ваљда ће бар неко од нас дочекати боље сутра.позззз

Kukice su posledica pucanja internet veze, pa sam nekoliko puta morao da pokušam da postavim odgovor.
Talianu, subvencije nisu nagrada zato što se bavimo ovim poslom, nego način da nam se nadoknadi deo troškova, zato sada prvo kupimo, pa računima pravdamo da bi smo deo dobili nazad. Ako bi postojao mehanizam kojim bi u startu cene bile manje za iznos subvencija imali bi smo isti učinak, sasvim logično...

Slažem se ja sa tobom,ali to su samo naše želje.Znaš ko postavlja pravila igre tako da nema potrebe praviti jaz između onih što dobijaju i onih koji ne dobijaju.
Bilo je puno priče na ovu temu ne bih dalje.Ja bi voleo da nam je budžet ko u Holandiji ali nije.
Teško je napraviti mehanizam davanja subvencija da svi budu zadovoljni.I meni se sviđa ideja da se iz starta odbija jedan deo cene repromaterijala ali da li bi te cene bile tržišne ili bi baš zarad ostvarivanja zarade bile nerealno veće?
Kad sam bio u Švajcarskoj na kom god artiklu je pisalo npr -30% tako su ti i obračunali.Kod nas piše popust 30% a tek kad odeš da kupiš vidiš da od tog popusta nema ništa jer su cene prenaduvane.Bojim se da bi se naši trgovci samo ovajdili i to dobro od takvog vida subvencije.

Moj predlog je da se zalazemo da parlament(sve stranke) donese neki vid rezolucije(kao na primer za Kosovo)
o strategiji razvoja poljoprivrede u narednih 20godina pa de ne bude bitno ko je i odakle je ministar.
Recimo uslov za dobijanje subvencije u narednih 20godina je taj,taj i taj itd.itd.
bravo ima jos pametnih ljudi trba da naprave sablon i da idu po njemu svi

Е то си рекао Зћурчићу баш као Његош,,свака ти част на изложеном јер ,,ЈЕДИНА ГОРА СТВАР ОД ЛОШЕГ ЗАКОНА ЈЕ СЕЛЕКТИВНА ПРИМЕНА ИСТОГ,, управо је то срж проблема са којима се сви ми сусрећемо у сменама министара који су као што ти кажеш доносили законе али није проблем у закону већ управо у примени истог јер су се селекцијом оних који су привилеговани и који нису направиле огромне разлике између пољопривредника тако да су многи на ивици егзистенције а многи уживају благодети система који је баш ,,СЕЛЕКТИВАН,, још једном свака част на правој констатације стања у нашој грани привреде (уосталом тако је у целом систему)поззз

Nemojte tako o kolegama koji su u APS a nisu trenutno prisutni na forumu,sacekajmo da se oglasi neko od njih.

Извињење свима који и јесу и нису присталице АПС али сам малопре изнервиран појединим коментарима дао детаљније образложење свега на теми ,,уредбе за пољопривреду 2011,,па тамо процитајте мој коментар да се не бих понављао јер је текст мало опширнији.А те прозивке по политичкој линији су неслане и недоличне јер врло лако можете проверити статус сваког од чланова АПС мислим на органе управљања ,тако да не бих више да се правдам било каквим провокаторима и члановима које ја називам ,,сукњедршцима,,и молио бих да се тога оканете јер смо то доказали и доказиваћемо сто пута да смо у АПР регистровани као неполитичка организација тако да то жути плави ,,црвени розе или било какви, не пије воду, и молио бих адм да мало дају пецке члановима који уплићу политику у пољопривреду јер је милион пута написано да је наш основни циљ ,,ДА ОТМЕМО ПОЉОПРИВРЕДУ ОД ПОЛИТИКЕ А ДА ПОЉОПРИВРЕДА НЕ ДИРА ПОЛИТИКУ.И тога ћемо се држати до краја,, стим да ћемо поштовати сваку партију која дође на власт а испуни ове наше захтеве напред изнешене и да обавезно сељак уђе у парламент (не један нормално) е ко то буде остварио њему ћемо се повиновати а не и потчинити,па макар то била и партија индијанаца..позз сутра детаљније јер идемо у НСАД ПА ДА ВИДИМО ЧИЈА НАНА ЦРНУ ВУНУ ПРЕДЕ.

Nazad
Vrh