goran doboj
Član
@mityoo
kako misliš ureu u redove ?
jeli sa sijačicom prilikom sjetve
kako misliš ureu u redove ?
jeli sa sijačicom prilikom sjetve
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zombie 666
Tek sada sam procitao ovaj tvoj post... Kazes da je zemljiste u tvom kraju jako kiselo, pa zasto onda bacas UREU ?
Mityoo ne znam da li si jos radio sa ureom po redu prilikom setve, ali ako nisi, moj ti je savet da nikako ne das da urea direktno pada u zemlju kod zrna jer ce sva zrna da izgore i neces imati ni 50 % sklopa. Obavezno vezi zicom nekao cevi ( usmerivace djubriva) da urea pada na zemlju nakon sto se zemlja zatvara. Ovo ti savetujem iz iskustva jer se secam da pre mnogo godina mi se to desilo jer nisam znao a hteo sam direktnu infuziju da uradim. Sledilo je presejavanje.Upravo tako! OLT-ovom mehaničkom sejalicom, već sam sve isprobao i radi radnju....
---------- Poruka napisana u 20:54 ---------- Prethodna poruka je at 20:53 ----------
Budući da ureu, bar po mom mišljenju, treba uneti pre setve, ili najkasnije prilikom setve.... A u zadnjih 5-6 godna za kukuruz uvek koristim ureu....
Zato što uz špartač nemam ulagač veštaka, to je prvo, a drugo je što ja nisam pristalica jakog zagrtanja, i treće je što bi za ureu tada bilo kasno, i četvrto je što imamo blago alkalno zemljište, pa mu urea čak i godi....
Zasto najvise hvalis AS 51? Dali si ga imao i prosle god.? ako jesi, kakav si prinos imao?Danas posejao AS 51 na tri hektara, a u sredu posejan AS 63 na 1.30 ha i AS 73 na 1.80 ha. Sve parcele su na brdu, zemlja od 4. do 6. klase. Ostao je još AS 72, ali on ide u ravnicu na zemlju druge klase.
Inače, od svih AS hibrida najviše hvale imam za AS 51.