Aronia melanocarpa

Овог љета сам пробао плодове ароније. Не знам која је врста била, тамно плаве, скоро црне боје плодова. По писањима са Интернета сам очекивао да ју је немогуће појести, а испало је да ју је лакше појести него киселу јабуку. Плод је благо до умјерено кисео и само мало опор, у сваком случају јестив је.

Danas sam narucio 14 sadnica aronije!5 za sebe,ostalo za kolege!Trebale bi biti jednogodisnje!Kad dobijem sadnice,stavicu slike!

У БиХ аронију производи Хеко из околине Бугојна. Ја сам садио њихове саднице којих је било у већини пољопривредних апотека, али се може десити да их нема у јесен.

Може ли ми неко рећи цену садница ароније и ако неко има иоле озбиљнији засад овогодишњу а ако има и прошлогодишњу откупну цену знам да је код нас слабо распрострањена али би посадио бар једно 50 комада за почетак имам иначе два корена ароније које сам добио али би желео да поред малине рибизле и боровнице кренем и са аринијом свака информација би нам добро дошла .
Поздрав

Evo slicica sadnica
j82n7s.jpg

j7bu2s.jpg

Trebalo bi da se radi o jednogodisnjim sadnicama.Za dvije sedmice cu ih posaditi u bastu.A za godinu,dvije.... :)

pozdrav svima,ja se javljam iz okoline Petrovca na Mlavi.Kupila sam Aroniju sortu Nero.Interesuje me kako rodi,i jos neku informaciju,vidim da ima jos neke vrste.

Може ли ми неко рећи цену садница ароније и ако неко има иоле озбиљнији засад овогодишњу а ако има и прошлогодишњу откупну цену знам да је код нас слабо распрострањена али би посадио бар једно 50 комада за почетак имам иначе два корена ароније које сам добио али би желео да поред малине рибизле и боровнице кренем и са аринијом свака информација би нам добро дошла .
Поздрав
nenadsinadinović@yahoo.com ja sam od njega kupio 300 dinara je bila sadnica, za veće količine ima sigurno druge cene.

ја би посадио до 2 ако ми неко да џабе, иначе све што код нас нема неку традицију тешко да може да прође па све да је лек од смрти, мислим да ипак нема леба без мотике
превелика је ту зарада са мало улагања, сви колико видим ваљају саднице и чекају род ал о откупу и парама нигде - ништа

Upravu ste za aroniju,dugo godina treba da prođe da stigne do punog roda. Ja imam nekolike aronije koje su dale oko 100 grama.Na tome se nećemo obogatiti....

Aronija tek oko desete godine ulazi u punu rodnost,a to znaci 5-10 kilograma po sadnici.Definitivno je aronija biljka za proizvodnju za sopstvene potrebe,nerealno je bogatiti se na njoj.

Zasadi aronije deluju vrh!

Dali mogu dobiti informacije o sadnicama,koliko kostaju gde nabaviti? Hteo bih da zasadim desetak sadnica ove god dok nije kasno. poz

Jednogodisnje sadnice kod mene staju 350 dinara.Proizvodjac je Superior-Velika Plana mr.Djinovic.Verujem da ih ima i u drugim krajevima zemlje.

Nazad
Vrh