Комадара
Član
Рукавице и гњечи све одреда. Убаци и понеку посуду са соком од јагоде и сирћетом. Ја сам јуче гњечио. Ако ћеш их прскати онда неће бити ни здраве, а ни опрашене јер ћеш и пчеле побити.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sve sam bio skockao prošlog novembra. Bilo sve čisto. Odradio sam rezidbu, plus nijedan mladarak nije ostao. Bio sam razredio žbunove po istom principu koji su naveo ovde, plus sam gledao na YouTube kako se radi orezivanje aronije .Stavka kod zbunova i rezidbe jeste da se ti mladi izdanci koji su jaci ostavljaju i zamenjuju sa matorim izdancima
Mlad izdanak daje krupniji plod.
U praksi to znaci zamenis jedan dotrajali izdanak sa jednim mladim svake ili svake druge godine.
Ostale si mogao i ranije poseci, pa bi ovaj sto ti ide u dobrom pravcu bolje narastao
cak i ako je slabije izrastao kao ovde na slici ostavis taj jedan sto je u dobrom rasporedu za zamenu matorog, pa ostale poseces, ali ne diras ni stari ove godine, vec tek na kraj sledece sezone kad mladi dobije visine.