Aronia melanocarpa

sve to lepo izgleda i bez brige.Videće te kako će to da se lepo razvije još do sledeće godine.

Super je to,posebno je bitno videti kako nove izbijaju i kako će se formirati žbun.

Pozdrav svima iz Nisa!

Ja i moja porodica smo veoma zainteresovani da zasadimo sadnice aronije na nasem imanju, na njivi od oko pola hektara. Iako imamo jos puno stvari da ispitamo (sastav zemljista, mogucnosti za sistem navodnjavanja i drugo) ono sto nam je glavna briga je potpun nedostatak informacija o otkupu ploda aronije kod nas. Ovom prilikom bih zamolio svakoga ko ima iskustvo ili poznaje nekoga ko je prodavao plod aronije u zemlji ili inostranstvu da mi se javi na PP i da informacije.

Nek' ste mi zivi i zdravi :)

@ elsale, NADEZDA...i ostali iskusni za aroniju...?
Danas sam primetio da na vise sadnica koje sam u martu ove god. posadio ima po nekoliko cvetova....sta li to znaci :sta:

Pusticu slike sutra

Desi se da aronija izbaci pokoji cvijet i u ljeto, nije nista strasno, mozes ih skinuti jer nece uspijeti dozrijeti i da ne iscrpljuje biljku.

Pozdrav ..futurefarming i elsale
Kako naj bolje od ovih 300 rasadenih sadnica da dobijem novih 300 kom za zivu ogradu ...mislim da cu da se odlucim za zivu ogradu od aronije ....negde sam na netu citao al sad mi bas ne ide da nadem gde sam to citao..?

Pozdrav od mene. Evo i ja ponovo da se uključim o aroniji, juče smo je obrali i imalo je 200g po sadnici, a sadnicama je treća godina. Što se tiče oživljavanja uspela sam sa strane da izdvojim nove izdanke i da ih rasadim, sve su se primile. Nešto sam išla i oživljavanjem ali tu je se primilo 50%.

Postovanje narode.

Molim za par informacija. Gde bih mogao kupiti sadnice Aronije? Procitao sam celu temu i par sitnica mi je ostalo nejasno.

Ako kupim dvogodisnju ili trogodisnju sadnicu - da li rod dolazi sledece godine ili ...( ne mislim na pun rod nego koje godine pocinje da radja )

Naravno najbitnije - plasman gotovog proizvoda. Ko, gde i po kojoj ceni otkupljuje Aroniju.

Hvala unapred.

Nazad
Vrh