Arma Trak

Zar imt-ova jednosovinka sa 5t tereta ne moze da pogura traktor od 50-60 ks na poroznom putu, makadamu??
Cesto kacaju i sa Fergusona jer veci traktor nemaju.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Ovde traktor od 70-80 ks vuče kamionsku prikolicu bruto tereta 25 tona.Znamo mi da je to opasno pa se strogo vodi računa o uslovima na putu i poštuju se neka pravila koja se tiču sopstvene i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju, nismo Indijanci.

I za Rakovicu kazu to nema menjac, to krlja, krci, ne mozes ubaciti u brzinu...
Kod mene se apsolutno nista ne cuje prilikom saltanja, mozda mi zapao neki sa boljim menjacem

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kad rakovicu teram, menjač ni "a" da kaže, samo "klik", a kod rusa mi bez pardona zakrči...

Ajoj ljudi moji, to je sve stvar navike, sigurnosti i poznavanje mašine koju teraš..
I meni je sa početka sve bilo strašno, al posle određenog vremena čovek se navikne i nauči i onda samo gas...
Jasno je meni kome je sve ravno da je i nadvožnjak velika prepreka, a meni je nadvožnjak najlaganija svar kakvih sve situacija imam.. I da desi se naravno da probam sa nekim teretom uz brdo većom brzinom,pa kad vidim da neće biti dobro tražim nižu i teraj.. Kad nisam siguran onda ko baća matić, prva brza gore-prva brza dole, ili ti rusom 6om kornjačom na primer.. Ne bojim se ja ni jednog brega na asfaltu, al zato dolje po ataru i bregovu u useku od zemlje, pa još ako je malo vlažno, eto kombinacije za sex

Nikad niste na usponu saltali Imt iz prve brzohodne u trecu sporohodnu bez zaustavljanja, bez pipanja kocnica??
Ja ne tu ne vidim problem, za danasnje vreme jeste malo mozda neshvatljivo ali mislim covek kad se navikne ide to lako.

Naravno, bezbroj puta, pod teretom, sa balirkom uz duvar :osmeh: ... a vec od 1. do 3. brze pa to kao F1 samo "liznem" kvacilo, kao u sir, jbg posle par decenija to je zub u medjuzublje pod ruku....

E zato je bitna tehnička ispravnost tojest da prikolice koče i onda možeš da staneš i u po brega (dal ćeš posle krenuti to je nešto drugo ali je bitno da nebude sranja), obišao sam Vojvodinu uzduž i popreko traktorom sa dve zmajevke i pregazio nadvožnjaka i mostova neznam ni sam koliko i najbržom i sporom brzinom u zavisnosti od uspona i nikad nije bilo problem i da se prešalta u nižu na usponu ili u veću brzinu pri silasku a sve zahvaljujući dobrim kočnicama na prikolicama (sigurnost da ti komanduješ a ne teret).

@Kremator
Imt tako saltam ceo zivot
I Torpeda sam tako saltao, on je bas baksuz sto se tice krcanja, bas moras dobro da ga skapiras, posle ide isto u trku.
Komsija pali 560 u rikvercu na guranje, kad pusta kvacilo traktor zastane i u tom trenutku ga sibne iz rikverca u 1 i krece napred

У јбм га у мењач и шалтање.
Zato skidam kapu starom T 40...kabina ubica za uci izaci,malo mesta u njoj,i jos svasta nesto pogresno u konstrukciji traktora...ali raspored i broj brzina perfektan.saltanje takodje.sve radi bez problema u brzima.a ima 50 godina.nije zlato sve sto sja.
Inace kumu na 704 skinuli bos pumpu,nose za Milosevo na remont.

Evo ga stigao je. Plaćen 16.10.21 stigao za 16 dana. Svaki dogovor ispoštovan što se tiče kupovine i isporuke.
Prvi utisak je da je tiši od onog što sam probao pre kupovine, da li je subjektivno ili ne videću. Dečjih bolesti ima ali nisu strašne više su gluposti. Način šaltovanja mi je nejasan npr iz 3L u 4L je velika razlika. Nelogično mi da iz 3L šaltujem u 4H pa u 4L trebao bi sa obe ručice da rukujem. Raspored brzina nema u uputstvu.
Gluposti su mu: menjač kad ide u prvu mora da udari u nogu na gasu. Ručna udara u sedište, pto ručica guli ruku na pomoćnom sedištu pri aktiviranju. Višak instalacije na motoru. Štafovi u zadnjim blatobranima strče 2cm i više i hvataće blato sigurno. Grejanje ubija na mesto ko u sauni. Ručica spoljne hidrulike blokirana farbom, instrument tabla ne pasuje dobro.
Sve u svemu rešiću te sitnice traktor mi se sviđa a što reče kolega 27.000 je maksimum cene.
e04f3b41039f3ac6e6ca57a80bfd9b43.jpg

Sent from my SM-A415F using Tapatalk
Te sitnice lepo reklamiraš pa neka servis rešava redom sve. Pa nisi ti njega dobio na lutriji vec si ga debelo platio.

Te sitnice lepo reklamiraš pa neka servis rešava redom sve. Pa nisi ti njega dobio na lutriji vec si ga debelo platio.
Nema od toga ništa, stvar je sitna da bi ih cimao. Žao mi samo za menjač nisam očekivao takav raspored da u nekom trenutku mora da se šaltuje na obe ručice.

Kojom bi brzinom orao sa dvobrazdnim plugom FH4 ili RL2? To mi nekako najlogičnije.

Baća kada savladaš šemu brzina na synchro gear menjaču J.D traktora iz 70-ih nemaš problema više ni sa jednim. 😁

Nazad
Vrh