Arma Trak

Ma nema ljutnje. Sa moje strane ni nervoze. Znam da sam bio tamo, a deo nigde. Mislim da je tacno posle "druge krize" bila ova situacija. A i bas bilo rec o tome, da ce doci deo iz Hu... Sta je bilo kasnije, nisam toliko pratio, samo da je "potrosio" izmedju 2-3000 eura na menjac.

Pa nemojte tako,nisu delovi jeftini,pogotovo za sinhroni menjač,to nije isto kao obični da tako kažem,i ko zna šta je sve promenio,ako je istina to što mi je rečeno ,komplet menjač od 105-ce je oko 500 iljada.

Menjac 18/4 je smesan sto se cene tice u odnosu na 14/4 a o 16/8 da ne pricamo.
Primer 3 sinhrona za 14/4 su devedesetak hiljada a gde je ostalo.
Dobra strana je sto uz pravilno koriscenje i odrzavanje traju dosta dugo, posebno 16/8.

Pitao za zamenski, kazu nemaju. Rok da rese reklamaciju je mesec dana. Ne znam kakva su prava kupca, ali novi traktor rasturati na 300rh i to zbog fabricke greske je bas bezveze.
Prava kupca su u stvarnosti jako klimava. Budi srecan kad prihvataju da otklone kvar o svom trosku. Moglo je da se desi da je traktor nestrucno koriscen ili slicno.

Ja i dalje mislim da je arma 854lux sasvim dobar traktor za cenu od 20000e+pdv. Sve preko toga je previše. Što se mog traktora tiče jos uvek se čeka zupcanik da dođe iz Turske i to je to. Zamenskih traktora nema. Nadam se da će se sve rešiti i da neće biti više problema.
Da li je neko pokušao da reši problem grejanja?

Ja planiram ovako da resim.smanjiti protok samo
289051ceb285232aa4f1fe90162c071a.jpg

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Evo ga stigao je. Plaćen 16.10.21 stigao za 16 dana. Svaki dogovor ispoštovan što se tiče kupovine i isporuke.
Prvi utisak je da je tiši od onog što sam probao pre kupovine, da li je subjektivno ili ne videću. Dečjih bolesti ima ali nisu strašne više su gluposti. Način šaltovanja mi je nejasan npr iz 3L u 4L je velika razlika. Nelogično mi da iz 3L šaltujem u 4H pa u 4L trebao bi sa obe ručice da rukujem. Raspored brzina nema u uputstvu.
Gluposti su mu: menjač kad ide u prvu mora da udari u nogu na gasu. Ručna udara u sedište, pto ručica guli ruku na pomoćnom sedištu pri aktiviranju. Višak instalacije na motoru. Štafovi u zadnjim blatobranima strče 2cm i više i hvataće blato sigurno. Grejanje ubija na mesto ko u sauni. Ručica spoljne hidrulike blokirana farbom, instrument tabla ne pasuje dobro.
Sve u svemu rešiću te sitnice traktor mi se sviđa a što reče kolega 27.000 je maksimum cene.
e04f3b41039f3ac6e6ca57a80bfd9b43.jpg

Sent from my SM-A415F using Tapatalk

Neka dobro služi, ali inflacija utiče na maksimume cena. Nije moguće predvideti, ali je mnogo pristojnija njegova cena na 20 000 plus PDV.

To šaltanje i meni nekad bude problem naročito kad dugo vozim beloruse pa onda sednem u njega. Problem je što menjač nije u potpunosti sinhronizovan što naravno ne kažu kad kupuješ. I ručica menjača jeste blizu sedišta ali na sve to moraš da se navikneš. Iz 3L možeš u 4L kad je solo traktor sa teretom ideš 3L, 3H pa 4l.

Nazad
Vrh