Arma Trak

Znaci menjac na 820 mama i tata 😂
:nono: :nono: :nono: Uf, sad si se baš zaleteo Nebojša, potpuno ista situacija kao kod Arme 854 je na 820 kad se pod teretom menja iz 8 zec u 9 kornjača tj ne može iz 8 kornjača u 9 kornjača, tako na Armi iz 3 L u 4 L, moraš dva menjača da koristiš...

:nono: :nono: :nono: Uf, sad si se baš zaleteo Nebojša, potpuno ista situacija kao kod Arme 854 je na 820 kad se pod teretom menja iz 8 zec u 9 kornjača tj ne može iz 8 kornjača u 9 kornjača, tako na Armi iz 3 L u 4 L, moraš dva menjača da koristiš...
Ma Radoslave druze znas da ja ne vozim ni jedan ni drugi ni treci i da ne znam da vozim ni jedan ni drugi nego se cisto malo zajebavam jer je to kod 1025 rusa predstavljeno kao katastrofalna greska a ono eto i na Armi isti k......, ako sam dobro shvatio nije ni sinhro kao i na 1025?

Ma Radoslave druze znas da ja ne vozim ni jedan ni drugi ni treci i da ne znam da vozim ni jedan ni drugi nego se cisto malo zajebavam jer je to kod 1025 rusa predstavljeno kao katastrofalna greska a ono eto i na Armi isti k......, ako sam dobro shvatio nije ni sinhro kao i na 1025?
Slično, sinhronizovane su brzine ali ne i rangovi. Doduše na Armatracu 1104 sem u teškom oranju nikad i ne menjaš rang, sve radiš u Road rangu, krećeš sa dve pune prikolice u njivi bez problema dok kod npr 1025 nema teorije da kreneš u najvećem rangu sa dve vagonke...Naravno, imaš i power shuttle gde menjaš zec-kornjača bez kvačila pritiskom na dugme ostalo je slično.

Na 854 moze ekstreman teret da izvuce iz njive. Krenes za 1l pa 1h pa 2l. Obicno je 2l maksimum brzine sa 25-30t bruto u njivi i samo pravo.
Takodje taj 3h-4l nije strasno navikne se. Po velikim teretom ja idem 1l-2l-3l-3h-4l-4h. 4h kad je preko 25t bruto je tesko izvodljivo da moze da vuce pa onda ostanem u 4l

Nikad niste na usponu saltali Imt iz prve brzohodne u trecu sporohodnu bez zaustavljanja, bez pipanja kocnica??
Ja ne tu ne vidim problem, za danasnje vreme jeste malo mozda neshvatljivo ali mislim covek kad se navikne ide to lako.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Па седнеш у другу машини и сам себи вежеш руке у чвор. 😁
ТАМ 4500 и 5000 су били закон 5 брзина у ха и терај бато, и само цепаш по међу гасу што више да не крчи мењач.

Ja sam anitalenat za šaltanje pod teretom i zato pred mostom redovno stanem, ubacim u pogodnu brzinu i kako gore tako i dole. To zaletanje, pa na usponu prebacivanje u nižu brzinu nije za mene. Do sad smo od uspona imali jedan most, a kad naprave brzu saobraćajnicu Sombor - Kikinda odseći će selo od atara pa će biti još koji nadvožnjak, ostalo je ravno...

Ja sam obično na usponima tipa nadvožnjak sa 577 DV i dve pune Zmajevke molio Boga da izvuče gore a da se ne skrljamo i ostanem živ.Prva brzohodna, gas do panja i ne okreći se sine, kakvo šaltanje, kakvi bakrači samo napred.Spuštanje takođe kojom sam se penjao.

Ne vidim da sam negde napisao POD TERETOM.
Za nevolju, moze i pod teretom.
Ko pravi dosta sati u traktoru saltace ga natraske!
I za Rakovicu kazu to nema menjac, to krlja, krci, ne mozes ubaciti u brzinu...
Kod mene se apsolutno nista ne cuje prilikom saltanja, mozda mi zapao neki sa boljim menjacem

Mi zivimo gde zivimo, brdo jbg.
Navika valjda, nama smesno kad vidimo koliko se vi cimate nadvoznjaka.
Kako bi sisli u recno korito sa prikolicom po soder...

Nazad
Vrh