Arma Trak

Naravno da nije kao el. reverzer ali znači i ovo. 32590 je cena sa klimom, monoblok,multi i gramer. Nisu baš jeftina ni kačenja, toplink i automatska poteznica. Zadnja cena Armatraca je bila 32000+pdv za isporuku 2021 g. Sad sam zvao, ljudi se čude otkud popa tako kasno...Cena će ići gore, za isporuku od 01.01.2022 je moguće od 34000-35000 + pdv. Poskupeće i Mtz...
Ma ne cudi mene poskupljenje ni jednog ni drugog, poskupljuje hleb u pekari svaka tri dana a ne traktori.
Poenta moje price je bila da se recimo za 32590 koliko kazes da kosta 1021.3 dobije sasvim pristojan traktor(daleko od zapadnog) a ne sklopocija.
Vec smo ponavljam pricali ima i taj MTZ svojih prednosti i mana kao sto ih ima i Arma, mora svako za sebe da odluci sta mu je najbolje.

Nebojsa, ljudi voze Rusa jer im to budzet dozvoljava. 82.1 jeste best buy. I Dacia Sandero je best buy ali ljude kupe i Skodu i Pezoa. Tako i ovde. Matematicki rentabilnije od rusa nepostoji. Ja kao vlasnik koji vozim svoje traktore, da imam mogucnosti vozio bi Nh sa kabinom ispod 70dB. Da vidis kako je to udobno.

Nebojsa, ljudi voze Rusa jer im to budzet dozvoljava. 82.1 jeste best buy. I Dacia Sandero je best buy ali ljude kupe i Skodu i Pezoa. Tako i ovde. Matematicki rentabilnije od rusa nepostoji. Ja kao vlasnik koji vozim svoje traktore, da imam mogucnosti vozio bi Nh sa kabinom ispod 70dB. Da vidis kako je to udobno.
Pusti kolega sta budzet dozvoljava,nazoves tog rusa sklipocijom jer imas Armu, (nista cudno, svaki ciga svoga konja hvali) ja lepo pitam u cemu je ta Arma toliko traktor a rus sklopocija?
Sve sem mozda malo udobnosti na strani rusa i rus ne valja?

Kazace ti se samo. Sedi u rusu jedan dan pa jedan dan 854/1054 Armi. Pritom ja ne hvalim Armu. Na x mesta ces naci da sam napisao da je to poluproizvod.

To malo udobnosti nije baš zanemarivo ako gledamo koliko košta zdravlje!

Da ne bude zabune, i sam teram rusa (jer za bolje nemam). Kad sam iz IMT-a 560 (ovog sa avatara) prešao u rusa, kao u limuzinu da sam prešao, nema više antifona, ne sedim u oblaku prašine (tad se još palila strnjika pa zamisli ugarenje posle toga), zimi toplo, ma preporodio se... Ali, godine ne idu u nazad već se polako kaleme sve više, i što je nekad bio preporod sad bi moglo još malo udobnije. Npr. najveća zamerka mi je što je neudobno sedenje u rusu, ne po pitanju sedišta već po pitanju stabilnosti sedenja zbog jako visokog položaja sedišta. Rus mnoogoo ljulja, bukvalno te šopa levo desno po kabini kad točkovi sa jedne strane ulete u grbavo, ili npr. kod oranja kad ulaziš malo brže u brazdu pa kad točak sklizne u brazdu - ne sediš opušteno već uključiš sve trbušnjake da se održiš na mestu kad cimne. Ako brže ideš grbavom lenijom onda skače kao jarac... Uz sve mane pomenutog IMT-a opuštenije sam sedeo u njemu...

Kazace ti se samo. Sedi u rusu jedan dan pa jedan dan 854/1054 Armi. Pritom ja ne hvalim Armu. Na x mesta ces naci da sam napisao da je to poluproizvod.
Ja pitam za nesto konkretno, Radoslav covek napise to valja kod Pune, to valjak kod 558 to ne valja.
Ako cemo tom logikom onda sedi kolega u R seriji jedan dan pa vidi sta je Arma, smesno.
820rm sa vazdusnim sedistem i klimom po cemu toliko zaostaje za tom tvojom Armom da je ona traktor a on sklopocija?

Kad sam sa imt stari tip presao na belarusa preporodio sam se ,kabina dihtuje ima grejanje ,hidrslik samo cap i digne masinu nema cekanja ,prednja vuca gramer sediste ne sedim na menjacu ,tisina u kabini ,kao u autu takav osecaj je bio , nisam ja sa fenda presao na motokultivator nego obratno zato je takav osecaj bio ,tako i Arma zamenila starog ursuza bez kabine koji me nikad nije izdao al zato leti radi grejanje zimi hladjenje zdravlje sam ostavio na krsevima pa sad sa 40 godina ne mogu ni u autu da sedim ko covek .Glavni razlog sto sam dao prednost kupovini kejsa i arme u odnosu na belarusa je jedan stepenik nize za popeti se i lakse zakaciti masine .Nije ni cena ni snaga ni potrosnja nego samo te dve stvari sam gledao.

Мени се свиђа мала Арма од 50 кс...само се бојим да се не разочарам ако Махиндру заменим њом колико видим има три цилиндра турбо пуњач,док мах има четири цилиндара и турбину,а снага по спецификацији иста🤔

ако си задовољан са Махиндром ја не бих зарад мало више комфора и удобности ризиковао са то Армом.

Moje iskustvo sa 854lux. Na 300rc pocelo da lupa nesto u menjacu, bio serviser i oterali ga na servis u utorak. Juce zvao otisao neki zupcanik ali ipak u ponedeljak da pozovem pa ce mi sve reci . Lepi daniprolaze njive nepoorane. Ne znam sta bih pametno rekao. Kvalitet traktora je bas los.

Мени се свиђа мала Арма од 50 кс...само се бојим да се не разочарам ако Махиндру заменим њом колико видим има три цилиндра турбо пуњач,док мах има четири цилиндара и турбину,а снага по спецификацији иста🤔
Ista je kubikaza, oko 2.8-3.0. Nije bitan broj cilindara. U stvari jeste, manji broj cilindara je efikasniji ako je sve ostalo jednako.
Ali opet Arma je Tier 3, tako da je mozda zbog toga i veci potrosac, ko zna...

Nazad
Vrh