Arma Trak

@Matic
Pa to mu dodje da Clas tuce skoro 5l po kj, voli da popije.

@olalija
Pa da, bregovi su problem, kod nas je uglavnom sve ravno, pa je druga prica.
Ja sam, zadnjih par dana vukao germinator 2,9 fopov sa 892. Ludi rus se ne buni ni kada usaltam u sedmu, 13km/h, ali kada slusam tvoje snimke iz kabine, Erdogan je kud i kamo tisi i udobniji

@olalija
Da smanjis potrosnju a i gazenje njive bespotrebno, poskidaj sve tegove kada radis setvospremacem. Skinuces 10% potrosnje.

@Optimista
Juce sam isao 2BH kada smo se sreli jer nije ravno i morao sam ici dublje nego sto idem u drugom prohodu. To je bilo oko 13km/h, vuce lagano. Kada je njiva lepo poravnata u prvom prohodu idem 3sh to je 16km/h. Za Danetov i moj traktor i nasu zemlju je idealno 3.2m e sada za 892 10% veci moze.

Bojane, govorio ti da uzmes veci spremac. Ja vucem 55 opruga, brzinom od 13km/h. Sto kaze tvoj kum ladno bi vukao 3,5m germinator

3.5m Agromerkur bi islo sa 892 sigurno. Sa 1025 iz Bare cova (da ne imenujemo ovde) vukao je pre JD 4m Agromerkur.

@Matic
Pa tog Clasa ni na svecare da ne zoves, a jos manje da radi nesto. A svi pljujemo po rusnjaci koja je kud i kamo stidljivija od tog nemca (samo primedba, ne zelim pokretati raspravu o rusima ponovo)

@bojcetic
Da znam o kome govoris. Evo snimak od juce, posle bacanja vestaka, tacno se vidi brzina i tako moza ceo dan (sinoc sam do 8 uvece peglao) bez da se zamara

@Matic
Pa to mu dodje da Clas tuce skoro 5l po kj, voli da popije.

@olalija
Pa da, bregovi su problem, kod nas je uglavnom sve ravno, pa je druga prica.
Ja sam, zadnjih par dana vukao germinator 2,9 fopov sa 892. Ludi rus se ne buni ni kada usaltam u sedmu, 13km/h, ali kada slusam tvoje snimke iz kabine, Erdogan je kud i kamo tisi i udobniji
Nije velika razlika,jeste tiši ali ne baš toliko, kada snimam nešto što pričam utišam drndanje traktora u montaži snimka.

@olalija
Da smanjis potrosnju a i gazenje njive bespotrebno, poskidaj sve tegove kada radis setvospremacem. Skinuces 10% potrosnje.

@Optimista
Juce sam isao 2BH kada smo se sreli jer nije ravno i morao sam ici dublje nego sto idem u drugom prohodu. To je bilo oko 13km/h, vuce lagano. Kada je njiva lepo poravnata u prvom prohodu idem 3sh to je 16km/h. Za Danetov i moj traktor i nasu zemlju je idealno 3.2m e sada za 892 10% veci moze.
Znam naravno za skidanje tegova i izduvavanje guma, bojim se da će mi se posle sami odvijati šrafovi.

@Optimista
Zar nije to mali gas na 1300rpm? Ja teram na 1800, najlepse mi radi motor tako, a ima snage da vuce i na 1400-1500 al mi to nekako mlitavo.

Pa ja sam na telefonu instalirao neku aplikaciju za merenje buke. OK znam da to verovatno nije najtacnije ali kada drljam na punom gasu pokazuje mi oko 89-90 db sto je bas gadno kad peglas ceo dan. A u autu mi na 100km/h u petoj meri 73-74 db

Znam naravno za skidanje tegova i izduvavanje guma, bojim se da će mi se posle sami odvijati šrafovi.
Zasto bi se odvijali? Moment kljucem stegnes sve jednako posle. I lane sam skidao i sada i mnogo bolje ide bez tegova. Kod mene je 300kg u zadnjim tockovima i 300kg napred. Kod tebe je prednjica jos teza jer imas i u felnama.

Za gume je preporuka sto manji pritisak ali onda stradava guma. Petlas ne proporucuje za TA300 model (kod mene je takva) manje od 1.2 bara a maks 1.4 bara. Ja sam ga narihtao na 1.2 sada.

Bojane, pogledaj ponovo, molim te, veliki brojvanik je brzinomer, a mali je obrtomer. 23km/h i 1700-1800 o/min.
Inace i na 1200 i na 1800 o/min pritisak ulja je nesto preko 3 bara (Prista ulje staro oko 40rh)

Izvinjavam se. Ne poznajem rusa dovoljno. Mislio sam da su obrtaji 1300 a to je brzina 13km/h. Posle sam video da ima jos jedan mali obrtomer za obrtaje motora pored. Na 82.1 kojeg sam vozio je drugaciji sat od ovoga ako se dobro secam. Mada terao sam ga gas patos (tako mi receno da se rus vozi), pa obrtomer i ne treba. :ROFLMAO:

Nebojsa svi mi prvo pomislimo da je najveci cajger obrtomer, to je uglavnom tako i najlogicnije u trakktoru, odatle se Bojanu potkrao taj propust
I meni bi logicnije bilo da je brzinomer manji a obrtomer (bitniji instrument ) veci.

Ne mora, naravno ali lepše radi kad ide 12-13 nego 8 km/h.
Кад је превелика брзина хоће и да поскочи и прескочи.Теро сам и ја брже па сам видео шта се дешава сад углавном идем око 10км/х

Poslednja izmena:
Coci064 otkud na 1221.3 135 l ? Da nije 160 l? Bar kod mene je 160l
Gledam i ja sad svuda pise 160l. Zaista nisam nikad praznio do kraja rezervoar, ali par puta mi se lampica rezerve debelo palila i sipano 130 do max 135l. Traktor je 2013g. i nov kod mene. Mozda signalizacija rezerve laze.

Nazad
Vrh