Arma Trak

Moras izduvavati i Case i JD ako hoces da ti traje motor. Oznaka je P778989 za spoljasnji. Unutrasnji ne znam ali trazite paralelu za Mann Cf300. Inace slazem se jebo ga konstruktor kada fabrika to sama nije resila.

Nadam se da iz Agrotecha citaju da ce izbaciti Mann, Mahle i Erkunt filtere a ubaciti Donaldson.

Meni danas stigli filteri za vazduh Donaldson,vec na prvi pogled ne mogu se ni uporediti,i MAN A ni Erkunt sa ovim Donaldson.
Hvala kolegi Bojcetic 🍻

I druga Arma 854 u selu se preporodila sa Donaldsonom.
Kolega ja javio nasem prodavcu i Agrotechu sta je resenje za 854 model. Odmah da se stavi Donaldson par filtera i nema problema.

Dugujem izvinjenje i kolegi koji je originalni filter zamenio Donaldsonom i kolegi Bojceticu.
Na mene se ceka vec nekoliko dana da postavim slike, ali nesto sam u haosu pa zaboravljam.
Inace velika je razlika na "dodir" izmedju tog fabrickog i origigi Donaldsona. Sramota je gde su resili da ustede

I na mojom Armatak 1054+ je Donaldson fabrički , ovaj tip :

Attila Nije valjda da misliš da je na Tumosanu nešto kvalitetnije nego na Armatraku :osmeh:

Iz literature se da naci da pre su se pravili iskljucivo Mann tip filtera, Donaldson je to unapredio.
U vise navrata sam stavljao kap ulja na unutrasnju stranu sigurnosnog filtera i ni u jednom slucaju nisam nasao posle prasine, nadam se da i motor je nije nasao. Problem je resen, teramo dalje.
Prepravka broj 2 u odnosu na turke: Pravim merdevine/stepenice po uzoru na NH, bice slike kada zavrsimo.
Prepravka broj 3 ce biti potenciometar za regulaciju temperature u kabini na principu takodje CNH. Jer turska verzija (u svim Armama, Tumosanima itd) ili greje 100% ili te zaledi. Takodje nejasno kako to se neko nije setio resiti a stavili npr digitalnu klimu.

Ubaciš termostat prekidač od frižidera ili zamrzivača koji će gasiti i paliti klimu u zadatim temperaturama bez da non stop hladi.

Problem je kod grejanja. Greje na maks protoku vode kroz radijator kabine (1/2 ili cak 3/4 cola crevo) temeperature 80 stepeni, nema mogucnost da stelujes protok. Kod Belarusa ima slavinica, kod zapadnih je elektroventil i iz kabine regulises. Za klimu nemam prigovora, nego je stav uspeli su namontirati digitalnu klimu a nisu uspeli grejanje nista sem off/on.

@Matic
Na slicno razmisljamo. Ideja mi je senzor temeprature negde na palici menjaca staviti i da salje signal kada se upali grejanje ili ugasi. Jos bolje resenje bi bilo elektronska simulacija slavinice. Time se dobija konstantam dotok tople vode odredjenog protoka i fakticki protokm bi se regulisala temp. Tvoje resenje bi dalo pikove hladnog i toplog (prosek bi bio zeljena temp) a simulacija slavinice bi bilo slicno grafiku inverter klima uredjaja.

Cek Bojane, ne razumem, pa zar nije automatska klima na Erdoganu? Zar ne zadajes zeljenu temperaturu na displeju?

POruke u isto vreme. Pa onda je najjednostavnije da preseces crevo i ugradis slavinu, ona moze biti i dole izvan kabine da ne kvaris plastike, ionako ti grejanje uglavnom ne treba od marta do novembra

Cek Bojane, ne razumem, pa zar nije automatska klima na Erdoganu? Zar ne zadajes zeljenu temperaturu na displeju?

POruke u isto vreme. Pa onda je najjednostavnije da preseces crevo i ugradis slavinu, ona moze biti i dole izvan kabine da ne kvaris plastike, ionako ti grejanje uglavnom ne treba od marta do novembra
Aco jeste i za ladjenje radi, ali za grejanje ne. Greje ili maks ili ne greje. Ti imas slavinicu na Belarusu i time regulises protok, mi to nemamo.

Aaa, nisam odmah shvatio u čemu je problem. Ja sam to drugačije rešio, kad sam prvi put uključio grejanje za 5 minuta mi je bila temperatura u kabini 37 c. Posle sam počeo da uključujem grejanje i klimu zajedno(valjda neće nešto riknuti), stavim klimu na 19 c i bude normalna temperatura...

Evo malo i moje inovacije na Armatraku : Led svetlo na stepenicama koje radi kad se otvore vrata i kutija za alat.

Nazad
Vrh