Malo si po meni preterao sa cenom semena i hemije, a djubrivo je meni skuplje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa grubo sam racunao.Nisam sigurno mnogo pogresio u konacnom zbiru.Malo si po meni preterao sa cenom semena i hemije, a djubrivo je meni skuplje.
Na slicnom terenu sam terenu i slicnim uslovima ali mislim da nije to 400+€ bas cista razlika, sve ostale stvari idu debelo u korist Vojvodjana, pocevsi od daleko boljih uslova nabave repromaterijala jer roba sto ide dalje sve je skuplja, pa preko obrade zemljista jer uglavom moramo imati 20 KS jace traktore zbog loseg terena da bi vukli iste prikljucke a tu se osjetno povecava potrosnja goriva i odrzavanje masina, dalje kad dodje zetva kod njih je mreza prodaje daleko razvijenija.
Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока
Ne znam kako je kod Vas,ali kod mene nije problem prodati robu.Mehanizacija je 30+ godina tako da sve odrzavam sam.(kljucevi,cekic,aparat za varenje i udri)![]()
Ugrubo racunica za 1 hektar kukuruza:
Seme 8000 din (seje se manje biljaka po hektaru i ne skupa semena)
Djubrivo 20000
Hemija 7-8000
Nafta 10000
Sejanje 4000 (nemam sejalicu)
Kombajn 12000 (nemam kombajn)
Arendu ne znam kako da uracunam posto polovinu placam 50e/hektar a polovinu dobijam dzabe tako da neka bude 3000.
Ugrubo to je oko 65000
Prosek u zadnjih par godina je oko 7000kg/ha x 17 din (vec par godina prodajem u proseku po toj ceni) oko 120000 din - 65000 = 55,000
Ako od ovih 55000 oduzmemo jos 10000 na amortizaciju i ostale ne predvidjene troskove( sto je previse) to dodje 45000 din /ha zaradjenih cistih para.Jos ako ove guzonje daju neke subvencije kao sto su sada dali to izadje negde oko 400e po hektaru.
I ja sam u svoj toj prici zadovoljan!
Sad ce Turinci i Srbobranci da pale traktore i krecu prema tebi.![]()