Sava21
Član
Moze li mi neko reci da li ako ja napravim ugovor o zakupu sa komsijom i ne navedem tu parcelu u setvenu strukturu da li moze komsija da je uvede u svoju strukturu i ostvari subvencije?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sigurno ce biti neki bolji vid subvencionisanja uz jeftino gorivo, nece nas sigurno ostaviti na cedilu kao firme i radnike u industrijiOd iduće godine, koliko je ministar najavio, nema subvencija po hektaru ...
Ozbiljno pitanje:
Kako se ili koliko se isplati na prosecnoj Banatskoj zemlji dati 250e/kj zakup ?
U obzir uzeti da imas sve svoje masine,da repronaterijal uzimas po dobroj ceni i da solidno obradjujes njive.
Ozbiljan odgovor:Ozbiljno pitanje:
Kako se ili koliko se isplati na prosecnoj Banatskoj zemlji dati 250e/kj zakup ?
U obzir uzeti da imas sve svoje masine,da repronaterijal uzimas po dobroj ceni i da solidno obradjujes njive.
Ja stvarno ne znam gde je tu zarada...Koliko to kod vas treba da rodi po hektaru da bi se isplatila arenda....Kod mene je zemlja "dvocifrene klase" ali je arenda 50e/hektar a ima dosta i za dzabe da ne raste korov.Ova moja zemlja ne moze toliko manje da rodi od vase da pokrije razliku u arendi od 400+ e da j.... jeza u ledja....Zato sam i poceo da obradjujem vise zemlje videvsi racunicu bas u ovome.Kad se sve sabere i oduzme ja imam daleko bolju racunicu po hektaru u Sumadiji nego vi u Vojvodini sto je ludost,ali je ralnost.Jedini je problem usitnjenost parcela i stara mehanizacija,tu Vojvodina ima daleko vecu prednost ali ako bog da pa dodje neki pametan na vlast i uradi komesaciju a za mehanizaciju ce se vec nekako snaci.