Bubu
Član
Ja se opet vraćam na svoju davnu konstataciju da mi je draže svoje jutro nego tuđih 100 a da ne kažem i 1000..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
evo za 2023.godinu od 23,92ha koliko obrađujem ispadne oko 3ha gdje nisam ništa sadio nego sam samo po propisu morao obrađivati redovno tijekom godine (ukloniti korov) bez sjetve neke kulture...Pretpostavio sam da su fondovi i bespovratna sredstva razlog nerealnih cena. Od nekih poznanika sam takodje čuo istu/sličnu priču kao od kolege Pajdaš i Bećarine.Mi nismo još u EU i nećemo skoro biti ali prihvatamo i sprovodimo skoro sve kao da smo već u uniji. Verujem da će od sledeće godine da počnu da nam uvode podsticaj za neobradjene površine (erozija, ekologoja, stanista zivotinja...) prvo dobrovoljno a ubrzo i obavezno. Neko je od Vas kolega iz Hr pisao koji je to % zemljista koji mora ostati neobradjen,koji % mora biti pod usevom cele godine (gajeni/pokrovni)... Znam da nije tema za to,mozete li napisati koji su to % u pitanju? Čisto da i naši poljoprivrednici imaju pojma šta nas čeka uskoro.
Подели са нама та дешавања па да констатујем шта је у питању?Људи можемо да се зајебавамо колико хоћемо али дешавају се неке ствари које нису нормалне...Или ја нисам нормалан!
Za trenutne uslove života nemam dovoljno ali opet ne bih srljao u skupe arende pa da mi ostane još manje..Pod uslovom da ih imas dovoljno tj kj.
A koliko je to dovoljno?Pod uslovom da ih imas dovoljno tj kj.
to je jedan od uvjeta za dobiti uopce poticaj....kod mene i kod drugih u selu su bili dolazili u kontrolu s metrom da vide jer smo ostavili toliko koliko je propisano metara neposijano, a mislim sljedece godine da ce se tim uvjetima dodati jos i da parcele koje si ostavio (tzv zimska brazda) za proljetne kulture (soju, kukuruz itd) mora imati vidljivi pokrov u periodu od 15.12 do 15.02 ako se ne varamNe kontam,ostaviš ne posejano a ne dobiješ ništa?
Ili dobiješ neki novi vac za tu površinu?
to je jedan od uvjeta za dobiti uopce poticaj....kod mene i kod drugih u selu su bili dolazili u kontrolu s metrom da vide jer smo ostavili toliko koliko je propisano metara neposijano, a mislim sljedece godine da ce se tim uvjetima dodati jos i da parcele koje si ostavio (tzv zimska brazda) za proljetne kulture (soju, kukuruz itd) mora imati vidljivi pokrov u periodu od 15.12 do 15.02 ako se ne varam
Бићу искрен пар год у назад уложио сам свој новац у Земљу без кредита и задужења...Нисам га вратио једноставно њега више нема испарио НЕМА...Сад се задужујем и правим репрограме да се раздужим и раним породицу...И онда ми се појаве стручњаци и држе предавања како треба економисти и повећавати приносе а ја са мојом лошом механизацијом имам боље приносе и чистије њиве од њих ...И сад ти мени реци дали мени нешто фалиПодели са нама та дешавања па да констатујем шта је у питању?
Ти и ја као браћа рођена!Бићу искрен пар год у назад уложио сам свој новац у Земљу без кредита и задужења...Нисам га вратио једноставно њега више нема испарио НЕМА...Сад се задужујем и правим репрограме да се раздужим и раним породицу...И онда ми се појаве стручњаци и држе предавања како треба економисти и повећавати приносе а ја са мојом лошом механизацијом имам боље приносе и чистије њиве од њих ...И сад ти мени реци дали мени нешто фали