Arenda- pravila, obicaji....

Ovde ne bi našao jutro u arendu ni za lek da ti treba...za naveo se pojavi tu i tamo al sa takvim cenama da to nije normalno...
Ja nešto ne verujem da će cena skoro dole...

Već sam pisao o tome, neke naše kolege su kao poludeli, pomahnitali... Samo daj daj, nije bitna cena, nije bitno što kumu ili bratu ili drugu otimaš, samo daj...
Ja spadam u one koji to neće da rade pa da sam makar još ovoliki... Radije ću bataliti arendu, raditi svoje, i zaposliti se pride, ili probati nešto treće, nego da sam sebi skačem u stomak, i prljam obraz...

Ovde ne bi našao jutro u arendu ni za lek da ti treba...za naveo se pojavi tu i tamo al sa takvim cenama da to nije normalno...
Ja nešto ne verujem da će cena skoro dole...
Znaš kako 300e je sada skoro 3t kukuruza, a malo kasnije će biti i više od 3t jer će cena verovatno još dole.... A mnogi su skidali samo malo više od te 3t gde je bilo nevreme.... Tako da može raditi u minusu godinu dve, ali posle toga šta će biti. Već znam 10-tak ljudi što će prodati nešto zemlje da se razduže, a ostatak nude u arendu.... Dosta već ima i otkazane arende, samo što ih sramota da kažu da su otkazali.... U jednom susednom selu ima više od 100kj okačeno u oglasima po drvima i oglasnim tablama da se izdaje u zakup.... A interesenti nude 150e po jutru dok zakupci traže od 300-400e za jutro...
Došlo je verovatno vreme da će arenda drastično otići dole, jer ko je lud da radi na svoju štetu.... A zakupodavci koji žive od arende, će verovatno prodavati deo po deo da bi mogli da prežive.... Točak istorije se okreće.... Već viđeno.... Već sam bio pisao.... Pramdeda je 1992godine kupio 1kj zemlje za 11000maraka..... A 1993godine je kupio odmah pored tog jutra 4kj za 4000maraka...

Ne znam, stav je da cutim do daljnjeg.
Ljudi nemaju prebijene pare, ali se arende drze i dalje.
Ne u uzimati cekam one koji su obecali a ne plate mozda se prosirim, do tad ne pustam ovo sto radim.

Мишљења сам да о паду аренде нема ни говора, код нас бар док год има оних који су спремни и по две, три године у напред да плате закуп. Пре неки дан другар се срео са једним великим газдом и домаћином и овај почео да кука како треба под хитно, вратити аренду на 800кг/кј пшенице. А исти тај домаћин када је наплатио отету дедовину на којој је изграђена једна фабрика је плаћао за вечито земљу и преко 10000евра/кј,а аренде и по 250-300е у напред пар година. Сада изгледа засвирала промаја под шупком нема више дедовине па се вади из сламарице, а сламарица утањила.

Nazad
Vrh